Természetvédelem

“A Zöldövezet Társulás izgalmas önkéntesprogram-sorozatra készül a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága megbízásából! Ezúttal a szemléletformálást kivisszük az erdőbe, és a Nemzeti Park területén dolgozunk, amivel egy kicsit kiszakadhatunk a stresszes mindennapok pörgéséből. Jól tudjuk, hogy a természetben végzett munka kikapcsol, megnyugtat, az pedig külön öröm, ha közben még jól is szórakozunk.

Az első két alkalom várhatóan a Nagy-szénás tanösvényen lesz, majd a munkálatokat a Pilis-tetőn folytatjuk. Két fős csapatokban fogunk cserjeírtást* végezni, természetesen szakemberek felügyelete és segítsége mellett.

Helyszín: Nagy-szénás tanösvény és Pilis-tető
Időpont: November 5, 12, 19 és december 3, 10:00-15:00
Odajutás: Hűvösvölgyből 63-mas busszal Nagykovácsi, községháza megállóig. Igény szerint találkozhatunk 9:30-kor a buszmegállóban, hogy együtt sétáljunk a tanösvényhez.
Találkozó: 10 órakor a Nagy-szénás tanösvény kiindulópontjánál (2094 Nagykovácsi, Gémeskút utca 25)

Napközben párokban fogunk dolgozni, az invazív cserjéket fogjunk gyéríteni, a munkavégzéshez természetesen minden eszközt (kesztyű, munkavédelmi szemüveg, zsák, metszőolló) biztosítunk.

A részvétel iskolai közösségi szolgálatként igazolható!

Ha Te is szeretnéd aktívan kivenni a részed a természetvédelemben, csatlakozz az önkéntescsapatunkhoz!
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi űrlap kitöltésével lehet: https://forms.gle/emfdWjp4Z4s6ARoK7
(Regisztrálni a szabad helyek erejéig (24fő/alkalom) vagy az eseményt megelőző nap 10 óráig lehet.)

Szeretettel várunk!

*Az invazív cserjék írtása a biológiai sokféleség megőrzése és élőhelymegóvás miatt fontos tevékenység. Egy újabb lehetőség, hogy a “cselekvő természetvédelem” részesei lehessünk!”


Vélemény, hozzászólás?