Faültetés a IX. kerületben

ÚJRA FAÜLTETÉS: november 6-7-én reggel 9-től ültetési munkálatok (200 levendula, 25 gömbfa, 20 nagyméretű fa, 20 rózsa, 200 virághagyma) lesznek a 10 Millió Fa Alapítvánnyal a IX. kerületi Ecseri útnál.

Találkozó mindkét nap 9 órakor Erdős Krisztián önkéntessel az Ecseri út 15-nél.

Feladatok: ültetőgödör ásása, vízhordás stb., olyanokat várnak, akik nem ijednek meg egy kis erősítő testmozgástól. 🙂
Aki jönne, hozzon (munkás)kesztyűt és ha van, ásót, vödröt magával, illetve, kérjük, hogy jelentkezzen Erdős Krisztiánnál ezeken az elérhetőségeken: Telefonszám: 06 70 379 92 78 Messenger: https://www.facebook.com/krisztian.erdos.9

Ha mész, értesítsd erről az iskolai kapcsolattartókat is. Köszönjük!

Segítség időseknek a kegyeleti hétvégén

A Budapesti Temetkezési Intézet a kegyeleti hosszú hétvégére közösségi szolgálatos diákokat toboroz az alábbi időpontokra, helyszínekre és feladatokra:

Időpont:

  • október 30-31. (szombat-vasárnap) és november 1. (hétfő), 13:00-16:00

Helyszínek:

  • Új Köztemető: 1108 Budapest, Kozma u. 8-10. (max. 5 fő)
  • Óbudai temető: 1037 Budapest, Bécsi út 365-371. (max. 5 fő)
  • Rákospalotai temető: 1152 Budapest, Szentmihályi út 111. (max. 5 fő)
  • Megyeri temető: 1047 Budapest, Megyeri út 49. (max. 5 fő)

Feladatok:

  • egyedülálló idősek segítése: sír körüli teendők ellátása, vázák feltöltése vízzel, elszáradt virágok összegyűjtése, a sírra hozott kiegészítők elhelyezése, ha szükséges, az idősek elkísérése a sírhelyig stb.

Ruházat, megjelenés:

  • a kegyeleti ünnephez méltó, de kényelmes, időjárásnak megfelelő, (inkább) sötét ruházat
  • feltűnő jelzés a ruhán, kitűző (annak jelzésére, hogy ki ő és mi a feladata) – ezt mi biztosítjuk a részére

Jelentkezni lehet Orendi Éva kapcsolattartónál: +36 30 480 3579; orendie@fkf.hu. Jelentkezésedről kérjük, hogy tájékoztasd az iskolai kapcsolattartókat is.

Kortárs képzés – Vöröskereszt

Magyar Ifjúsági Vöröskereszt (MIVK) idén ősszel újra megrendezi Országos Kortárs-felkészítő Táborát 2021. október 27. és november 1. között (az őszi szünetben), Szolnokon. Az itt megszerzett szakmai tudás később rendezvényeken kamatoztatható IKSZ órákért.

A következő képzések közül van lehetőség választani:

Alapképzés, Elsősegélynyújtás (alap és haladó), Donor edukáció, Kommunikációs készségfejlesztés, Vezetőképzés, Baleset szimuláció, Addikció prevenciós, Közösségszervezői.

A hatnapos táboron a részvétel ingyenes, egyedül a le- és hazautat kell finanszírozni a résztvevőknek.

Jelentkezni a következő online jelentkezési lap kitöltésével lehet, a jelentkezési határidő október 25. Kérjük, hogy jelentkezésedet írd meg a boroka@leovey.hu címre is. Köszönjük!

Elsősegélynyújtó előadói kortársképzés

A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének Ifjúsági Csoportja elsősegélynyújtó előadói kortársképzést szervez október 25-26-án, érdeklődő fiataloknak.

A képzés során a résztvevők elsajátítják az alapvető elsősegély-nyújtási ismereteket, valamint gyakorolják a gyermekekkel és fiatalokkal történő kommunikáció és az általános előadástechnika alapjait. A képzés térítésmentes, utána kamatoztatják a fiatalok az ott elsajátított tudást elsősegély-előadó önkéntesként a Vöröskeresztnél – ezt (és a képzésből 5 órát) iskolai közösségi szolgálatnak is tudják igazolni.

További információk és jelentkezési űrlap itt található: http://www.mivkbp.hu/programok/elsosegely-eloado-kepzes/

A jelentkezést kérjük, hogy a boroka@leovey.hu címen is jelentsd be!

Faültetés 10.04-én a IX. kerületben

Október 4-én hétfőn 16 órától 2 fő fiú segítőt várnak a 10 Milló Fa Alapítvány 9. kerületi csapatához, akik nagyjából 1 órás munkával segítenének előkészíteni egy faültetést a Lechner Ödön fasoron a Vodafone irodaház mögött. (Ki kell ásni az ültetőgödröt és belocsolni.)

JELENTKEZNI LEHET: Pintér Zsuzsannánál a 10milliofa9ker.diak@gmail.com címen. KÉRJÜK, ha jelentkezel, az iskolai kapcsolattartóknak is jelentsd be. Köszönjük!