“Lapról hangra” – idén is

Levél a Lapról hangrá-ról a közösségi szolgálatra készülő diákoknak

Eltelt egy hónap az iskolából, de úgy érzed, mintha a nyári szünet a világon sem lett volna? Nem elég a rengeteg házi feladat és különóra, de még azon is törnöd kellene a fejed, hogy milyen közösségi szolgálatot végezz? Mindjárt nyakadon az érettségi, és még nincs meg a kötelező óraszámod az iskolai közösségi szolgálathoz? Vagy szeretnéd már időben elkezdeni az önkéntes munkát, de még nem találtad meg ehhez a megfelelő helyet?

Bármelyik is legyen rád igaz ezek közül, nálunk a helyed, ha egy bármikor és bárhol végezhető önkéntes munkát keresel.

Mi, az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány munkatársai azt tűztük ki célul, hogy az informatika minden eszközével segítsük a vak és gyengénlátó embereket. Lapról hangra kezdeményezésünk célja, hogy látó önkéntesek felolvasásában, az interneten keresztül meghallgathatóvá és letölthetővé tegyünk a vak és gyengénlátó érdeklődők számára olyan újságcikkeket, amelyek csak nyomtatásban jelentek meg. Ahhoz, hogy cikkállományunk gyarapodhasson, pont az általad végzett közösségi szolgálatra, vagyis a te hangodra és idődre van szükségünk.

Természetesen tudunk igazolást adni a nálunk végzett közösségi szolgálatról, sőt… Nálunk duplán számít a munkád, ugyanis minden felolvasott újságcikk időtartamát kétszeresen számítjuk be a közösségi szolgálatba. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogyha egy öt percnyi cikket felolvasol, azt tíz perc közösségi szolgálatnak ismerjük el.

Hogyan csatlakozhatsz hozzánk?

Egyeztess az iskolai közösségi szolgálatot koordináló tanároddal, majd regisztrálj felolvasóként a www.laprolhangra.hu oldalra! Olvasd el figyelmesen az ott található információkat! Ha kérdésed van, írj bátran a laprolhangra@infoalap.hu e-mailcímre!

Várunk szeretettel a Lapról hangra felolvasói közé!


Vélemény, hozzászólás?