Nyári közösségi szolgálat a Műcsarnokban

A Műcsarnok a nyári időszakban is várja a közösségi szolgálatot teljesíteni vágyó lelkes fiatalokat az I. Építészeti Nemzeti Szalon- 100% kreativitás kiállítására. Az érdeklődőknek a Leöveyben, a 039-es szobában kell jelentkezniük a programra!

A tevékenységet Mohai Ágnes, a műcsarnok X-koordinátora írta le számunkra:

“A tárlat ideje alatt csütörtökönként 12-20 óráig, nyitvatartási időben, fogadjuk a középiskolásokat. A két órás intervallumokban feladatuk elsősorban a látogatók fogadása és informálása. A szolgálat során előny a kiemelkedő kommunikációs képesség magyar és angol nyelven, valamint a nyitott és látogatóbarát hozzáállás.

Az érdeklődők számára június 17-én 15 órakor tartunk egy előzetes tájékoztatót, felkészítőt. Ekkor megismerkedünk az intézménnyel, a Műcsarnokban folyó munkával és magával az építészeti kiállítással is. Törekszünk arra, hogy a programba ne csak egyszeri belépést biztosítsunk. Így július 22-én megismételjük a felkészítőt, azok számára, akik a júniusiról lemaradtak.”

Mivel a tájékoztatón való részvétel regisztrációhoz kötött, keressetek minket – Borókát és Piroskát – hogy intézhessük a jelentkezéseteket a programra.

Nyáron is végezhető, heti rendszerességű tevékenység

Keresünk folyamatos X tevékenységre két fiút, akik szívesen segítenének, és folyamatos, nem megerőltető, ám előre egyeztetett, heti rendszerességgel végzett tevékenységükkel, hamar összegyűjtenék az órákat, és nagy-nagy segítséget nyújtanának annak az idős embernek, aki számít ránk, leöveysekre!

További részletek és jelentkezés mielőbb: Piroskánál és Borókánál

Pályázati felhívás – „Segítő diákok 2014.”

A fenti cél érdekében az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (továbbiakban: OFI) nyílt pályázatot hirdet Magyarországon, a középfokú iskolákban nappali képzésben 2016. január 1-jét követően érettségi vizsgát tevő tanulók; az iskolai közösségi szolgálat program lebonyolításában részt vevő pedagógusok (például: IKSZ koordinátor, osztályfőnök), valamint a közösségi szolgálatot teljesítő diákokat fogadó intézmények számára az iskolai közösségi szolgálat programok széles társadalmi körben való megismertetése céljából.

A pályázat diákok, pedagógusok és fogadóintézmények számára került kiírásra különböző kategóriákban. A szakmai értékelésen legmagasabb pontszámot elért pályamunkák (kategóriánként maximum 1–5 pályázat, azaz összesen legfeljebb 15 pályázat) a kiíró által a pályázat összes díjazottja számára felajánlott 300 000 forint összértékű díjakat nyerhetik meg. A pályázatokat 2014. július 30. 24.00 óráig lehet benyújtani, elektronikus formátumban.A határidőn túl, vagy nem megfelelő formátumban érkezett pályázat szakmai bírálat nélkül elutasításra kerül.

A pályázathoz kapcsolódó dokumentumok letölthetőek az alábbi linkekre kattintva:

http://www.ofi.hu/hirek-aktualitasok/segito-diakok-2014-140423

Ismét “Te szedd!” akció

Kedves Diákok!

Május 10-én, szombaton indul az újabb “Te szedd” akció! Május 8-án, csütörtökön az osztályfőnököknél kell jelentkezni!
(Ha véletlenül nem vagy a listán, akkor is mehetsz, majd felkerülsz.)

Gerséné Varga Ildikó tanárnő viszi a csoportot!

Találkozás:

Május 10., szombat 8:15-ig a Népliget metrókijáratnál, az aluljáróban.
Aki a Lurdy-házhoz jön: 9-re a parkolójába kell jönnie. Ott majd csatlakozik a leöveys csapathoz.
A program kb. 13:30-14:00 óráig tart, rossz idő esetén is lesz!

A programért 3 óra X számolható el!

Légy Te is önkéntes a tiszta Magyarországért!

A programról bővebben: http://www.teszedd.hu/

További információ: Gerséné Varga Ildikó tanárnőnél

Gyertek minél többen!