Erdei út tisztítása

Várjuk a jelentkezőket, akik közösségi szolgálat keretében március 21-én, szombaton a Nagykovácsihoz közeli erdei területen segítenének a közelgő bicikliverseny pályájának kialakításában, takarításában. A részleteket Mile Lajos tanár úrtól lehet megtudni.

Otthonról végezhető IKSZ tevékenység

Az “Informatika a látássérültekért” Alapítvány a Lapról hangra projekt keretében keres diákokat otthonról végezhető közösségi szolgálatra.

Ha van kedvenc ifjúsági lapod, vagy kedvenc újságod, valamint hangfelvételre alkalmas telefonod vagy számítógéped, és akár többször kevés időd, jelentkezz a Lapról hangra csapatba, hogy segítségeddel a látássérültek is “olvashassanak” újságot.

Nem kell mást tenned, mint regisztrálni a megadott internetes oldalon, és időd szerint a te hangodon megszólaló cikkeket (hangfelvételeket mp3 formátumban) feltölteni.

Segítsd Te is a látássérültek teljes életét!

 

Jelentkezni lehet folyamatosan a 039-es irodában Piroskánál és Borókánál. A jelentkezéskor megkapjátok a regisztrációs linket!

 

 

IKSZ lehetőség a Mindenre van megoldás Családsegítő Karitatív Egyesületnél

Közösségi szolgálati tevékenység végzésére, meghatározott feltételekkel van lehetőség a Mindenre van megoldás Családsegítő Karitatív Egyesületnél.

Jelentkezni lehet Piroskánál és Borókánál a 039-es irodában.

A feltételek az Egyesület által szabottak (kérjük figyelmes tanulmányozását):

Az Egyesületnél letölthető közösségi szolgálai idő igazolásához csatlakozási feltétel diákonként egy 1000 Ft-os tanúsítvány megváltása, mely magába foglalja a következőket:

– a diák a csatlakozást követően megkapja a fényképes közösségi szolgálati kártyáját, mellyel az Egyesület által szervezett minden egyes programon részt tud venni,

– a tanúsítvány ellenében a diák, illetve közvetlen családja 1 éven belül 2 alkalommal igénybe tudja venni az Egyesületi tagok által nyújtott szolgáltatásokat kedvezménnyel,

– kérjük, hogy a csatlakozáskor a diák adjon le egy egyszínű pólót, melyre mi ráhelyezzük az Egyesület logóját, és a szolgálat teljesítése alatt kérjük a gyerekeket, hogy ezt viseljék. Természetesen ezt a pólót minden diák megtarthatja,

– az Egyesület által szervezett rendezvényekről, programokról, melyeken a szükséges szolgálati időt letöltetik a csatlakozást követően mindig előre értesülhetnek, így könnyedén meg tudják tervezni, hogy hogyan tudják összegyűjteni a szükséges igazolt időt a szolgálat teljesítéséhez.

IKSZ a József Attila Színházban

A József Attila Színház kultúra és színház kedvelő diákokat vár közösségi szolgálat keretében megvalósítandó közönségfelméréséhez 2015. márciusában.

 

Helyszín: 1134 Budapest, Váci út 63.

A programra jelentkezni lehet a 039-es irodában Piroskánál és Borókánál.

A program részletei:

A József Attila Színház 2015. márciusában közönségfelmérést végez. A kb. 10 kérdésből álló kérdőív kitöltésében kérik a vállalkozó szellemű fiatalok segítségét. A diákok feladata a színházba ellátogató nézők megkérdezése az összeállított kérdőív segítségével.

Olyan diákokat várnak elsősorban, akik március hónapban legalább egy héten át többnyire kora esti időpontokban(18:00-19:00) részt tudnak venni a kutatásban. A kérdőívek kitöltetéséhez a tanulókat felkészítik és megadnak minden szakmai segítséget. A kérdezés menete: 1. felkészítés a kérdezéshez, 2. kérdőívek felvétele, 3. normál tempóban minél több néző megkérdezése, 4. a kérdőívek pontos leadása a terület vezetőjének. A kérdőívek kitöltését követően lehetőséget biztosítanak a tanulók számára, hogy megtekintsék az aznapi előadást.

Időbeosztás:
1. csoport: 2015.03.01.-2015.03.08.
2. csoport: 2015.03.09.-2015.03.15.
3. csoport: 2015.03.17.-2015.03.22.
4. csoport: 2015.03.23.-2015.03.31.

A tanulók kapcsolatba kerülnek a nézőkkel, a színház munkatársaival, ezért fontos a jó megjelenés, nyitottság, jó kommunikációs képesség, valamint a tájékozottság a színház előadásairól.