Nyári korrepetálás hátrányos helyzetű gyerekeknek

Az e-Tanoda Program keretében még lehet jelentkezni (június 26-ig) mentornak 5 fő kárpátaljai roma menekült gyermek mentorálásására, korrepetálására. Aki kedvet érez ehhez a segítséghez a nyárra, írjon e-mailt Lukács Lillának a 21pedagogia@gmail.com címen. A jelentkezésről kérjük, hogy írj a boroka@leovey.hu címre is! Segítségedet várjuk és köszönjük!

Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat

2022. június 27 – augusztus 22. között a Magyar Vöröskereszt Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatot szervez (BESZ), amelynek keretén belül fiatal önkéntesek biztosítanak elsősegélynyújtó pontokat a strandokon.

A szolgálat ellátására az alábbi feltételek mellett jelentkezhetnek az önkéntesek:

 • a jelentkezők 16. életévüket betöltötték (az adott turnus megkezdéséig),  
 • a jelentkezők rendelkeznek minimum alapfokú elsősegélynyújtó ismeretekkel és azt a gyakorlatban is alkalmazni tudják, (az ismeretekről igazolás szükséges: alapfokú, vagy magasabb elsősegélynyújtó vizsga, társadalmi elsősegélynyújtó vizsga, egyéb)  
 •  a jelentkezők a turnus teljes ideje alatt tudják vállalni a szolgálatot („részmunkára” lehetőséget nem tudunk biztosítani). 

Amit az önkéntesek számára biztosítanak:

 • szállás
 • egyenruha
 • napi 2 l folyadék (1,5 l víz és 0,5 l üdítő)
 • vonattal történő utazás költségtérítése (megyeszékhely – Balatonszárszó közti, illetve a szálláshely és a szolgálati hely közti utakra)
 • X-BLS és a szolgálatra elsősegélynyújtó tréning
 • baleset- és felelősségbiztosítás a szolgálati időre
 • eszközök a szolgálat ellátásához

A programról bővebb információ a honlapon kapható.

Jelentkezni szintén a honlapon ITT lehet. Kérjük, hogy a jelentkezésről tájékoztasd az iskolai kapcsolattartókat is.

Művészeti projektek

A Lehetőségek Tere nyárra több művészeti projektbe való bekapcsolódási lehetőséget biztosít, IKSZ keretében is.

·       Vállfa projekt  – upcycling 2022. 06. 23. 15:00-19:00

·       Lépcsőtér 2022. 07. 04-i hét

·       Urban Camp – Öt nap, öt művész, öt érzék. 2022. 07. 18-22.

Jelentkezni és érdeklődni a linkeken lehetséges. Kérjük, hogy a jelentkezésedről tájékoztasd az iskolai kapcsolattartókat is.

Elsősegélynyújtó szolgálat

Duna-parti Elsősegélynyújtó Szolgálat

2022-ben először nem csak a Balaton partján várja a Magyar Vöröskereszt az elsősegélynyújtás iránt érdeklődő fiatalokat, hanem Budapesten, a Római-parton is. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata és a Budapesti Vöröskereszt idén első alkalommal hirdeti meg a Duna-parti Elsősegélynyújtó Szolgálatot, melynek keretében 14. életévét betöltött fiatalokat várunk, hogy közösen ügyeljünk a parton pihenők biztonságára, hogy együtt tegyünk a nyugodt és biztonságos Duna-parti pihenésért. A program közösségi szolgálati lehetőség is!

Pont téged keresünk önkéntes csapatunkba, ha:

 • Július 8. és augusztus 21. között, a 7 hétvége bármelyikén, péntektől vasárnapig legalább két darab 5 órás műszakot be tudsz vállalni,
 • részt tudsz venni a júniusi önkéntes felkészítésünkön (2022. június 25 – június 28.), vagy tudod igazolni meglévő elsősegélynyújtó tudásod,
 • idén fejezed be legalább a középiskola 9. osztályát (de az sem akadály, ha már rég befejezted),
 • bátran segítenél a bajba jutott sérülteknek.

Az önkéntesek ellátása

Az önkéntesek számára minden műszakban biztosítunk védőitalt, valamint műszakonként egy ételcsomagot. A feladat ellátáshoz és a jól láthatóság érdekében többféle időjáráshoz is illő munkaruhával (póló, rövidnadrág, pulóver) látjuk el az önkénteseket.

Közösségi szolgálat a program keretében

Tanítási szünetben egy napra maximum 5 óra közösségi szolgálat igazolható le, ami pont megfelel egy 5 órás műszaknak. Így a nyár alatt akár össze is gyűjtheted az 50 órát. 18 év alatt naponta maximum egy műszak, fölötte akár kettő is vállalható.

Kapcsolat és jelentkezés

További információkat valamint a jelentkezési lapot ezen a linken találtok.

A projekt koordinátora Szakál Péter ifjúsági referens. Amennyiben kérdésed van a programmal kapcsolatban, fordulj hozzá bizalommal a szakalpeter@voroskeresztbp.hu címen!”

Kérjük, hogy jelentkezés esetén erről tájékoztasd az iskolai kapcsolattartókat is!

Arcfestő kortárs képzés

A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének Ifjúsági Tagozatának júniusi Arcfestő Kortársképzésére lehet jelentkezni. A képzés időtartamából 5 óra, valamint az utána végzett önkéntes tevékenység teljes mértékben beszámítható közösségi szolgálati órának.

Képzés időpontja: 2022. június 18. (szombat), 9 órától 18 óráig

A képzés helyszíne: 1163 Budapest, Veres Péter út 27.

Jelentkezési határidő: 2022. június 15. (szerda) 23:59

Költségek és iskolai közösségi szolgálat:

A programon a részvétel térítésmentes, de az itt megszerzett tudást a következő tanév során legalább 16 órában a szervezet szabadon választott programjain szükséges kamatoztatni. A képzés időtartamából 5 óra, valamint az utána végzett önkéntes tevékenység teljes mértékben beszámítható közösségi szolgálati órának.

A jelentkezés feltételei, létszámkorlát:

 • Részvétel a teljes képzési napon.
 • A jelentkezés alsó korhatára a képzésig betöltött 14. életév.
 • A résztvevők száma maximum 20 fő lehet, így versenyjelentkezés van! 

Egyéb tudnivalók:

 • Napi egyszeri hideg étkezést biztosítanak.
 • A képzéshez olyan ruha szükséges, ami nem probléma, ha esetleg festékes lesz. 

További információ a képzésről, valamint a jelentkezési űrlap ITT érhető el. Kérjük, hogy a jelentkezésről tájékoztasd az iskolai kapcsolattartókat is!

IKSZ a Semmelweis Orvostörténeti Múzeumban

A biológia, történelem, orvoslás iránt érdeklődő diákok figyelmébe ajánljuk az MNM Semmelweis Orvostörténeti Múzeumban teljesíthető projekt IKSZ lehetőséget.

“Intézményünkben elsősorban egy projektmunkát magába foglaló, akár több hetes programot szeretnénk a diákokkal közösen megvalósítani, amely
kapcsolódik a múzeum gyűjtési köréhez. Tehát különösen érdekelheti ez a
lehetőség a biológia, történelem vagy orvoslás iránt érdeklődő diákokat.
A projekt részleteit a diákokkal közösen szeretnénk kialakítani, így az
egyéni érdeklődésükhöz is illeszthető.”

Jelentkezni lehet Vattay Liliánánál a vattayliliana@semmelweis.museum.hu címen, vagy a +36 1 2011577 (26-os mellék) telefonszámon. A jelentkezésről kérjük, hogy értesítsétek az iskolai kapcsolattartókat is.

Művészeti tábor a Mester Galériában

MESSZELÁTÓa Mester Galéria IKSZ-es művészeti tábora #mesterátszálló

A Mester Galéria és Közösségi Tér IKSZ-es művészeti tábort szervez középiskolás diákok számára június 27. és július 1. között, hétfőtől péntekig 10-től 16 óráig.

Idén két téma köré szerveződik a művészeti tábor: színház és kreatív írás.

A tábor vezetői: Fehér Renátó író, költő, a kreatív írás csoport vezetője és Somorjai Márton színész, drámatanár (Káva Kulturális Műhely), az improvizációs csoport vezetője.

Ha érdekel a színház, vagy ha szereted írásban kifejezni önmagad, és egy inspiráló környezetben szeretnéd elvégezni az IKSZ-es óráidat, akkor ez a tábor neked szól.

“A műhelyek keretében az improvizáció és a kreatív írás eszközeivel nézünk el Magyarország legtávolabbi sarkaiba is. A fantázia segítségével eredünk helyi sztorik és szokások nyomába. Szomszédság-e vagy messzi messzi galaxis? Milyennek ismerjük, milyennek ismerjük félre, milyennek képzeljük el? Mi újság felétek?

A táborban születő improvizációs színházi jeleneteket egy irodalmi felolvasással egybekötött est keretében mutatjuk be a Galériában. Mindemellett pedig egy kiállítást is megnyitunk a Galéria tavaszi Montage Műhelyének alkotásaiból.

A táborban való részvételért 25 óra iskolai közösségi szolgálatos órát igazolunk.

A tábor ingyenes, csak az ebéd árát kell a diákoknak fizetni, díja 10 000 Ft (ebéd öt napra).

A táborra EZEN a formon keresztül, lehet jelentkezni.

További információk az ESEMÉNYNÉL, illetve kérhetők a mestergaleria@gmail.com címen.