Pályázat

Készíts filmet vagy fotót a közösségi szolgálati tevékenységedről, és küldd el az OFI pályázatára! A pályázatoddal bemutathatod az általad végzett segítő tevékenységet, a fogadóhelyet, az élményeidet, és megnyerheted a 300 000 forint összértékű díjat és ajándéktárgyakat.

A pályázatokat 2016. november 30. 24:00 óráig lehet benyújtani elektronikus formátumban a kozossegi.szolgalat@ofi.hu  címre.

További részletek az közösségi szolgálat hivatalos honlapján olvashatók.

 

„A” téma: 2-4 perces kisfilm az Iskolai Közösségi Szolgálatról. (Mobiltelefon felhasználásával készített alkotással is lehet pályázni.)

„B” téma: 3-10 db digitális fotó az Iskolai Közösségi Szolgálatról (min. 300 dpi felbontásban.

 

Segítséget a kapcsolattartóktól, Borókától és Piroskától kaphattok.

Bajor Gizi Színészmúzeum – hangszeres, énekes fellépés

A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében koncerten való fellépési lehetőséget hirdetnek IKSZ-es diákoknak a Bajor Gizi Színészmúzeumban.

A patinás épület konferenciatermében megrendezésre kerülő programra várják a hangszeres zenét tanuló diákok jelentkezését.

A koncert időpontja: 2016. november 12. (szombat) 15.00 óra

Helyszín: Bajor Gizi Színészmúzeum, 1124. Budapest, Stromfeld Aurél u. 16.

 

A kiválasztott fellépők próbára illetve fellépésre fordított óráit igazolják.

Jelentkezési határidő: 2016. október 28., Piroskánál vagy Borókánál.

 

rendezvényen való segítés

A Sportos Cukorbetegekért Egyesület nagyszabású rendezvényén teljesíthető X tevékenység 2016. nov. 12 -13-án a Szt. Angéla Ált. Isk. és Gimnáziumban (1024 Budapest, Ady Endre utca 3.)
1.Idősáv:november 12-én  8-14 óráig vagy 14-20 óráig
Feladatok:  regisztráció, adminisztráció, rendező, labdaszedés, büfében segítő, röplabdázás
 
 
2. Idősávnov. 12-én 21.00-tól nov.13-án 8.00-ig
Feladatok: Röplabdázás, rendező, labdaszedés, adminisztáció
 
Szülői engedély szükséges 18 éves kor alatt.
A rendezvényen este 22 órakor bezárjuk az iskola ajtaját, amit csak reggel 8 órakor fogunk kinyitni. Tehát, aki éjszakai röplabdázásra jelentkezik nem mehet ki éjszaka az iskolából. Nagyon jó hangulatú program ezért szeretettel ajánlom a diákoknak és a szülők is nyugodtak lehetnek, hogy felügyelet alatt lesznek a gyermekeik.
 
 
3. Idősávnovember 13-án 8.00-14.00 között
Feladatok:  regisztráció, adminisztráció, rendező, labdaszedés,  büfében segítő, röplabdázás
 
Az érdeklődők jelentkezését facebookon várják a kapcsolattartók, Boróka és Piroska.
   
 

Mesél a tér

X lehetőség október 19-én:

A program rövid tartalma: A diákokat az első 2 alkalommal megismertetik az interjútechnikákkal, amelyet a következő alkalommal élesben ki is próbálhatnak. Az interjúk alanyai a IX. kerületben élő idős korosztályból kerülnek ki. Az interjúk célja, hogy a diákok betekintést nyerhessenek a hajdani budapesti élet rejtelmeibe, mindezt első kézből. Az interjút követően a felvett anyagok alapján különböző művészeti alkotások elkészítése a cél, melyet, az utolsó alkalommal megrendezésre kerülő kiállításon be is mutathatnak.

A tréning szervezője: Antall József Tudásközpont

Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár – felkészítés

Kedves Diákok!

A Központi Könyvtárban tevékenykedő diákok beosztása és információk itt elérhetők.

 

A felkészítés közös időpontban lesz a könyvtárban, október 10-én. Utána mindenki a neki megfelelő egyéni időpontban végzi az IKSZ tevékenységet. A dicsőségfalnál találkozunk október 10-én 14.05-kor, együtt megyünk a könyvtárba.

 

Minden tanévben 10 leöveys tevékenykedhet a Központi Szabó Ervin Könyvtárban.

Erre a tevékenységre JELENTKEZÉS a 2016/17-es tanévre a KÖZPONTI KÖNYVTÁRBA 2016. 09. 14-ig lehetséges Borókánál vagy Piroskánál.

Az első alkalommal közösen keressük fel a könyvtárat, utána a megbeszélt beosztás szerint egyénileg történik a teljesítés. 🙂

Téged is vár a könyvtár!

Független Diákparlament rendezvényének segítése

Kedves Diákok!

November 18-20. között lehet IKSZ tevékenységgel segíteni a Demokratikus Nevelésért és Tanulásért Közhasznú Egyesületet a Független Diákparlament rendezvényén!

Időpontok: pénteken (11. 18.) 15:00 és 21:00, szombaton (11. 19.) 8:30 és 20:30, vasárnap (11. 20.) 8:30 és 17:30 között.

Várhatóan egy budapesti iskolában lesz a rendezvény.

A várható feladatok: regisztráció, szövegek begépelése, jegyzőkönyv-vezetés, adminisztráció, szavazatszámlálás, rendezvénybiztosítás, teremrendezés, pakolás, asszisztensi feladatok – mindezek kiosztásáról előzetes beosztást készítenek majd, ehhez fontos tudni, hogy ki mely időszakban tud részt venni.

Jelentkezni lehet Borókánál.

IKSZ a Bálnában

SEGÍTŐ VÁSÁRLÁS DESIGN RANDI KIÁLLÍTÁSRA kerül sor 2016. október 7-től 14-ig a Bálnában.

A kiállítás nyitva tartási ideje hétfő-péntek 10.00-18.00 óráig, szombat: 10.00-16.00 óráig.

Ezekre az alkalmakra (akár fél, akár egész napokra) keresnek olyan önkéntest, IKSZ diákot, aki segítene a kiállításról információt adni az érdeklődőknek, természetesen megfelelő felkészítést követően.

A Segítő Vásárlás program koordinátora a Salva Vita Alapítvány (www.salvavita.hu); a program támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A Segítő Vásárlás rendezvények célja, hogy bemutassa és megismertesse a nagyközönséggel azokat a kiváló minőségű magyar termékeket, melyeket megváltozott munkaképességű emberek gyártanak. A rendezvénysorozat hozzá kíván járulni ahhoz, hogy hazánkban tovább növekedjen a fogyatékkal élők társadalmi elfogadottsága és beágyazottsága.

Jelentkezni lehet az iskolai kapcsolattartóknál.