Futóversenyek segítése

A BSI által szervezett nagy futóversenyekre IKSZ segítőket keresnek:

·  április 23., vasárnap – 38.Telekom Vivicittá Városvédő futás és Félmaraton

·  szeptember 10. – 38. Wizz Air Budapest Félmaraton

·  október 14. – 38. SPAR Budapest Maraton

A Vivicittá  félmaraton a Margitszigeten, ill. a budai- és pesti rakpartokon kerül megrendezésre. Korai kezdésre lehet számítani és 4-5 órás munkavégzéssel az állomások többsége ebéd idő környékére be is fogja fejezni a munkát.

Az IKSZ lehetőségre jelentkezni április 5-ig lehet a boroka@leovey.hu címen név, osztály, ímélcím, telefonszám megadásával, amely adatokat a BSI IKSZ kapcsolattartójának adunk át a kapcsolatfelvétel miatt.

A rendezvényen jelenléti ívet írnak alá az IKSZ segítők, amely alapján a rendezvényt követő második héten, (jelen esetben május 8-tól) lehet majd igazolásért menni a BSI irodába. (BSI Sport Kft. 1138. Bp. Váci út 152-158. 1em. pénzügy csengő H-P- ig. 9-17 óráig – célszerű előzetesen egyeztetni telefonon vagy e-mailben.)

Csak és kizárólag közösségi szolgálat lehetséges, aki teljesítette az 50 órát sajnos nem tudják már fogadni mivel (több mint 70 iskola diákjainak kell lehetőséget biztosítaniuk a közösségi szolgálat teljesítésére).

Történelem iránt érdeklődő diákoknak

Mesél a levéltár – Te mit mesélnél? – Iskolai közösségi szolgálat a Magyar Nemzeti Levéltárban” címmel 10 órányi IKSZ lehetőséget kínál a Levéltár áprilistól.

A nemzet emlékezete – A magyar történelem mérföldkövei” című kiállítás átdolgozásában vehetnek részt a jelentkezett diákok. A közös munka célja, hogy a résztvevő diákok közreműködésével létrehozzanak egy levéltár-pedagógiai foglalkozást, amely a bemutatott iratokra, történelmi dokumentumokra épül. A történelmi témákat a diákok szemszögéből vizsgálják meg.

A projekt közös alkalmai Zoom platformon kerülnek majd megtartásra. A feladatok elkészítése határidőre, de egyéni időbeosztás szerint, otthon történik.

A projekt keretén belül lehetőségük lesz a résztvevő diákoknak ellátogatni a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárába és levéltár-pedagógusaik vezetésével megnézni az épületet és a kiállítást.

Közös online alkalmak, melyen a megjelenés kötelező: 

  • április 3. 15:30-17:30 (2 óra)
  • április 20. 15:30-16:30 (1 óra)
  • április 25. 15:30-17:30 (2 óra)

Jelentkezési határidő: 2023. március 30.

A projekt kezdete: 2023. április 3.

A projekt vége: 2023. április 25.

Jelentkezni Sápi Anna levéltár-pedagógusnál lehet a sapi.anna@mnl.gov.hu e-mail címen. A rendelkezésre álló helyeket a jelentkezés sorrendjében töltik fel. KÉRJÜK, hogy a jelentkezésedről írj tájékoztató ímélt a boroka@leovey.hu címre is!

IBD világnapi IKSZ

A Magyarországi Crohn-Colitises Betegek Egyesülete nagyszabású IBD világnapi programot szervez május 20-ára az NKE Oktatási központban, az Orczy-kertben. A programon várhatóan 300-400 fő vesz részt. Ehhez keresnek hostess feladatokat ellátó IKSZ segítőket délelőttre, 5 órás időtartamra.

Várható feladatok: regisztráció, információ nyújtás, épületen belüli eligazodás segítése, karszalag felhelyezés, szendvics-ásványvíz osztás, pólóosztás stb.

A rendezvényre összesen 20 fő segítőt várnak. Jelentkezni lehet a boroka@leovey.hu címen március 30-ig (érkezési sorrendben tudom fogadni a jelentkezéseket!). A jelentkezőkkel az iskolai ímélcímen veszik fel a kapcsolatot a szervezők!

Nyári táboroztatás

A Funside Egyesület nyári táboraihoz vár IKSZ-es diákokat.

16 éves kor feletti diákok jelentkezését várják, akik szívesen töltenének a nyáron június 19. és augusztus 25. között legalább egy hetet a budapesti Funside nemzetközi gyerektáborainak lebonyolításával.

Ez vár rád önkéntesként:

  • segíteni a Funside Budapest táborok óráinak és foglalkozásainak, valamint szabadidős programjainak lebonyolításában,
  • segíteni a tábor napi szintű működését, például olyan feladatok elvégzésével, amely kiterjed például dekorációra, rendrakásra, beszerzésre, egyszerűbb szervezési teendőkre és az étkezések előkészítésére,
  • tanárok munkájának segítése.

Ha szeretsz gyerekekkel foglalkozni, és szeretsz segíteni és pörgős programokon részt venni, jelentkezz!

Jelentkezni lehet az online jelentkezési lap kitöltésével, valamint a boroka@leovey.hu címre történő ímél elküldésével (tájékoztatás a jelentkezésről).