Legyél könyvtáros!

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár 10 diák számára biztosít lehetőséget a közösségi szolgálat teljesítésére ebben a tanévben.  Jelentkezéseiteket e-mailben várjuk szeptember 15-ig a boroka@leovey.hu, piroska@leovey.hu címeken.  

A könyvtár által ajánlott tevékenységek:

A könyvkölcsönző pult mögött a visszahozott könyvek előrendezése. A bokszokba dobott könyveket a végső helyükre kerülés előtt termek és szakok szerint rendezik elő a diákok. Az előrendezéshez minimális ismeret szükséges, ugyanakkor a könyvek kézbe vételével megismerhetik a könyvtári állományt a középiskolások.

 

Információ- és segítség nyújtása a könyvkiadásnál. A könyvkiadással kapcsolatban mindig akad olyan olvasó, akinek segítségre, tanácsra lehet szüksége. A diákok folyamatosan figyelemmel kísérhetik a kölcsönző olvasókat és szükség esetén segítséget nyújtanak. Számukra ez kommunikációs lehetőséget ad a használók széles körével.

 

Sajtókivágatok szkennelése a Budapest gyűjteményben. A megfelelően előválogatott és rendezett dokumentáció szkennelése mechanikus munka, ugyanakkor a diákok a cikkek tartalmának megismerésével helyismereti tudásra tesznek szert.

 

Raktári kérések teljesítése a Zenei gyűjteményben. A könyvek, kották stb. kiszedésével párhuzamosan a diákok megismerhetik a különgyűjtemény állományát.

 

Közreműködés különböző rendezvények, gyerekfoglalkozások szervezésében és lebonyolításában.


Vélemény, hozzászólás?