Szóda X Tábor – filmezés, fotózás, kommunikáció

Kedves Diákok!

A Szóda X Táborban lehetőségetek van közösségi szolgálat végzésére a nyáron július 25-29. között.

Fotózás, filmezés, interjú, kiállítás építés Budapest terein.

Kreatív IKSZ lehetőség az Antall József Tudásközpont szervezésében.

 

Részletek itt: SzóDa Kommunikációs Műhely

facebook/szodamuhely

szodamuhely@ajtk.hu

 

Közösségi szolgálat és környezetvédelem

A Greenpeace látogatást szervez közösségi szolgálatos diákoknak május 28-án, szombaton Pencre egy passzívházba, ahol kerti munkát lehet végezni.

“Miért jó egy passzív ház és hogy kapcsolódik a környezetvédelemhez?

Az első és legszembetűnőbb különbség az energiafogyasztásban jelentkezik. Egy passzívház fűtési energiaigénye kb. tizede egy hagyományos épületnek. Így jelentősen csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat és sokat tehetünk környezetünk védelme érdekében. Plusz nagyon sok pozitív előnyt sorolhatunk  még fel, amikről majd a helyszínen kapunk is egy rövid bemutatót és tájékoztatót. Fő feladat kert rendezés és kerti munkálatok lesznek. És tudtommal a munka végeztére a tulajdonosok egy kis meglepetéssel is készülnek a diákok számára.Terveink szerint 4 órát fogunk eltölteni a helyszínen. Ehhez jön még az utazás, amiről részleteket kapnak a jelentkező diákok.

Indulás kora délelőtt lesz, érkezés pedig kb délután 3-ra. “

 

Jelentkezni lehet a 039-ben vagy facebookon a kapcsolattartóknál keddig (05.24.).

A jelentkezőktől e-mail címet kérünk szépen!

 

X színházszeretőknek

A József Attila Színház kéri diákok közreműködését májusban, az előadások napján 18.00-19.00-ig nézői kérdőívek felvételében. A meghirdetett heti turnusokat, az előadások napját és műsorát, valamint a tevékenység további feltételeit a mellékletekben láthatjátok. A jelentkezőket a 039-ben várjuk.

2016_május_havi_műsor_kérdőívhez felhívás_köszo

Szabadidős programok fogyatékkal élőkkel a Margitszigeten

Május 12-én csütörtökön a 6. óra után (ha már nincs több tanórád) tarts velünk a Margitszigeti Atlétikai Centrumba a Kézenfogva Alapítvány rendezvényére. Esélyegyenlőségi játékokkal várnak a szervezők, amelyek lehetőséget biztosítanak a különböző fogyatékosságokkal való megismerkedésre Pl.: ismerkedés a jelnyelvvel, szájról olvasás kipróbálása, tandemezés látássérült fiatalokkal, ping-pongozás bekötött szemmel, ismerkedés az autisták életével, kerekesszékes akadálypálya, mini labirintus kipróbálása segítő kutyákkal, és még sok más.

Jelentkezz facebook-on a kapcsolattartóknál (Boróka és Piroska) vagy személyesen a 039-es teremben május 6-án, pénteken délig!

kezenfogva_elmenynap_bp_program