Történelem iránt érdeklődő diákoknak

Mesél a levéltár – Te mit mesélnél? – Iskolai közösségi szolgálat a Magyar Nemzeti Levéltárban” címmel 10 órányi IKSZ lehetőséget kínál a Levéltár áprilistól.

A nemzet emlékezete – A magyar történelem mérföldkövei” című kiállítás átdolgozásában vehetnek részt a jelentkezett diákok. A közös munka célja, hogy a résztvevő diákok közreműködésével létrehozzanak egy levéltár-pedagógiai foglalkozást, amely a bemutatott iratokra, történelmi dokumentumokra épül. A történelmi témákat a diákok szemszögéből vizsgálják meg.

A projekt közös alkalmai Zoom platformon kerülnek majd megtartásra. A feladatok elkészítése határidőre, de egyéni időbeosztás szerint, otthon történik.

A projekt keretén belül lehetőségük lesz a résztvevő diákoknak ellátogatni a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárába és levéltár-pedagógusaik vezetésével megnézni az épületet és a kiállítást.

Közös online alkalmak, melyen a megjelenés kötelező: 

  • április 3. 15:30-17:30 (2 óra)
  • április 20. 15:30-16:30 (1 óra)
  • április 25. 15:30-17:30 (2 óra)

Jelentkezési határidő: 2023. március 30.

A projekt kezdete: 2023. április 3.

A projekt vége: 2023. április 25.

Jelentkezni Sápi Anna levéltár-pedagógusnál lehet a sapi.anna@mnl.gov.hu e-mail címen. A rendelkezésre álló helyeket a jelentkezés sorrendjében töltik fel. KÉRJÜK, hogy a jelentkezésedről írj tájékoztató ímélt a boroka@leovey.hu címre is!


Vélemény, hozzászólás?