Faültetés, gondozás a IX. kerületben

A 10 millió Fa Alapítvány helyi, 9. kerületi közössége a 9. kerületi ültetésekben, az elültetett növények utógondozásában várja közösségi szolgálatos diákok segítségét.

Az Alapítvány az 1 fő – 1 fa elvét érvényesítve tízmillió fa elültetését tűzte ki célul. Igyekeznek minél több embert a klímavédelmi célzatú faültetés, erdőtelepítés feladataiba bevonzani. A 9. kerületi közösségben (csakúgy mint az ország többi pontján is) a közösség tagjai megtervezik, megszervezik az ültetést, majd ugyanebben a körben gondoskodnak az elültetett fák utógondozásáról is. “Fogadj te is örökbe” egy fát az otthonod vagy iskolád közelében, és gondoskodj róla!

Az idei utolsó utáni mogyoróbokor ültetésre, amely előtt kérjük, hogy mindenképp jelentkezz a boroka@leovey.hu címen december 4., péntek 12 óráig (mert csak néhány segítőt fogadhatnak a vírushelyzet miatt):
december 5. (szombaton) 9.00-14.00 a külső Mester utcán kerül sor. (Találkozó a Külső Mester utca, Koppány utca sarkán 9 órakor.)

Utógondozási feladatokra is lehet jelentkezni tavasztól:

Az utógondozás kulcsfontosságú a frissen ültetett növények életben maradása szempontjából. Az elültetett fák öntözésében tudnak részt venni a diákok tavasztól. Jelenleg 3 helyszínen van nagyobb mennyiségű, egy éven belül ültetett fiatal növény, ahol a rendszeres (heti egyszer, nyáron többször) locsolásra szükség lenne: Haller utca 23-25 előtt; Soroksári út – Vágóhíd utca sarka; Táblás u. 33. – hajléktalanszálló.

Amennyiben szívesen segítenél, és a jelen helyzetben a szüleid is hozzájárulnak ahhoz, hogy részt vegyél az ültetéseken, keresd az iskolai kapcsolattartókat.