Minierdő karbantartás

A 10 Millió Fa Alapítvány szervezésében május 28., szombaton 9-13 óra között lesz lehetőség közösségi szolgálatosként részt venni a Boráros téren nemrég kialakított Miyawaki minierdő karbantartásában. 
Jelentkezni Hervai Franciskánál lehet a 70/633-3813 számon.

Segítség menekülteknek

2022. március 12-én nyitotta meg a kapuit a Migration Aid Madridi úti
menekültszálló
ja jellemzően az átutazó édesanyák és gyermekeik részére.
A menekültszálló sajátossága, hogy ez Magyarország legnagyobb, kizárólag
önkéntesek által működtetett és adományokból finanszírozott ilyen
jellegű intézménye.

A szállónkon teljesíthető közösségi szolgálat keretében is önkéntes segítségnyújtás, akár csapatban, akár önállóan jelentkezve.

A programok és lehetőségek: gyermek és művészeti programok, valamint játszószoba segítése, facilitálása, takarítás, recepcióban, étkezőben, raktárban való segédkezés, vagy akár tolmácsolás ukránul vagy oroszul.

Folyamatosan érhetsz el információkat a szálló facebook oldalán.

Jelentkezni lehet a volunteers@migrationaid.org címen Szabó Edit IKSZ koordinátornál. Kérjük, hogy a jelentkezésről tájékoztasd az iskolai kapcsolattartókat is!

Növénygondozás a Ferencvárosban

Május 21-én szombaton 9-11 óra között a 10 millió fa Alapítvány segítő kezeket keres a Haller utca 23-25. előtti parkba ahhoz, hogy a korábban elültetett bokrok köré mulcsot lehessen teríteni, ezzel védve a növényeket a kiszáradástól, gazosodástól és lekaszálástól. 

Jelentkezés: e-mailben név és telefonszám elküldésével lehet a 10milliofa9ker.diak@gmail.com címen. Kérjük, hogy a jelentkezésről tájékoztasd az iskolai kapcsolattartókat is

Aki szeretne részt venni, vigyen magával kesztyűt és az IKSZ naplóját, amiben igazolni tudják a részvételét! Akinek van, vödör, lapát, az is jól jöhet.
Találkozó: 05.21. szombat 9:00, Haller utca 23-25. B épület bejáratánál (megközelítés: 24-es vagy 2M villamos Balázs Béla utcai megállója).

IKSZ az integrációs sportnapon – Margitsziget

A Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Sportszolgáltató Központ Nkft. közösen szervezi meg a Láss minket és suhanj velünk – Integrációs Sportnapot 2022. május 28-án a Margitszigeti Atlétikai Centrum területén. 
Az esemény küldetése, hogy a fogyatékkal élők és épek közösen sportoljanak a Margitszigeti Atlétikai Centrum terültén. 

A rendezvényre olyan közösségi szolgálatos diákok jelentkezését várják, akik szívesen segédkeznek az egyes kitelepült sportaktivitásoknál (pl. vakfoci, kerekesszékes kosárlabda, tandem bicikli stb.) a résztvevőknek. 

Helyszín: Margitszigeti Atlétikai Centrum
Időpont:  2022. május 28., szombat 09:00-19:00.
Feladatok:
– aktivitásokon történő segítségnyújtás (az egyes sportági helyszíneken a résztvevők és a szervezők segítése),
– helyszín bepakolásának segítése (előkészítés, sátorépítés, dekorálás),
– helyszín bontásában történő segítség.

A közösségi szolgálati igazolás a helyszínen történik, ezért kérjük, mindenképp vidd magaddal IKSZ naplódat!

Fontos, hogy a helyszínen sportos, időjárásnak megfelelő öltözet javasolt. A rendezvényen segítőknek egyszeri meleg ételt biztosítanak.

Jelentkezni a linken található űrlap kitöltésével lehet. Kérjük, hogy jelentkezésedről tájékoztasd az iskolai kapcsolattartókat is.

Nyári MOZAIK élménytáborok

Nyári tábori lehetőség közösségi szolgálat teljesítésére!

A soroksári Táncsics Mihály Művelődési Ház a MOZAIK Tanulásfejlesztő Központtal közös szervezésben július 4. és augusztus 5. között heti turnusokban tematikus napközis jellegű nyári táborokat szervez általános iskolás korú gyerekek részére.
A programok ideje: hétfőtől péntekig 8-17 óra között.
Reggel 8-9 óra között ügyelet, gyülekező; délután 4-5 óra között ügyelet, hazamenetel.
Napközben délelőtt és délután tematikus foglalkozások várják a diákokat témavezetőkkel.
A segítő IKSZ-es diákok feladata: (megbeszélés szerint) esetlegesen az ügyeletek felügyelete (szülői igény esetén), illetve napközben a témavezető mellett asszisztensi feladatok ellátása.

Helyszín: a soroksári Táncsics Mihály Művelődési Ház , illetve néhány kimozdulós program esetén a környék, valamint a Tündérkert szabadidős park az ebéd és a sportos, mozgásos programok helyszíne.

A közösségi szolgálatos diákok étkezését biztosítják.

Jelentkezni lehet EZEN A LINKEN, de a jelentkezésről értesíteni kell az iskolai kapcsolattartókat is!

A jelentkezéskor egyeztetésre kerül, hogy mely héten szeretnél segíteni, és hány IKSZ órára van szükséged!

Jelentkezésedet várja Német Ildikó szervező, ha kellemes hangulatban, hasznos segítséget szeretnél nyújtani nyáron.

IKSZ teljesítése a nyári szünetben

Kedves Diákok!

Néhány információt szeretnénk megosztani veletek a nyári szünet IKSZ teljesítése kapcsán.

Kérjük, hogy figyeljetek rá, hogyan az iskolában ELŐRE BEJELENTVE végezzétek a tevékenységet!

KÉRJÜK, hogy:

  • minden esetben előre jelentsétek be nekünk, hogy hol végzitek az IKSZ-et, a nyáron tervezett tevékenységet legkésőbb június 10-ig kell bejelenteni (személyesen a 033-as irodában, e-mailben, Messengeren)! (Kérdezni is itt tudtok:  boroka@leovey.hu  vagy  piroska@leovey.hu)
  • amennyiben a fogadóhely együttműködési megállapodást kér tőletek, jelezzétek nekünk e-mail cím és kapcsolattartó megadásával, minden továbbit mi szervezünk.
  • továbbra is lehetséges jelenléti és online formában is teljesíteni az IKSZ-et.
  • az aktuális ajánlatokat továbbra is ezen az oldalon tesszük közzé. Saját magatok által keresett fogadóhelyen az iskola jóváhagyása után végezhető tevékenység.
  • minden teljesítésre vigyétek magatokkal a papír alapú naplótokat, hogy bekerülhessenek az órák (online teljesítésnél elegendő e-mailben küldött pecsétes igazolás).
  • a papír alapú naplót rendszeresen (nyáron végzett IKSZ után szeptemberben) mutassátok be az osztályfőnöknek, aki bevezeti az e-Krétába az órákat.
  • továbbra is legyetek figyelemmel arra, hogy a nyári időszakban is naponta 5 óra IKSZ tevékenység végezhető (tanítási napokon pedig maximum 3 óra).

Kérdésekkel nyugodtan keressetek minket!

Sikeres teljesítést és kellemes nyári IKSZ élményeket kívánunk!

IKSZ lehetőség a Charity Fest-en

Május 21-én szombaton kerül sor a Budapest Bike Maffia által szervezett 4. Charity Fest-re, a civil szervezetek fesztiváljára a Dürer kertben, ahol lehetőség nyílik IKSZ tevékenység végzésére (segítség pakolásban, információ nyújtásban stb.).

A Budapest Bike Maffia +1 szendvics – diákok a rászorulókért akciója már a mindennapjaink részévé vált. Válaszd most ezt az eseményt IKSZ tevékenységednek, és támogasd munkájukat ezzel is!

További részletek EZEN A LINKEN érhetők el.

Jelentkezni lehet a boroka@leovey.hu címen vagy a 033-as irodában.

IKSZ a Budapesti Elsősegély nyújtó versenyen

Június 4-én, szombaton IKSZ diákokat vár teljesítésre a Vöröskereszt, Országos Elsősegélynyújtó versenyének Budapest fővárosi fordulójára az Orczy-kertbe.

A diákok csapatkísérő/segítő faladatokat fognak ellátni az imitátorok és versenyző csapatok mellett. A feladat előképzettséget nem igényel.

Időpont: június 4., szombat kb. 8:30-14:30 között.

Helyszín: VIII. Orczy-kert

Jelentkezni lehet Holicsné Gémes Borókánál a boroka@leovey.hu címen vagy a 033-as irodában.