Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

Fogadó intézmény: Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

Amennyiben fiókkönyvtárban (lakóhelyedhez közel) szeretnél tevékenykedni, keress minket egyeztetésre a 039-es irodában.

JELENTKEZÉS A 2018/19-es tanévre a KÖZPONTI KÖNYVTÁRBA (Szabó Ervin tér): 2018. 09. 26-ig Borókánál vagy Piroskánál.

Konkrétan végezhető tevékenységek a Központi könyvtárban tanévenként 10 leöveys diáknak:

  • A könyvkölcsönző pult mögött a visszahozott könyvek előrendezése. A bokszokba dobott könyveket a végső helyükre kerülés előtt termek és szakok szerint rendezik elő a diákok. Az előrendezéshez minimális ismeret szükséges, ugyanakkor a könyvek kézbe vételével megismerhetik a könyvtári állományt a középiskolások.
  • Információ- és segítség nyújtása a könyvkiadásnál. A könyvkiadással kapcsolatban mindig akad olyan olvasó, akinek segítségre, tanácsra lehet szüksége. Jelenleg erre a feladatra nincs szabad ember, az olvasók a bokszoknál szolgálatot teljesítő könyvtárosokat kérdezik probléma esetén. A diákok folyamatosan figyelemmel kísérhetik a kölcsönző olvasókat és szükség esetén segítséget nyújtanak. Számukra ez kommunikációs lehetőséget ad a használók széles körével.
  • Sajtókivágatok szkennelése a Budapest gyűjteményben. A megfelelően előválogatott és rendezett dokumentáció szkennelése mechanikus munka, ugyanakkor a diákok a cikkek tartalmának megismerésével helyismereti tudásra tesznek szert.
  • Raktári kérések teljesítése a Zenei gyűjteményben. A könyvek, kották stb. kiszedésével párhuzamosan a diákok megismerhetik a különgyűjtemény állományát.
  • Közreműködés különböző rendezvények, gyerekfoglalkozások szervezésében és lebonyolításában.

Vélemény, hozzászólás?