Ludwig Múzeum ajánlata

Kedves Diákok!

A Művészetek Palotájában található Ludwig Múzeum vár minden érdeklődő IKSZ-es diákot hétköznapokon vagy hétvégén végezhető kulturális tevékenységre.

Kérjük az érdeklődőket, hogy az alábbi listából választva jelentkezzenek a 039-es irodában Piroskánál és Borókánál december 1-ig!

Lehetőségek:

  1. Infópult segítő

Kisegítő tevékenység a közönségfogadási helyszínen, az Infópultnál. Ruhatározás, információ-nyújtás magyarul (angolul), időlegesen kisegíteni a teremőröket.

Délutánonként és hétvégén

2. Múzeumshop

Összeszámolás, bemutatópéldány celofánozása, árcímkézés, plakáttekerés, olvasópéldány-matricázás, akciós csomag fóliázás stb. (Naponta akár két fő, és hétvégén is.)

3. Hétvégi családi programok

Segítségnyújtás a programok előkészítésében, lebonyolításában, elpakolásában (szombat, vasárnap).

Aktuális:

+ 2014. december 06. Ünnepi családi délelőtt

4. Kérdőívezés

Nagy segítségünkre lehetnétek a lekérdezésben és a rögzítésben egyaránt.

5. Egyéb múzeumpedagógiai programok

Hostess munka a szabadegyetemeken. (hétköznap)

Diákfilmes találkozó

Kedves Diákok!

November 18-án 15 órától a Ferencvárosi Művelődési Központban a Medáliák Egyesület szervezésében Diákmédia találkozó lesz.

A filmek, és filmezés iránt érdeklődő segítő és résztvevő diákok jelentkezését várjuk a 039-es szobában november 14-ig!

 

Segíts a Budapest Bike Maffiával!

A Budapest Bike Maffia (BBM) Magyarország egyik legdinamikusabb növekvő civil szervezete, melyet fiatal kerékpárosok hívtak életre 2011 karácsonyán. A szerveződés olyan civilekből áll, akik innovatív módon végeznek közvetlen segítő munkát az arra rászorulóknak.
Alaptevékenységük az adománygyűjtés (Szimpla Kert őstermelői piac), majd ezeknek az adományoknak kerékpárral való kiszállítása rászorulók részére.

A megvalósítást az újszerűség jellemzi, a szociális munka elemeit ötvözi az önkéntességgel, adományozással, kerékpározással.

Az adományokat rászoruló nagycsaládosoknak szállítják ki. Támogatnak mélyszegénységben élő családokat, hajléktalanokat, menhelyeket, gyermekkórházakat,
óvodákat, állatmenhelyt, anyaotthont.
A társadalmi felelősségvállalás terén is fontos célkitűzéseik vannak. Cél, hogy összekapcsolódjon a támogató a támogatásra szorulóval, és mindez egy átlátható, nyomon követhető rendszerben. A szervezet független a politikától, állami támogatások nélkül működik.
Bővebb információ a szervezetről:
www.bbm.hu
www.facebook.com/budapestbikemaffia

A Letöltések menüpontban megtalálható a BBM szóróanyaga, további információszerzés céljából.

A programba november 15-ig várjuk a jelentkezőket, iskolánkból 10 közösségi szolgálatos diákot tudnak fogadni!

Jelentkezni november 15-ig személyesen lehet a szociális terület iránt ilyen formában érdeklődő diákoknak a 039-es irodában Piroskánál és Borókánál.