IKSZ a Kutatók éjszakáján

Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karán szeptember 30-án 14-21 óra között a Kutatók éjszakáján lehet a józsefvárosi telephelyükön (1084 Budapest, Tavaszmező u. 15-17.)  közösségi szolgálatra segítőnek jelentkezni, többféle feladatra.

Érdeklődni és jelentkezni lehet: Lábasné Grega Ildikónál
grega.ildiko@kvk.uni-obuda.hu
06-30-452-9999

Kérjük, hogy a jelentkezésről írj Holicsné Gémes Borókának a boroka@leovey.hu címre is.

37. SPAR Budapest Maraton

2022.10.09 -én  vasárnap IKSZ diákok jelentkezését várják a 37. SPAR Budapest Maraton futásra. Szervező a BSI.

Jelentkezni lehet a boroka@leovey.hu címen vagy a 033-as irodában Holicsné Gémes Borókánál szeptember 27-ig.

verseny munkabeosztása a 40. héten kerül kiküldésre és onnantól kezdve a frissítőállomások vezetőivel lehet majd direktben (telefonon, e – mailben) egyeztetni.

Korai kezdésre lehet számítani és 4-5 órás munkavégzéssel az állomások többsége ebéd idő környékére be is fogja fejezni a munkát. A rendezvényen a diákok jelenléti ívet töltenek ki, mely alapján történik majd az igazolásuk a későbbiekben. Az igazolás a BSI Sport Kft. 1138. Bp. Váci út 152-158. 1em. pénzügy csengő H-P- ig. 9:30-17 óráig EGYÉNILEG, UTÓLAG történik a diák IKSZ naplójába.

Micve program

A JCC Budapest-Bálint Ház közösségi szolgálati lehetőséget kínál.
Az idei program témája a lakhatásidén hontalak emberek lakhatási kérdéseiben lehet civil szervezeteknek segíteni.

Micve névre hallgató program 16-20 év közötti fiatalokat toboroz.  A programra jelentkezők gyakorlati, helyszíni önkéntes munkát végeznek magyarországi civil szervezeteknél (az Utcáról Lakásba Egyesülettel és a Habitat for Humanity Magyarországgal), és a szerzett tapasztalatokra építve egy kétrészes storytelling mini-workshopon vesznek részt.

 jelentkezési határidő: szeptember 18, éjfél. Bővebb információ és jelentkezési link: https://www.balinthaz.hu/micve/micve-projekt/ Kérjük, hogy a jelentkezésről tájékoztasd Holicsné Gémes Borókát is a boroka@leovey.hu címen.

Ha érdeklődsz, nézd meg EZT A VIDEÓT is!

72 óra kompromisszum nélkül

2022. október 6-9. között ismét megvalósul az országos “72 óra kompromisszum nélkül” háromnapos önkéntes ifjúsági akció, amelyben vállalkozó szellemű fiatalok csoportjai országszerte arra szánják három napjukat, hogy másoknak segítsenek.

“A 72 óra kompromisszum nélkül egy szociális önkéntes akció, amelyet a három történelmi keresztény egyház szervez. Az akció Magyarország fiatalságát hívja közös összefogásra, hogy együtt tegyünk másokért, környezetünkért. Országszerte fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai három napon, azaz 72 órán keresztül teljesítenek közhasznú feladatokat: intézmények, játszóterek felújítása, erdőtakarítás, szociális segítségnyújtás, kulturális műsorok szervezése különböző közösségeknek (fogyatékkal élők, idősek stb.).”

A programra előzetesen ITT regisztrálhatnak a csapatok. Kérjük, hogy a jelentkezésről írj e-mailt Holicsné Gémes Borókának a boroka@leovey.hu címre is!

“A csoportok csütörtök este tudják meg, mi lesz a feladatuk a három nap során. Nemcsak munka vár Rátok, hanem alkotás is: a csapat maga tervezheti meg a kivitelezést pénteken, latba vetve kreativitását, önállóságát, fantáziáját. Majd szombaton jöhet a munka, vasárnap pedig a lezárás, értékelés.

Programunk elsődleges célja, hogy a fiatalok közhasznú tevékenységének széleskörű nyilvánosságot biztosítson, láthatóvá tegye az ifjúsági közösségekben folyó önkéntes munkát, növelje annak elismertségét és népszerűségét, valamint rámutasson, mire képesek a fiatalok, ha összefognak.”

További részletek a 72 óra honlapján.

IKSZ az Országos Elsősegélynyújtó Versenyen

Szeptember 9-10. között a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete szervezésében az elsősegélynyújtó verseny országos döntőjére várják az IKSZ órákat gyűjtő fiatalokat segítőnek.
A gimnazistáknak csapatkísérő szerepkörben van lehetőségük segíteni a verseny lebonyolítását, ami a csapatok mozgásának koordinálását jelenti. Mivel a pálya idén kifejezetten nagy, ráadásul két részből áll, amik között metróval közlekednek a csapatok, ezért inkább 11-12. osztályos tanulók jelentkezését várják a feladatra.
A csapatkísérő önkéntesek együtt vonulnak a csapatokkal, segítik a versenyzők átvonulását egyik állomásról a másikra, mutatják az utat nekik, és figyelnek, hogy minden szabályosan történjen az állomások között is, valamint végignézhetik a versenyfeladatok megoldását.

2022. szeptember 9-én, péntek délután helyszínbejárást tartanak a verseny pályáján, a fő feladatvégzés szeptember 10-én lesz, reggeltől estig, így érdemes tehát számolni az időpontokkal.

Jelentkezni az alábbi linken lehet, szeptember 4. vasárnapig: https://forms.gle/qsdYvY3hNgjg63MNA

Kérjük, hogy a jelentkezésről küldj e-mailt a boroka@leovey.hu címre is Holicsné Gémes Boróka iskolai kapcsolattartónak.