Kórházsuli program

A KÓRHÁZSULI program olyan diákoknak segít, akik valamilyen betegség miatt hosszú hónapokig, akár évekig magántanulóként otthon vagy kórházban, iskolájuktól elszakadva élnek. Ezek a gyerekek nagyon rövid idő alatt lemaradnak az iskolai anyagban, és hamar teljesen demotiválttá válnak a tanulással kapcsolatban, így lehetetlenné válik, hogy eredeti osztályukba, közegükbe visszatérhessenek. Ebben segít a Kórházsuli program, hogy ez a már-már elérhetetlennek tűnő cél valósággá váljon, és vissza tudjanak menni saját osztályukba, régi osztálytársaikhoz.

A program két pilléren fut, a középiskolás önkéntesek egy internetes tananyagfejlesztő programon keresztül, míg az egyetemisták skypon vagy személyes találkozás során segítik a gyógyuló gyerekek tanulását. Ezen kívül sok közösségi programban vehetnek részt a diákok, ilyen például a minden tavasszal megszervezett kiállítás, ahol mind a segítő, mind a segített diákok rajzai kiállításra kerülnek.

A következő konferencia szeptember 29-én lesz az Eötvös József Gimnáziumban, ahova minden érdeklődő középiskolást és egyetemistát szeretettel várnak.

A programban minden önkéntes órát elszámolnak iskolai közösségi szolgálatként a diákoknak.

Az érdeklődők jelentkezhetnek Borókánál és Piroskánál a 039-ben, vagy e-mailben.


MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!