Jogszabályi változás!

Kedves Diákok!

Változott az Iskolai Közösségi Szolgálat végrehajtási jogszabálya, az alábbi pontokban:

  • Az eddig végezhető 7 terület mellé egy nyolcadik került be a jogszabályba, ahol végezhető IKSZ tevékenység:

h) az egyes rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerveknél bűn- és baleset megelőzési területen.

Aki ezen a területen szeretne tevékenykedni, szükséges tudnia, hogy a tevékenység csak fogadóintézményi mentor bevonásával végezhető (iskolánknak ez esetben együttműködési megállapodás megkötése kötelező).

 

  • A másik változtatás, hogy azon diákok, akik 11. évfolyam végéig nem tudták teljesíteni az 50 óra IKSZ tevékenységet, külön kérvény nélkül megtehetik ezt a 12. évfolyamon is, az érettségi vizsga megkezdéséig. Tehát az érettségi vizsga nem kezdhető meg az 50 óra teljesítési igazolása és dokumentálása nélkül! Kérjük azonban, hogy a saját érdekében mindenki, az iskola szándékának megfelelően 9. évfolyamon, de legkésőbb 11. évfolyam befejezésééig teljesítse közösségi szolgálati kötelezettségét.

 

Az IKSZ teljesítéséről bővebben honlapunk X=? oldalán olvashattok.

 

 

 

Kortárssegítő képzés – tavaszi félév

A „Fiatalok a fiatalokért kortárssegítő program” keretében a Kortárs Segítő Műhely Alapítvány képzést szervez a kerületi iskolák diákjai számára, amire a Leöveyből is várják 4-5 érdeklődő jelentkezését.

A képzés megszervezése Ferencváros drog-prevenciós tevékenységének része. “A képzést elvégző fiatalok saját magukon kívül számos diáktársukon, barátjukon, ismerősükön, sors- és kortársukon tudnak segíteni.”

A tavaszi képzés 2015. február indul egy kb. 20 fős, kerületi középiskolásokból álló csoporttal. Összesen 14 alkalom – hétfő és szerdai napokon 15.30-18.30-ig – az FMK-ban (1098 Budapest, Haller u. 27.).

Jelentkezzetek a kapcsolattartóknál január végéig, hogy a hivatalos jelentkezési lapokat ki tudjuk tölteni!