Szilas-tó, élőhely takarítás

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a FŐKERT Zrt. közös élőhely takarítást szervez 2019. szeptember 28-án, szombaton 9-16 óra között Budapesten a Szilas-tónál. A helyszínen 4 óra IKSZ igazolás szerezhető.

Ha mennél, a részletes információkért keresd a 039-es irodában Borókát vagy Piroskát.

Városi játék kitalálása

Az Artemisszió Alapítvány IKSZ keretében 9. kerületi középiskolásokat keres helytörténeti ferencvárosi városi játékának kitalálásához, játékíró workshophoz.

„Ha kíváncsi vagy másokra, meg arra a földrajzi, épített és társadalmi térre, ami körülvesz – gyere!
Játékot tervezünk közösen október 5-ére, amikor is mozgósítjuk és megszólítjuk MiraDoor interkulturális közösségi tér közvetlen környékét.
Mire számíthatsz? Az előkészítő 3 workshopon lesz kutatómunka, játéktervezés, és rengeteg kreatív gondolkodás, szabad ötletelés. A városi játékon játékvezetőként lehet részt venni.
Elsősorban olyanokat várunk, akik a 9. kerületben élik mindennapjaikat, vagy mert itt laknak, vagy mert itt dolgoznak, tanulnak – valami ide köti őket, és akiket érdekel a helytörténet, és szeretnek játszani, interjúzni, vagy belekóstolnának a városi aktivizmus világába..
Várjuk (kilencedik kerületi, de nem csak) középiskolások jelentkezését is, a workshopokon való munkát közösségi szolgálatként elszámolhatják.
A workshopok magyar nyelvűek.”

Az FB eseményt ITT találod.

Jelentkezni ezen a linken keresztül tudsz a programra: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfNuM3smchXqdea37PTS5oIVT7v0h1xRKbDF2Sy2yTNnxsjGg/viewform

Videós vagy színházi projektmunka IKSZ

Médiás és drámás diákoknak ajánljuk:

Mester Galéria és Közösségi térben (Mester utca 5.), az őszi félévben, kb. 2 hónapon keresztül a Forgass velünk! valamint az Imprózz velünk! IKSZ lehetőségekben vehetnek részt az érdeklődők.

Forgass velünk! keretein belül a programban résztvevők az alábbi feladatok közül választhatnak: operatőri/videós, vágás/utómunka, animáció/special effects, a videó narrálása/interjúztatás.
Időpontok: csütörtökönként 15.30-17.30 (Október 10., 17., 24., November 1., 8., 15., 22., 29. December 6.) a leforgatott kisfilmek bemutatásának dátuma csütörtökön (December 12.).
További információ elérhető a Facebook esemény leírásában, amely IDE KATTINTVA elérhető. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, a regisztrációs űrlap IDE KATTINTVA  elérhető.
Az Imprózz velünk! keretein belül a programban résztvevők betekintést nyerhetnek az improvizációs színház világába, és a hét hetes folyamat végén egy nyilvános esemény keretében bemutathatják a megismert gyakorlatokat.
Időpontok: hétfőnként 16.00 – 17.30 (Október 7., 14., 21., november 4., 11., 18., 25.). A nyilvános bemutató dátuma szintén hétfő (December 2.).
További információ elérhető a Facebook esemény leírásában, amely IDE KATTINTVA elérhető. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amely IDE KATTINTVA elérhető.

Kérjük, hogy jelentkezéseteket az iskolai kapcsolattartóknak is jelezzétek!

Greenpeace IKSZ

Ha fontos neked a környezetvédelem, és IKSZ tevékenységeddel is ezt szeretnéd segíteni, akkor téged is vár a Greenpeace Magyarország Egyesület.

Olyan példákat hoznak, amit már akár iskolásként is megtehetnek a diákok, a közösségi szolgálat keretein belül is vagy önkéntesként, hogy akinek fontos a bolygónk jövője, tudja segíteni ezeket a mozgalmakat kortól, képzettségtől vagy erőnléttől függetlenül.

Kedvcsináló: https://youtu.be/H-HVl2peYSM

Az érdeklődők jelentkezhetnek az iskolai kapcsolattartóknál.

Rászoruló gyerekek korrepetálása skype-on

Segíts Te is hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatásában, távoktatásában.

A “Juszt is teszünk Alapítvány” a Borsod-megyei Bódvalenkén foglalkozik a diákok felzárkóztatásával, távoktatásával. Bódvalenke egy kis 200 fős falu Borsodban, ahol 90 százalékban hátrányos helyzetű roma gyerekek élnek.

Amiben segíthetsz:

  • Havonta egy hétvégén néhány önkéntes lemegy a faluba, ahol házról házra járnak és a gyerekekkel korosztályuknak megfelelő fejlesztő játékokat játszanak (a lejutás, szállás biztosított.) Valamint azoknak a diákoknak, akik nem vesznek részt a Skype-oktatásban, korrepetálást tartanak. 
  • A másik lehetőség az, hogy minden héten egy órát arra szánsz, hogy skype-on valamilyen tantárgyból korrepetálsz egy bódvalenkei iskolást.

Az Alapítvány bódvalenkei programjairól itt tudsz bővebben tájékozódni: https://ujbodvalenkegyerektabor.blog.hu/

Ha jelentkeznél, keresd az iskolai kapcsolattartókat szeptember 16-ig.