“Segítő diákok – És neked mit adott?” pályázat

Pályázati felhívás – „Segítő diákok 2017.” „És neked mit adott?”

Pályázati felhívás diákok számára

A pályázat célja olyan videóknak/képeknek/élménybeszámolóknak a közreadása, amelyek segítségével a diákok megosztják a legfontosabb élményeiket és benyomásaikat, amelyek a közösségi szolgálat teljesítése során szereztek.

A pályázat témája

Olyan képes beszámolókat várnak a pályázat keretében, amelyek a közösségi szolgálat megvalósítását mutatják be a diák szemszögéből, és amelyek képi világa ki tudja fejezni a közösségi szolgálatra jellemző értékeket: segítségnyújtás, szolidaritás, összefogás stb.

 „A” téma: Film az Iskolai Közösségi Szolgálatról

2-4 perces kisfilm, amely a közösségi szolgálat megvalósítását a film eszközeivel mutatja be. Mobiltelefon felhasználásával készített alkotással is lehet pályázni.

 „B” téma: Fotók az Iskolai Közösségi Szolgálatról

Digitális fotók, amelyek a közösségi szolgálat megvalósítását a fotóművészet eszközeivel mutatják be. Egy pályázatban minimálisan 3, maximálisan 10 darab fotó nyújtható be. A fotók lehetőleg 300 dpi felbontásban, jó minőségben, nyomtatásra alkalmas méretben készüljenek.

A fotókhoz egy rövid szubjektív élménybeszámolót is kell csatolni max. 1 oldal terjedelemben, amely kommentálja, értelmezi a képeket.

 Kik pályázhatnak?

A középfokú iskolákban nappali érettségit adó képzésben tanuló diák(ok).

Jelen pályázati felhívásra egy pályázó két témában maximum egy-egy pályaművel pályázhat.

A pályamunkák díjazása

A szakmai értékelésen legmagasabb pontszámot elért pályamunkák (a két témában együttesen maximum 5 pályázat) a kiíró és az Új Európa Alapítvány által a „Diákok” pályázat összes díjazottja számára felajánlott, 200 000 forint összértékű díjakat nyerhetik meg, illetve az evopro által felajánlott ajándéktárgyakat.

1.    díj 100 000 Ft

2.    díj 75 000 Ft

3.    díj 25 000 Ft

 

A pályázatok beadási határideje: 2017. november 30. 24.00 óráig, elektronikus formátumban.

A pályázat részletes kiírását lásd a www.kozossegi.ofi.hu oldalon. (Minden további részlet és információ itt érhető el!)

Társasjáték és esélyegyenlőség

Kedves Diákok!

IKSZ keretében vehettek részt a Budapest Esély Nonporfit Kft. “Egymásra lépni tilos!” esélyegyenlőségi kommunikációs kampányában.

Ha szeretsz társasjátékozni, vállalod a képzést, amelyben játékvezető lehetsz, és elhozod az érzékenyítő társasjátékot a Leöveybe, akkor akár 6×3 óra IKSZ igazolást is kaphatsz.

A programra jelentkezni Borókánál és Piroskánál lehet.

Egymasralepnitilos

 

Rendőrségi bűn- és balesetmegelőzés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a rendőrségi terület iránt érdeklődő 16. életévét már betöltött diákok jelentkezését várja 5 órás felkészítő képzésén 2017. október 31-én 09 órától 14 óráig a 1139 Budapest Teve utca 4-6. szám alatti rendőrségi épületben.

Jelentkezni lehet október 25-ig Borókánál és Piroskánál név és személyi igazolványszám megadásával.

 

A program keretében a 16. életévüket betöltött résztvevőket három órás elméleti, valamint két órás önvédelmi tanfolyamon készítik fel a bűnmegelőzési feladatok végrehajtására.

A programban felkészített, azonban idegen nyelvet nem beszélő fiatalok az elméleti képzés során elsajátítottakat a rendőrség bűnmegelőzési feladatokat ellátó munkatársaival közösen, interaktív módon, előadások keretében adják tovább saját kortársaiknak, illetve idősotthonokban és nyugdíjas klubokban szervezett rendezvényeken az idősebb generációnak. Az előadásokat követő beszélgetések lehetőséget kínálnak egymás problémáinak megismerésére, az együtt gondolkodásra, illetve a bűnmegelőzési szempontból hasznos észrevételek tolmácsolására a rendőrség felé.

  1. A BRFK a diákok aktív idegen-nyelvi tudását a főváros területére látogatott turisták információval történő ellátásával, valamint a külföldiek részére megelőzési kiadványok és tájékoztató füzetek terjesztésével hasznosítja.
  1. A BRFK, mint fogadó szerv a Közösségi Szolgálatában részvételt biztosít a diákok részére a saját kezdeményezésű, vagy a köz- és közlekedésbiztonságért felelősséget vállaló szervezetek, egyesületek által szervezett bűn- és baleset-megelőzési tárgyú programokon, rendezvényeken, különösen:

a)         BRFK Bűnügyi Szervek Bűnmegelőzési Osztály (a továbbiakban: BMO) által szervezett interaktív „police road show” rendezvényeken,

b)         BMO által bevezetésre kerülő új bűnmegelőzési programokon kortárs-segítőként,

c)         BRFK, valamint a rendőrkapitányságok által szervezett rendőrségi napokon,

d)         az időskorúak által látogatott helyeken (klubok, otthonok) tartandó bűnmegelőzési tárgyú rendezvényeken,

e)         a Fővárosi Balesetmegelőzési Bizottság által szervezett közlekedésrendészeti tárgyú vetélkedőkön, rendezvényeken, programokon,

f)          az időskorúak sérelmére elkövetett jogsértő cselekmények megelőzésére indított rendőrkapitánysági programok keretein belül a bűnmegelőzési látogatásokon.

A BRFK-n töltendő közösségi szolgálat feltétele a diákok és szüleik által kitöltött nyilatkozat.

Játék a Heim Pál Gyermekkórházban

A “72 óra kompromisszum nélkül” megmozdulás keretében az Új Nemzedék Budapesti Közösségi Tér a Heim Pál Gyermekkórházba látogat el, ahol a sürgősségi osztályon sokat várokozó gyerkőcök idejét varázsolják kellemesebbé!

Lesz társasjáték, színező, mesekönyvek, és ami a legfontosabb: vidámság és játékosság! A tárgyi eszközöket biztosítják!

Ha szeretnél te is mosolyt csalni nem csak a várakozó gyerekek arcára, hanem az önkéntes társaid arcára is, akkor jelentkezz a csapatba, és vigyetek együtt színt a váróterembe!!!

Részvételi szándékodat írd meg az Új Nemzedék Budapesti Közösségi Tér munkatársai számára október 9-ig a budapest@unp.hu címre, ahol jelöld meg azt is, hogy melyik nap (mindkét nap is lehetséges) csatlakoznál!!

A program időpontjai:
– október 13 (péntek) 14:00-16:00
– október 14 (szombat) 10:00- 14:00

Egy kis motiváció:
“A szív jósága olyan, mint a nap melege: életet ad. Csak a jóság, a szeretet maradandó. Olyan, akár a forrás. Minél többet merítesz belőle, annál jobban buzog. Légy jó!”
(Henryk Sienkiewicz)