Fővárosi Szabó Ervin Könyvár – QR kódos rejtvények

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár “Fedezd fel a könyvtárat” játékos felfedezőútjához QR kódos rejtvény útvonal tervezőket keres.

A feladat: a könyvtár épületében két útvonal rejtvény kialakítása, mellyel felfedezhető az épület és bejárhatók a terek. A feladatokat a könyvtárépületben elhelyezett QR-kódok rejtenék, egyik vezetne el a következőhöz és így kapcsolódnának egymáshoz. A két útvonal két életkori csoport számára készülne (1-6. osztály, valamint 7-12. osztály).

A Könyvtár feltérképezése, pontok kijelölése helyszíni munka, majd utána a QR kódos feladatok kialakítása végezhető otthonról is.

A feladat nem egyszeri alkalommal végezhető, rendszeres és megbeszélést igénylő feladat, melynek IKSZ igazolása folyamatos.

Ha érdekel a lehetőség, keresd az iskolai kapcsolattartókat!

Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár – online IKSZ

Cikkek írásához keres a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár érdeklődő, érdekességeknek az interneten utána járni vágyó diákokat.

A FSZEK BOOKlászó fb oldal cikkeinek megírásához lehet csatlakozni az alábbi témákban:

Ünneplünk, Emlékezünk, Apropó, Könyvmolyoknak, Könyvajánló másképp, Filmajánló, Kitekintés, Online utazások.

Feladat: a témákhoz tartózó 1-1 érdekesség felkutatása interneten (pl. kapcsolódó ünnepnapokhoz), ahhoz kb. 3×8 mondatos kis hír megírása a hivatkozott források közzétételével, valamint jogtiszta, felhasználható kép keresése és szerkesztése a hírhez.

A Filmajánlónál fontos, hogy bármilyen műfajú filmről készülhet hír, de a film vagy legálisan elérhető kell, hogy legyen online, vagy a könyvtár állományából kölcsönözhető DVD-n meglévő mű.

A Könyvajánló esetében műfaji megkötés nincs. A Könyvajánló másképp-ben pedig összekapcsolható az olvasás élménye egy eseménnyel (pl. augusztus 20. kapcsán kenyérsütős könyvek ajánlása).

Ötletekért és pontos segítségért a “hogyan”-ra a 033-as szobában várjuk az érdeklődőket! Valamint a BOOKlászó fb oldalon is tapasztalatot gyűjthetsz!

IKSZ igazolás: minden cikkért 1 óra IKSZ igazolás kapható, melyet e-mailben juttatnak el az iskolába.

Mielőtt elkezdenéd, kérjük, hogy jelentkezz az iskolai kapcsolattartóknál!