Mindenkit vár a Szabó Ervin Könyvtár

Kedves Diákok!

Mindazok, akik a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban (Központi Könyvtár) szeretnének közösségi szolgálatot teljesíteni, megbeszélésre jöjjenek a 039-es szobába szerdán (09.24.) 11.40-kor (első nagyszünet) Borókához. Megbeszéljük a felkészítőt és a beosztást.

Várunk mindenkit!

Felkerült a tájékoztató előadás

Kedves 9. Évfolyamosok!

A 2014. szeptember 19-én megtartott tájékoztató előadás prezentációja felkerült a Letöltések menüpont Hasznos tudnivalói közé. Közvetlenül innen is elérhető.

Kérjük, hogy a Közösségi Szolgálatra való jelentkezési lapot szülővel aláíratva mindenki legkésőbb 2014. 09. 26-ig adja oda osztályfőnökének.

Kérdésekre szívesen válaszolunk a piroska@leovey.hu, boroka@leovey.hu címeken, vagy a 039-es szobában, illetve a FB-on.

 

Sikeres választást kívánnak:

az IKSZ koordinátorok

Közösségi Szolgálat időtartama

Kedves Érintett Diákok!

Az Iskolai Közösségi Szolgálat 50 óra, alkalmanként 1-3 óra közötti munka igazolható.

Az X-et teljesítő diákokra ez a szabály érvényes a törvények értelmében! Nem vonatkozik az Iskolai Közösségi Szolgálatra az önkéntességről szóló törvény, kérjük, hogy ezt mindenki vegye figyelembe!!!

(Az 50 órán kívül teljesített munka már önkéntességnek és nem közösségi szolgálatnak számít, az 50 órán felüli munkavégzés az önkéntes törvény hatálya alá esik, és a szervezettel külön önkéntes szerződés kötését teszi szükségessé!!!

A teljesítési naplóban kérjük, így mindig csak 50 óra X szerepeljen!!!)

Törvényi háttér:

http://www.kozossegi.ofi.hu/Contents/ShowContentByTitle?title=T%C3%B6rv%C3%A9nyi%20h%C3%A1tt%C3%A9r

Gyakran ismételt kérdések :

12. El lehet-e térni a meghatározott időkorláttól? Pl. tanítási napon nem haladhatja meg a két órát, de pénteki napon, amikor a tanulónak kevesebb órája van, és egy hétvégi program szervezésében segédkezik, lehet-e ez három óra?

Válasz:

A tanulók naponta legalább egy, legfeljebb három óra közösségi szolgálatot végezhetnek, függetlenül attól, hogy tanítási nap van vagy sem. Egyéb előírások nem vonatkoznak kötelező érvényűen a diákokra.

9. évfolyamosok tájékoztatója

Kedves 9. Évfolyamos Diákok!

2014. szeptember 19-én, pénteken 14-15 óra között 1 órás Iskolai Közösségi Szolgálat tájékoztatót tartunk a nappalis belépő 9. évfolyamok számára a Kodály-teremben.

A tájékoztatót tanórákon kívül szervezzük, amely így beleszámít az 50 órás tevékenységbe.

Önkéntes érzékenyítő tréning X-hez

Kedves Diákok!

Mindazok számára, akik fogyatékos emberekkel foglalkozó szervezetnél szeretnének Iskolai Közösségi Szolgálatot végezni, ingyenes érzékenyítő tréninget szervez a De Jure Alapítvány november 28-án.A tréningen 25 fő vehet részt a jelentkezés sorrendjében!

Az érdeklődők számára további információ és jelentkezési lap kérhető Piroskától vagy Borókától!

Várjuk az érdeklődőket mielőbb!!!

Tankönyvosztás

Jakab Judit iskolakönyvtáros tanárnő örömmel fogadna közösségi szolgálatra diákokat a tanévkezdő napokban, akik segítenének a tankönyvek kiosztásában illetve ennek dokumentálásában. Jelentkezés mától a könyvtárban!