Mikulásgyár Lurdy Ház

A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete idén is várja segítők jelentkezését a Lurdy Házban lévő Mikulásgyárba adományok fogadására, szortírozására.

Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehetséges. Kérjük, hogy jelentkezésedről minden esetben tájékoztasd az iskolai kapcsolattartókat is!
https://forms.gle/x4wy9qXDf1JvYYLGA
A jelentkezés november 18-án indul és az első kör november 25-én zárul. 
INFORMÁCIÓK A JELENTKEZÉSRŐL ÉS AZ IKSZ VÉGZÉSÉRŐL:
“A kitöltéskor rövid bevezető után, kérünk néhány adatot tőled a kapcsolattartás és a gördülékeny kommunikáció érdekében.
Ezután következnek a műszakok napi bontásban.
  1. Egy nap, csak egy műszakra lehetséges jelentkezni
  2. A műszakok hétköznap 3, hétvégén 4 órásak. Ez alól a hétköznap 10:00-15:00-ig tartó sáv képez kivételt, iskolaidőben ugyanis közösségi szolgálatot nem tudunk igazolni, de ottlétedről iskolai igazolást tudunk kiállítani
  3. Amelyik nap nem szeretnél a Mikulásgyárban önkénteskedni, ott elég a kérdést üresen hagynod.
  4. A “cimboráim” szekcióba be tudod írni azon ismerőseid nevét (maximum kettőt), akikkel mindenképp együtt szeretnél jönni hozzánk. Jelentkezniük nekik is külön kell, de így könnyebben tudjuk kéréseiteket a beosztásnál figyelembe venni. Kérjük ide is teljes nevet írjatok!
  5. Változó, hogy melyik napon hány önkéntest tudunk fogadni (ez 2 és 10 között bármekkora szám lehet), a korábbi évek tapasztalatai alapján igyekszünk úgy összeállítani a beosztást, hogy senki ne unatkozzon, de azért senki ne vesszen el az adományhalmok alatt sem.

A jelentkezés november 18-án indul és az első kör november 25-én zárul. Az addig beérkezett jelentkezéseitek alapján össze fogjuk állítani a Gyár első 10 napjának beosztását és annak alapján értesítünk Téged is legkésőbb november 26. estig, hogy mely napokon várunk szeretettel a Lurdy házban.

Az űrlap azonban november 25 után is folyamatosan üzemel és várja a jelentkezéseket. Ez a határidő csupán azért szükséges, hogy időben tudjuk értesíteni azokat, akik már a Mikulásgyár nyitásakor szeretnének az elsők között segíteni.

Amint egy időpontra elegen jelentkeztek, azt törölni fogjuk a lehetőségek közül. Tehát, ha nem találsz egy lehetőséget az adott dátumnál, az azért van, mert már nem tudunk abban az idősávban önkéntest fogadni.
Válaszaidról automatikusan generált üzenetet fogsz kapni. (Nézd meg levelező rendszered mappáit, illetve a spamek között is) Figyelj rá, hogy jól add meg e-mail címed (javasoljuk a gmail-es címeket), mert úgy fontos információkról maradhatsz le. Ha úgy gondolod jól adtad meg e-mail címed, és rákattintottál az űrlap végén a küldés gombra is, de mégsem kaptál megerősítő e-mailt akkor keress nyugodtan alábbi elérhetőségeimen, semmiképpen se töltsd ki kétszer az űrlapot.”
Szakál Péter, ifjúsági szervező
Mobil: +36 (70) 933 8552 | E-mail: szakalpeter@voroskeresztbp.hu

Korrepetálj fodrász tanulókat – frizurád ingyenes

Az Innova Szociális és Képzési Alapítvány fodrász tanulóknak hajmodelleket keres. Cserébe közismereti tárgyakból segítesz a tanulóknak dolgozataikra, vizsgáikra felkészülni, valamint házi feladataikat megoldani.

Belvárosi szalonban, oktató-fodrász felügyelettel, alkalmanként 2-3 óra elfoglaltsággal keresnek akár havonta fix fodrász-tanulónál segítő hajmodelleket.

Frizuráért korrepetálás cserébe.

A programra jelentkezni lehet az iskolai kapcsolattartóknál.

Nagycsaládosok Országos Egyesülete IKSZ

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete karácsonyi tartós élelmiszer adománygyűjtéshez, valamint kézműveskedéshez (koszorúkészítés) keres közösségi szolgálatos diákokat.

Egyéni jelentkezés a linkeken lehetséges, de kérjük, hogy a jelentkezésről tájékoztassátok az iskolai kapcsolattartókat is.

November 8-9-10. és november 15-16-17. péntektől vasárnapig
CBA Príma adománygyűjtés (tartós élelmiszer)
Helyszínek:  egyeztetés alatt, valószínűleg
Príma Corvin Átrium (Corvin negyed)
Péntek: 13-22 óráig
Szombat: 7-20 óráig
Vasárnap: 8-20 óráig
és
Újbuda Központ Príma Élelmiszer (Fehérvári úti Vásárcsarnok)
Péntek: 13-18 óráig
Szombat: 7-15 óráig
Vasárnap: 7-14 óráig
Feladatok mindkét helyszínen: 
– szórólap átadása és 1-2 mondatos tájékoztatás az érkező vásárlóknak a bejáratnál 2 fő
– adomány átvétele a pénztárak utáni területen 2 fő
– adományok felügyelete, rendszerezése 1-2 fő
November 22-23-24. adománygyűjtés (tartós élelmiszer)
Helyszín: egyeztetés alatt, de valószinűleg valamelyik Aldi
Péntek, szombat és vasárnap, egész nap.
Feladatok: 
– szórólap átadása és 1-2 mondatos tájékoztatás az érkező vásárlóknak a bejáratnál 2 fő
– adomány átvétele a pénztárak utáni területen 2 fő
November 29. péntek, Adventi koszorú készítés
Helyszín: 1056 Bp., Március 15. tér 8. NOE központ
Egy pici fantázia, egy pici kézügyesség, ennyi kell csak 🙂 5-6 fő
12-17 óráig

IKSZ az Élet Menete Alapítványnál

Az Élet Menete Alapítvány, a holokauszt történelmi korszakának feldolgozásával, megismertetésével foglalkozik.

Az Alapítvány fogad közösségi szolgálatra diákokat, akik feladatot vállalhatnak az Alapítvány rendezvényein, vagy a témával kapcsolatos képzéseken vehetnek részt, vagy tárlatvezetőként (képzés után) van lehetőség diákokkal megismertetni az Alapítvány vándorkiállításait iskolai helyszíneken (Elhurcolt életek; Válaszutak; Párhuzamos sorsok; Embernek maradni; Cinkos, aki néma).

A történelem iránt érdeklődő diákoknak ajánljuk az itt végzett közösségi szolgálatot. Jelentkezni lehet az iskolai kapcsolattartóknál.

Szilas-tó, élőhely takarítás

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a FŐKERT Zrt. közös élőhely takarítást szervez 2019. szeptember 28-án, szombaton 9-16 óra között Budapesten a Szilas-tónál. A helyszínen 4 óra IKSZ igazolás szerezhető.

Ha mennél, a részletes információkért keresd a 039-es irodában Borókát vagy Piroskát.

Városi játék kitalálása

Az Artemisszió Alapítvány IKSZ keretében 9. kerületi középiskolásokat keres helytörténeti ferencvárosi városi játékának kitalálásához, játékíró workshophoz.

„Ha kíváncsi vagy másokra, meg arra a földrajzi, épített és társadalmi térre, ami körülvesz – gyere!
Játékot tervezünk közösen október 5-ére, amikor is mozgósítjuk és megszólítjuk MiraDoor interkulturális közösségi tér közvetlen környékét.
Mire számíthatsz? Az előkészítő 3 workshopon lesz kutatómunka, játéktervezés, és rengeteg kreatív gondolkodás, szabad ötletelés. A városi játékon játékvezetőként lehet részt venni.
Elsősorban olyanokat várunk, akik a 9. kerületben élik mindennapjaikat, vagy mert itt laknak, vagy mert itt dolgoznak, tanulnak – valami ide köti őket, és akiket érdekel a helytörténet, és szeretnek játszani, interjúzni, vagy belekóstolnának a városi aktivizmus világába..
Várjuk (kilencedik kerületi, de nem csak) középiskolások jelentkezését is, a workshopokon való munkát közösségi szolgálatként elszámolhatják.
A workshopok magyar nyelvűek.”

Az FB eseményt ITT találod.

Jelentkezni ezen a linken keresztül tudsz a programra: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfNuM3smchXqdea37PTS5oIVT7v0h1xRKbDF2Sy2yTNnxsjGg/viewform

Videós vagy színházi projektmunka IKSZ

Médiás és drámás diákoknak ajánljuk:

Mester Galéria és Közösségi térben (Mester utca 5.), az őszi félévben, kb. 2 hónapon keresztül a Forgass velünk! valamint az Imprózz velünk! IKSZ lehetőségekben vehetnek részt az érdeklődők.

Forgass velünk! keretein belül a programban résztvevők az alábbi feladatok közül választhatnak: operatőri/videós, vágás/utómunka, animáció/special effects, a videó narrálása/interjúztatás.
Időpontok: csütörtökönként 15.30-17.30 (Október 10., 17., 24., November 1., 8., 15., 22., 29. December 6.) a leforgatott kisfilmek bemutatásának dátuma csütörtökön (December 12.).
További információ elérhető a Facebook esemény leírásában, amely IDE KATTINTVA elérhető. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, a regisztrációs űrlap IDE KATTINTVA  elérhető.
Az Imprózz velünk! keretein belül a programban résztvevők betekintést nyerhetnek az improvizációs színház világába, és a hét hetes folyamat végén egy nyilvános esemény keretében bemutathatják a megismert gyakorlatokat.
Időpontok: hétfőnként 16.00 – 17.30 (Október 7., 14., 21., november 4., 11., 18., 25.). A nyilvános bemutató dátuma szintén hétfő (December 2.).
További információ elérhető a Facebook esemény leírásában, amely IDE KATTINTVA elérhető. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amely IDE KATTINTVA elérhető.

Kérjük, hogy jelentkezéseteket az iskolai kapcsolattartóknak is jelezzétek!

Greenpeace IKSZ

Ha fontos neked a környezetvédelem, és IKSZ tevékenységeddel is ezt szeretnéd segíteni, akkor téged is vár a Greenpeace Magyarország Egyesület.

Olyan példákat hoznak, amit már akár iskolásként is megtehetnek a diákok, a közösségi szolgálat keretein belül is vagy önkéntesként, hogy akinek fontos a bolygónk jövője, tudja segíteni ezeket a mozgalmakat kortól, képzettségtől vagy erőnléttől függetlenül.

Kedvcsináló: https://youtu.be/H-HVl2peYSM

Az érdeklődők jelentkezhetnek az iskolai kapcsolattartóknál.

Rászoruló gyerekek korrepetálása skype-on

Segíts Te is hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatásában, távoktatásában.

A “Juszt is teszünk Alapítvány” a Borsod-megyei Bódvalenkén foglalkozik a diákok felzárkóztatásával, távoktatásával. Bódvalenke egy kis 200 fős falu Borsodban, ahol 90 százalékban hátrányos helyzetű roma gyerekek élnek.

Amiben segíthetsz:

  • Havonta egy hétvégén néhány önkéntes lemegy a faluba, ahol házról házra járnak és a gyerekekkel korosztályuknak megfelelő fejlesztő játékokat játszanak (a lejutás, szállás biztosított.) Valamint azoknak a diákoknak, akik nem vesznek részt a Skype-oktatásban, korrepetálást tartanak. 
  • A másik lehetőség az, hogy minden héten egy órát arra szánsz, hogy skype-on valamilyen tantárgyból korrepetálsz egy bódvalenkei iskolást.

Az Alapítvány bódvalenkei programjairól itt tudsz bővebben tájékozódni: https://ujbodvalenkegyerektabor.blog.hu/

Ha jelentkeznél, keresd az iskolai kapcsolattartókat szeptember 16-ig.