Közösségi szolgálat a BRFK-n

Kedves Diákok!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IKSZ lehetőséget kínál a BRFK munkatársai által tartott bűn- és balesetmegelőzési rendezvényeken.

Az érdeklődő diákok 5 óra felkészítésen vesznek részt a program és az IKSZ keretében.

Jelentkezni lehet Piroskánál és Borókánál.

Mikulásgyár a Lurdy Házban

Kedves Diákok!

3 főt keresünk a Mikulásgyár Lurdy Házba kihelyezett központjába az adományok fogadására december 16-án, szerdán 18-21 óra között. A Magyar Vöröskeresztnek segíthettek ezzel a tevékenységgel, 3 óra IKSZ igazolás jár érte.

A jelentkezők mielőbb keressék Piroskát vagy Borókát.

Szemétszedés Wekerlén

Október 23-24-én (péntek, szombaton) Wekerlén, szabad téren, a Kós Károly térre 3 órás váltásban, mindkét nap lehet szemétszedésre jelentkezni rendezvény ideje alatt.

Az érdeklődők mielőbb keressék Borókát.

 

Magyar Nemzeti Galéria és Szépművészeti Múzeum

A Magyar Nemzeti Galéria múzeumpedagógiai foglalkozásokba bevonó IKSZ tevékenységet hirdet az alábbi témakörökben mindazoknak, akik legalább 20 óra közösségi szolgálati tevékenységet szeretnének eltölteni a múzeumban.

Jelentkezés Piroskánál vagy Borókánál.

1. Egyiptomi vetélkedőhöz kapcsolódó asszisztencia

Mit?

A Szépművészeti Múzeum ’Ozirisz földjén’ című, egyiptomi témájú vetélkedőjével kapcsolatosan az alábbi feladatok közül akár több terülten is lehet tevékenykedni párhuzamosan.

Szeptembertől folyamatosan:

–          a vetélkedő feladatainak tesztelése kiscsoportokban, tapasztalatok megosztása, összegzése.

–          diákbloggerként Egyiptommal, az egyiptomi kultúrával kapcsolatos hírek, érdekességek megosztása, bejegyzések készítése, külföldi cikkek fordítása az ’Ozirisz földjén’ program weblapjára.

–          diákbloggerként az ország bármelyik kiállításáról bejegyzés készítése az ’Ozirisz földjén’ program weblapjára.

Novembertől folyamatosan:

–          a 2015-ös vetélkedőre beküldött feladatlapok javítása javítókulcs alapján.

–          a 2016-os vetélkedő feladatainak kialakításában ötletelés, a kitalált feladatok tesztelése.

Hol?

A Szépművészeti Múzeum ’Ozirisz földjén’ irodájában (Budapest, VI. kerület, Benczúr utca), illetve a Magyar Nemzeti Galéria épületében. A feladatok egy része otthonról is végezhető.

Mikor?

Szeptembertől, illetve novembertől folyamatosan. Időbeosztás egyeztetés szerint, találkozó otthoni munka esetén is minimum havi egy alkalommal.

Van valami megkötés?

Igen, azok jelentkezését várjuk, akik minimum 20 órát tudnak segíteni nekünk közösségi szolgálat keretein belül.

2. Adattári asszisztencia

Mit?

A Képző-és Iparművészeti lektorátus iratanyagának rendezése, katalogizálása egyénileg vagy kisebb csoportokban. Akkor lehet ez érdekes számodra, ha érdeklődsz a hatvanas-nyolcvanas-kilencvenes évek művészete iránt és szeretnél betekinteni a „kulisszák mögé”.

Hol?

A Magyar Nemzeti Galéria épületében, az Adattárban.

Mikor?

Októbertől folyamatosan, egyeztetés szerinti péntek délutánonként.

Van valami megkötés?

Igen, azok jelentkezését várjuk, akik minimum 20 órát tudnak segíteni nekünk közösségi szolgálat keretein belül.

3. Múzeumpedagógiai asszisztencia

Mit?

Múzeumpedagógiai foglalkozások előkészítésében és lebonyolításában való segítségnyújtás.

A Galéria Családi nap rendezvényein minden hónap második szombatján várjuk a diákokat, illetve szakkörökön kéthetente számítunk  a jelentkezőkre. A foglalkozások során helyszíni előkészítésében, múzeumpedagógiai mintadarabok elkészítésében lehet szerepet vállalni.

Hol?

A Magyar Nemzeti Galéria épületében, a gyűjteményekben, illetve a gyermekfoglalkoztatóban.

Mikor?

Októbertől folyamatosan. Családi napok havi egy szombaton, szakkörfoglalkozások kéthetente hétköznap délutánokon kerülnek megrendezésre – ezen belül az időbeosztás egyeztetés szerint.

Van valami megkötés?

Igen, azok jelentkezését várjuk, akik minimum 20 órát tudnak segíteni nekünk közösségi szolgálat keretein belül.

PsychArt24 – művészeti maraton

Ismét újabb lehetőség! A Moravcsik Alapítvány iskolai közösségi szolgálatot teljesítők jelentkezését várja a 6. PsychArt24 művészeti maraton lebonyolításában való részvételre.
A program időpontja:
2015. szeptember 25.;12:00–szeptember 26., 12:00
A program helyszíne:
Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központ
1094 Budapest, Tűzoltó u. 37-47.
Az Alapítvány a következőket szeretné előre megosztani az érdeklődőkkel: Az Alapítvány munkatársai, a Budapest Art Brut Galéria alkotóközösségével közösen, azért döntött a Magyarországon egyedülálló rendezvény lebonyolítása mellett, hogy a művészet kifejező erejét felhasználva hozzájáruljanak a fogyatékkal élők önértékelésének erősítéshez, az ellenük irányuló előítéletek és diszkrimináció csökkentéséhez, a társadalom által, a pszicho-szociális fogyatékkal élők köré emelt falak lebontásához. A rendezvény különlegessége, hogy a fogyatékkal élő személyek nem csak, mint alkotók, hanem mint az esemény szervezői, lebonyolítói is részt vesznek a programban.
Ellátandó feladatok iskolai közösségi szolgálatosok számára:
– Regisztráció ellátásával kapcsolatos feladatok
o A programra érkezők tájékoztatása magyar, angol, német nyelven
o A regisztrációs lapok kitöltésében segítségnyújtás
o Festőkartonok kiadása
o Csoportok fogadása és munkájuk segítése
– Az alkotók munkájának támogatása
o Festékek adagolása
o Eszközök tisztítása
o Elkészült alkotások összegyűjtése, átmeneti elhelyezése, előkészítése szállításra
– Általános feladatok
o A helyszín előkészítése, berendezése, illetve visszarendezése
o Szállításban való részvétel

A kapcsolattartóknál jelentkezhettek (a 039-es szobában vagy a facebook-on).

Szeptember 25-én végezhető X

A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány lelkes önkénteseket keres szeptember 25., péntek délután 14:00-tól 18-19:00-ig a budapesti Ronald Házba (a Leöveyhez közel: VIII. Apáthy István utca). Aki szívesen segítene tartósan beteg gyerekeknek szebbé tenni a napját, aki szívesen vigyázna, játszana a gyerekekkel, vagy segítene a konyhában, esetleg tud arcot festeni, gitározni, énekelni, azoknak a mielőbbi jelentkezését várjuk a 039-esben Borókánál.

 

X az IFI Feszten

Szeptember 25-én, pénteken a Ferencvárosi Művelődési Központban a Medáliák Egyesületnél végezhető IKSZ tevékenység: beszélgetés, szórólapozás.

Aki kedvet érez tanítás után pénteken X-re, jelentkezzen Borókánál.

Közösségi tér

Szeptember 23-án 14.10-kor az alagsorban kialakított új diákszobánk és közösségi terünk ünnepélyes megnyitójára kerül sor, amelyre a szomszédos “Komplex” általános iskola alsó tagozatos osztályát is vendégül látjuk. Jelentkezőket várunk, akik szívesen játszanának a kisdiákokkal az új szobában. Közösségi szolgálati órát igazolunk érte.

9. évfolyam tájékoztató előadása

Kedves Új Leöveysek!

Az előadás elérhető a Letöltések menüpont Hasznos tudnivalói között.

Kérjük, hogy mindenki hozza be az osztályfőnökének a kitöltött jelentkezési lapot, amelyen a területeket vagy fogadóhelyeket megjelöltétek!

—————————————

A 9. évfolyam számára közösségi szolgálatról tájékoztató előadást tartunk a Kodály-teremben szeptember 11-én, pénteken a tanórák után az alábbiak szerint:

9.Ny és 9.D osztálynak a 6. órában
9.A, 9.B és 9.C osztály számára a 7. órában.

A tájékoztatással a közösségi szolgálat előkészítése a 9. évfolyam számára megkezdődik, így itt 1 óra X igazolást is jóváírunk.

Új diákjaink itt kapják meg közösségi szolgálati naplójukat, és kiosztásra kerül a szülők által is aláírandó jelentkezési lap is.

Minden diák részvételére számítunk, hogy megkezdhessétek a közösségi szoláglatos munkát!