Rendőrségi bűn- és balesetmegelőzés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a rendőrségi terület iránt érdeklődő 16. életévét már betöltött diákok jelentkezését várja 5 órás felkészítő képzésén 2017. október 31-én 09 órától 14 óráig a 1139 Budapest Teve utca 4-6. szám alatti rendőrségi épületben.

Jelentkezni lehet október 25-ig Borókánál és Piroskánál név és személyi igazolványszám megadásával.

 

A program keretében a 16. életévüket betöltött résztvevőket három órás elméleti, valamint két órás önvédelmi tanfolyamon készítik fel a bűnmegelőzési feladatok végrehajtására.

A programban felkészített, azonban idegen nyelvet nem beszélő fiatalok az elméleti képzés során elsajátítottakat a rendőrség bűnmegelőzési feladatokat ellátó munkatársaival közösen, interaktív módon, előadások keretében adják tovább saját kortársaiknak, illetve idősotthonokban és nyugdíjas klubokban szervezett rendezvényeken az idősebb generációnak. Az előadásokat követő beszélgetések lehetőséget kínálnak egymás problémáinak megismerésére, az együtt gondolkodásra, illetve a bűnmegelőzési szempontból hasznos észrevételek tolmácsolására a rendőrség felé.

  1. A BRFK a diákok aktív idegen-nyelvi tudását a főváros területére látogatott turisták információval történő ellátásával, valamint a külföldiek részére megelőzési kiadványok és tájékoztató füzetek terjesztésével hasznosítja.
  1. A BRFK, mint fogadó szerv a Közösségi Szolgálatában részvételt biztosít a diákok részére a saját kezdeményezésű, vagy a köz- és közlekedésbiztonságért felelősséget vállaló szervezetek, egyesületek által szervezett bűn- és baleset-megelőzési tárgyú programokon, rendezvényeken, különösen:

a)         BRFK Bűnügyi Szervek Bűnmegelőzési Osztály (a továbbiakban: BMO) által szervezett interaktív „police road show” rendezvényeken,

b)         BMO által bevezetésre kerülő új bűnmegelőzési programokon kortárs-segítőként,

c)         BRFK, valamint a rendőrkapitányságok által szervezett rendőrségi napokon,

d)         az időskorúak által látogatott helyeken (klubok, otthonok) tartandó bűnmegelőzési tárgyú rendezvényeken,

e)         a Fővárosi Balesetmegelőzési Bizottság által szervezett közlekedésrendészeti tárgyú vetélkedőkön, rendezvényeken, programokon,

f)          az időskorúak sérelmére elkövetett jogsértő cselekmények megelőzésére indított rendőrkapitánysági programok keretein belül a bűnmegelőzési látogatásokon.

A BRFK-n töltendő közösségi szolgálat feltétele a diákok és szüleik által kitöltött nyilatkozat.


Vélemény, hozzászólás?