Újabb faültetés

10 millió Fa Alapítvány ezen a hétvégén is folytatja az ültetési munkákat önkéntesekkel és közösségi szolgálatos diákokkal.

Akik mennek, a feladatnak és az időjárásnak megfelelő, réteges öltözetben érkezzenek, esőkabát, (munkás)kesztyű, kis víz, elemózsia és a közösségi szolgálat igazolásához szükséges nyomtatvány legyen mindenkinél, illetve aki tud hozzon ásót, vödröt.

Az ültetések részletei:

Pénteki esemény a 2. kerületben:Hideg utcai ültetés (Gercse) | Facebook

Szombaton a 3. kerületben:(1) Minierdő ültetés | Facebook

Vasárnap pedig folytatása a múltkori ültetésnek Dombfalván:
(1) Faültetés Dombfalván 2. fejezet (B terv Iglu építés) | Facebook

Kérjük, hogy aki bármely ültetésre megy, szóljon erről az iskolai kapcsolattartóknak is. Köszönjük!

Karácsonyi csomagok összeállítása

A BKM BUDAPESTI KÖZMŰVEK Nonprofit Zrt. a karácsonyi időszakban ajándék csomagoláshoz és karácsonyi csomagok összeállításához keres diák segítőket IKSZ tevékenységre.

A munkavégzés helye: FKF Ecseri úti telephelye (IX. ker., Ecseri út 8-12.), fedett, fűtött, tágas térben.

Időszak: 2021. december 16-17., 14:00-től 20:00 óráig. December 16-án (tanítási nap) 1-3 óra közötti tevékenység végezhető, december 17-én (tanítás nélküli munkanap) 1-5 óra közötti tevékenység végezhető.

Jelentkezni, érdeklődni az alábbi elérhetőségeken lehet: Orendi Éva edukációs és CSR csoportvezető (a program mentora): 06 30 480 3579, orendie@fkf.hu. Kérjük, hogy a jelentkezésről tájékoztasd az iskolai kapcsolattartókat is. Köszönjük!

Online végezhető tevékenység

Lapról hangra kezdeményezés keretében nyomtatásban megjelenő újságcikkek felolvasására van lehetőség. Igazol az Informatika a Látássérültekért Alapítvány.

A járványügyi helyzetben is ajánljuk, mert otthonról végezhető, az igazolás is e-mailben jut el az iskolához.

A Lapról Hangra weboldal vak és gyengénlátó emberek számára kínál nyomtatásban megjelenő újságokból történő felolvasásokat.

A tevékenység menete a következő: regisztrációt követően, a diák otthon mp3 formátumba felveszi az általa felolvasott cikket és feltölti az oldalra. Az első felolvasott fél óra után minden felolvasás időtartamát duplán számítják be, mert arra kérik a felolvasóikat, hogy legalább egyszer olvassák el hangosan, gyakorlásként a kiválasztott újságcikket, hogy a beküldött hanganyag minél élvezetesebb legyen a látássérült olvasók számára. A nyomtatott sajtóban megjelenő cikk kiválasztása is a felolvasóra van bízva. Katalógusban lehet tájékozódni, mely cikkek kerültek már eddig felolvasásra. Kérik, hogy ügyelj arra, hogy már feltöltött újságcikket ne olvass fel újra.

Azt tanácsolják, hogy mindenki olyan témájú újságcikket válasszon, ami érdekli őt, az olvasók visszajelzéseiből pedig majd kiderül, hogy mennyire van érdeklődés az adott témára.

Az olvasókkal a cikkek utáni „Hozzászólok” és a Fórum rovatban lehet beszélgetni.


Részletesebb tájékoztatás olvasható a Lapról Hangra oldalon.

A tevékenység szabadon elkezdhető, egyéni Regisztráció után, de kérjük, hogy jelentsd be az iskolai kapcsolattartóknak, hogy ezt választottad!