Ferencvárosi faültetés

A 10 Millió Fa Alapítvány most szombaton, december 3-án Ferencvárosban 2 helyszínen várja a közösségi szolgálat keretében segíteni akaró diákokat faültetésre.

1.  Lenhossék utca 4. Szombat, 9:00-14:00 – kerítésépítés, mulcsolás, ültetés    Részletek a következő linken: Kerítésépítés, ültetés és mulcsolás a Lenhossék u. 4. alatt | Facebook    Aki részt tud venni, a következő linken jelentkezzen: Kerítésépítés és mulcsolás a Lenhossék u. 4-ben (google.com)    Hozni kell: közösségi szolgálat igazoló lap, akinek van, érdemes kesztyűt, ásót, lapátot is hozni    A szervezők elérhetőségei: Dajka Ilona 06 30 484 8166 ,  Kovács Anna 06 70 701 32 05


2. Madaras József tér, Szombat, 9:00-13:00 – utómunkálatok (mulcsozás, gereblyézés, fatányérok kialakítása) Részletek: (1) Utomunkálatok a Madaras Parkban | Facebook   Jelentkezés: Mulcsozás a Madaras József téren (google.com)     Hozni kell: közösségi szolgálat igazoló lap, akinek van, érdemes kesztyűt, gereblyét, lapátot is hozni. Szervezők: Jánosi Károly 06 30 466 04 21, Kovács Anna 06 70 701 32 05    

A jelentkezésről kérjük, hogy küldj e-mailt a boroka@leovey.hu címre is (bejelentés).

Vidéki faültetés

‘Több mint ezer kicsi és nagyobbacska fát ültetünk el november végén önkéntesek, azaz a Ti segítségetekkel. Az ültetés a 10millió Fa, a One Tree Planted és az Xforest szervezetek hozzájárulásával és együttműködése keretén belül valósul meg Dombfalván.

Részletes ismertető a facebook eseményben található.

Helyszín: Dombfalva

Időpont:  november 26-27-én délelőtt 10-től nap közben másnap 16 óráig (akár ottalvás is megoldható, ezt a szervezőkkel egyeztetni szükséges!)

Részvételi szándékot kérjük e-mailben jelezzék a dombfalva@gmail.com címen! A részvételi szándékot jelezd a boroka@leovey.hu címen is!

Lesznek könnyű és közepesen nehéz feladatok is. Mindenki megtalálhatja a neki megfelelő kihívást jelentő munkát. Ha az egész család érkezne, a kisebb tesót is lehet hozni! “

IKSZ a MikulásGyárban

A MikulásGyár 19 éve elkötelezetten gyűjt adományokat mélyszegénységben élő családok és gyerekek számára.

Idén november 30-tól december 22-ig lesz nyitva a MikulásGyár a belváros szívében, a Városháza Téren. Reggel 9-től este 9-ig, háromórás időszakokra bontva várják az önkénteskedni vágyó jelentkezőket minden korosztályból.

Feladatkörök: adományok átvétele, csoportosítása, rendezvénysátrak gördülékeny működésének segítése, gyermeksátorban kreatív feladatok ellátása, információ szolgáltatás.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is várnak Titeket egyénileg vagy osztályközösségként egy jó hangulatú csapattal. Amennyiben legalább 15 fő egyszerre jön, abban az esetben tudnak egy kizárólagos időszakot biztosítani, amikor csak az adott osztály képezné az önkéntes segítséget. Tudják igazolni a kötelező közösségi szolgálatot, ha viszitek az IKSZ naplótokat.

Jelentkezéseteket az onkentes@mikulasgyar.hu email címen várják! Kérjük, hogy a jelentkezésről írj ímélt a boroka@leovey.hu címre is.

Faültetés a IX. kerületben

A 10 Millió Fa Alapítvány november 12-én szombaton a 9. kerület Lenhossék utca 4. szám előtti területen faültetést szervez (6 nagyobb fát és egy úgynevezett Miyawaki minierdőt ültetnek). Ehhez várják közösségi szolgálatos fiatalok segítségét is.

Helyszín: Budapest 9. kerület, Lenhossék utca 4. 

Időpont: november 12. szombat 10:00-15:00 (természetesen a létszám és lelkesedés függvényében a befejezés időpontja változhat)

Hozni kell: közösségi szolgálat igazoló lapot, (munkás)kesztyűt, időjárásnak, feladatnak megfelelő ruhát, cipőt, egy kis enni-, innivalót, ha van, akkor ásót, vödröt.

Jelentkezés és információk ITT. Kérjük, hogy a jelentkezésről írj ímélt a boroka@leovey.hu címre is.

Természetvédelem

“A Zöldövezet Társulás izgalmas önkéntesprogram-sorozatra készül a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága megbízásából! Ezúttal a szemléletformálást kivisszük az erdőbe, és a Nemzeti Park területén dolgozunk, amivel egy kicsit kiszakadhatunk a stresszes mindennapok pörgéséből. Jól tudjuk, hogy a természetben végzett munka kikapcsol, megnyugtat, az pedig külön öröm, ha közben még jól is szórakozunk.

Az első két alkalom várhatóan a Nagy-szénás tanösvényen lesz, majd a munkálatokat a Pilis-tetőn folytatjuk. Két fős csapatokban fogunk cserjeírtást* végezni, természetesen szakemberek felügyelete és segítsége mellett.

Helyszín: Nagy-szénás tanösvény és Pilis-tető
Időpont: November 5, 12, 19 és december 3, 10:00-15:00
Odajutás: Hűvösvölgyből 63-mas busszal Nagykovácsi, községháza megállóig. Igény szerint találkozhatunk 9:30-kor a buszmegállóban, hogy együtt sétáljunk a tanösvényhez.
Találkozó: 10 órakor a Nagy-szénás tanösvény kiindulópontjánál (2094 Nagykovácsi, Gémeskút utca 25)

Napközben párokban fogunk dolgozni, az invazív cserjéket fogjunk gyéríteni, a munkavégzéshez természetesen minden eszközt (kesztyű, munkavédelmi szemüveg, zsák, metszőolló) biztosítunk.

A részvétel iskolai közösségi szolgálatként igazolható!

Ha Te is szeretnéd aktívan kivenni a részed a természetvédelemben, csatlakozz az önkéntescsapatunkhoz!
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi űrlap kitöltésével lehet: https://forms.gle/emfdWjp4Z4s6ARoK7
(Regisztrálni a szabad helyek erejéig (24fő/alkalom) vagy az eseményt megelőző nap 10 óráig lehet.)

Szeretettel várunk!

*Az invazív cserjék írtása a biológiai sokféleség megőrzése és élőhelymegóvás miatt fontos tevékenység. Egy újabb lehetőség, hogy a “cselekvő természetvédelem” részesei lehessünk!”