MikulásGyár

Decemberben ismét kinyit a MikulásGyár, hogy idén is több százezer rászoruló család számára gyűjtsön adományokat Karácsonyra.  Az ajándékok összegyűjtéséhez önkéntes segítőket is várnak december 6-22. között minden nap 9-21 óráig az 56-osok terén (a Hősök teréhez közel). 18 év alattiak csak egyetlen napon dolgozhatnak minimum 2 – maximum 4 órát. Ha vállalnád az önkéntes munkát a Mikulásgyárban, küldj e-mailt a címünkre az őszi szünetben, amelyben megírod a

  • ·         nevedet,
  • ·         osztályodat,
  • ·         egy kiválasztott napot
  • ·         és órát (mettől meddig) tudnál részt venni az önkéntes munkában.

Hétköznap csak tanítási időn kívüli időpontot jelölj meg!  A Mikulásgyár önkéntes koordinátorai igyekeznek figyelembe venni a kérésedet, amikor a segítők beosztását készítik. (Ha 2-3 jelentkező közös napot és időt ad meg, akkor együtt kerülnek beosztásra.)

MikulásGyár

Vár a Ludwig Múzeum

2013. november 5-én, kedden 15 órakor indulunk a Ludwig Múzeumba “A művészet összeköt” XL tevékenység első találkozójára. 

Rátermett diákok jelentkezését várjuk, akik szívesen szerveznének, mozgósítanának olyan csoportokat a kortárs kiállításokra, akik amúgy nehezen jutnának el a múzeumba; valamint tartanának számukra diák tárlatvezetést, beszélgetést, teázást, vendéglátást szerveznének!

A program előkészítésében, szervezésében, lezárásában is részt kell venni a diákoknak.

A program keretében akár fél év alatt is teljesíthető a közösségi szolgálat.

 

 

Katasztrófavédelemre jelentkezőknek

20 óra közösségi szolgálat teljesíthető a katasztrófavédelem 3 tevékenységi körében: tűzvédelem, polgári védelem és iparbiztonság területén a VIII., IX. és X. kerületi Tűzoltóparancsnokságokon.  Sokan jelöltétek be a jelentkezési lapon, hogy a katasztrófavédelemnél szeretnétek végezni a  közösségi szolgálatot.  Most arra kérünk Benneteket, hogy egy rövid üzenetben erősítsétek meg a jelentkezéseteket, ha vállaljátok, hogy minimum 20 órát teljesítetek, mivel a hiányzásokat szigorúan veszik. Aki azonban jól teljesít, később akár önkéntes tűzoltóvá is képezheti magát. 🙂

A megerősítő visszajelzéseket október 11-ig emailben vagy személyesen a 039. szobában várjuk.