Zene iránt érdeklődőknek

A Más-Mozaik Szociokulturális Egyesület által üzemeltetett Rocksuli immár Budapesten, az Ajtósi Dürer soron is várja az érdeklődő, zenei tanulmányokat folytatni kívánókat (dob, gitár, basszusgitár, billentyű, ének szakon).

A Rocksuli Budapest lehetőséget biztosít az zene iránt érdeklődők számára a Rocksuliban végezhető közösségi szolgálati tevékenységekre is.

Végezhető feladatok:

– Bekapcsolódás az iskolai rendezvények megvalósításába: hangversenyek rendezése, szereplés, hangszerbemutató stb.

– Az iskola kommunikációs munkájának segítése (pl.: honlap).

– Nemzeti és városi ünnepek, rendezvények műsorának szervezésében és lebonyolításában részvétel.

– Nyári táborok szervezésében, lebonyolításában való segítés.

– Bekapcsolódás a könyvtár, kottatár rendezésébe.

– Az iskola termeinek díszítése, szépítése.

– Recepciós szolgálat.

 

Az önkéntes munkára jelentkezéseteket várjuk folyamatosan Piroskánál és Borókánál.

IKSZ cserediákokkal

Ha elmúltál 15 és 1/2 éves és legalább alapfokon tudsz angolul, jelentkezhetsz az AFS-hez közösségi szolgálatra, ahol Magyarországon tanuló külföldi cserediákokkal találkozhatsz. Az alábbi feladatok közül választhatsz:

  • magyar korrepetálás külföldi diákoknak (heti 2×60 perc, 2 hónapon át, szeptembertől)
  • a szeptember utolsó csütörtökjén rendezendő “kulturális párbeszéd napja” programjának előkészítésében való részvétel (2×120 perc) és a rendezvény lebonyolításában való segítség (1×120 perc).
  • egy 15-30 perces előadás megtartása az AFS-es találkozón az összegyűlt cserediákoknak, fogadószülőknek, önkénteseknek “Kulturális különbségek az én szemszögemből” címmel, melyet 4×1 óra vagy 2×2 óra információszerző beszélgetés előz meg.
  • külföldi diákoknak szóló körzeti programok előkészítésében, szervezésében, lebonyolításában való részvétel a tanév során több alkalommal (szórólapozás, e-mailezés, facebook oldal kezelése, cserediákok koordinálása)
  • az itt tanuló cserediákoknak szervezett önkéntes munkában való részvétel (pl.: óvoda, bölcsőde játszóterének festése)

A jelentkezés folyamatos, várunk a 039-ben!

IKSZ az AFS-nél

Vasúttörténeti park

Kedves Diákok!

8-10 főt keresünk, aki a Vasúttörténeti parkban (A Magyar Vasúttörténeti Park Budapesten a XIII. és a XIV. kerület határán fekszik, a Tatai út 95. szám alatt.) (is) szeretne végezni közösségi szolgálati tevékenységet!

Végezhető tevékenységek: szórólapozás, környezetvédelmi tevékenység, területtisztítás (szemétszedés is), rendezvényeken való segítés és szervezés, járművek állagmegóvásával kapcsolatos feladatok.

Jelentkezni lehet Piroskánál és Borókánál március 7., péntekig.

Várjuk az érdeklődőket!

Vöröskeresztes képzés

A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete két hétvégés Baleset-szimulációs képzést tart alapszintű elsősegélynyújtó ismeretekkel már rendelkező diákok részére.  A négy nap alatt a fiatalok megtanulhatják a műsebek készítését és felsminkelését, valamint, hogy az egyes szituációkban hogyan kell viselkedni, reagálni az ellátásra. A képzésen való részvételért közösségi szolgálati igazolást adunk. Jelentkezni a kapcsolattartóknál lehet február 27-ig!

A képzés helyszíne: 1165 Budapest, Veres P. u. 27.
A képzés időpontja:
Március 1-2. 10:00-16:00 között
Március 8-9. 10:00-16:00 között

Segíts a pirézeknek!

A Piréz Gyerekműhely a harmadik országbeli és hazai gyerekek integrációjára játékos foglalkozásokat befogadó gyerekközpont.

A pirézek a Tárki közvélemény-kutató cég által kitalált fiktív etnikum, akiket a magyar megkérdezettek többsége kiutasítana az országból. A piréz szó tehát a magyarok idegenellenességének szinonimája. A gyermekműhely a  tolerancia és befogadás iránti elkötelezettséget hirdeti.

Aki szeret emberekkel-gyerekekkel foglalkozni, és szereti a közösségépítést, annak ajánljuk ezt a sokak számára fontos X tevékenység!

Részletek a Fogadóhelyeknél.