Vígszínház

A Vígszínház közösségi szolgálatra várja azokat a diákokat, akik szívesen vezetnének színházépület bejárást a látogató csoportoknak, vagy segítenének a színház rendezvényein: a Vígnapokon, a Down-szindróma világnapján vagy a Vígmajálison. A jelentkezők közül a beküldött motivációs levelük alapján válogatnak.
További részletekért keressetek minket a 039-ben!

Műcsarnok

A Műcsarnok várja az érdeklődőket – elsősorban a rajztagozatosokat – ismerkedésre okt. 4-én vagy 18-án délután. A program felkészítési órának számolható el a közösségi szolgálat keretében. A résztvevők a későbbiekben segítőként dolgozhatnak a Műcsarnok rendezvényein, családi programjain.

2013. október 4-én (pénteken) 16- 18 óráig Eli Cortiñas: Félmeztelenül című kiállításáról- Rózsás Lívia kurátorral
2013 október 18-án (pénteken) 16-18 óráig
Mátrai Erik: Táj című kiállításáról- Boros Lili kurátorral és Mátrai Erik képzőművésszel

A foglalkozás során művészettörténeti alapozás mellett, múzeumpedagógiai módszerek segítségével, s a kapcsolódó szakemberek (kurátor, művészettörténészek, kiállítóművészek) bevonásával alkotjuk meg az aktuális kiállítás értelmezési kereteit. A kiállítótérben a fiatalok olyan kép-olvasási technikákat sajátíthatnak el, amelyekkel képesek lesznek otthonosan mozogni vizuális világunkban.

A további programok, ahol majd a közösségi szolgálatot teljesíteni lehet:  http://www.mucsarnok.hu/new_site/index.php?lang=hu&t=774&curmenu=203

Az érdeklődők keressenek minket e-mailben (piroska@leovey.hu), facebook-on vagy személyesen!

Festő maraton

A Moravcsik Alapitvany  festékkel és vászonnal várja diákjainkat péntek déltől szombat délig a szomszédos orvosi egyetem aulájában.  Az alapítvány pszichiátriai betegek művészetterápiájával foglalkozik, ezért a 24 órás művészeti maraton célja is „a mentális fogyatékkal és lelki betegséggel élők ellen irányuló előítéletek és diszkrimináció csökkentése”. Örömmel látnak mindenkit, aki szívesen fest az alapítvány által gondozott betegekkel együtt (vagy csak úgy magában is akár). A rendezvényen való festés a  9-10. évfolyamosok számára közösségi szolgálati tevékenységként is elszámolható, Szakács Melinda   önkéntes koordinátort kell a helyszínen keresni az igazoló aláírásért!

PszichArt24

60 festőállvány, 25 kiló festék, 400 ecset

2013. szept. 27. 13.00-tól

Tűzoltó u. 37-47.

Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központ

Élő történelem

A Holokauszt Emlékközpont kortárs tárlatvezetői munkája iránt érdeklődők figyelmébe:

– 2013. szeptember 20-án 14 órakor indulunk az iskola kapujából a Holokauszt Emlékközpontba, ahol tájékoztatás kapnak az érdeklődő diákok a kortárs tárlatvezetői feladatokkal kapcsolatban, valamint időpont egyeztetésre nyílik lehetőség.

Ez az első megbeszélés már felkészítésnek minősül, tehát mindenki hozhatja a Teljesítési Naplóját!

Minden érdeklődőt szeretettel látunk!

Környezetvédő akció

Ha Te is szeretnéd, hogy tisztább környezetben éljünk, és szívesen tennél is érte egy keveset, akkor csatlakozz a TeSzedd! akcióhoz! Szombaton ország szerte önkéntesek dolgoznak azért, hogy megtisztítsák lakóhelyüket és környékét a gazdátlan szemétkupacoktól. Leöveys csoportot is szervezünk. A tevékenységgel 3 óra közösségi szolgálat igazolható.

Jelentkezni Gerséné Varga Ildikó tanárnőnél lehet pénteken 12 óráig! Gyülekezés szeptember 14-én, szombaton 3/4 8-ig a metró Népliget megállójának aluljárójában (a kijárathoz közel.) ISKOLAPÓLÓBAN gyere!

TeSzedd plakat

Legyél könyvtáros!

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár 10 diák számára biztosít lehetőséget a közösségi szolgálat teljesítésére ebben a tanévben.  Jelentkezéseiteket e-mailben várjuk szeptember 15-ig a boroka@leovey.hu, piroska@leovey.hu címeken.  

A könyvtár által ajánlott tevékenységek:

A könyvkölcsönző pult mögött a visszahozott könyvek előrendezése. A bokszokba dobott könyveket a végső helyükre kerülés előtt termek és szakok szerint rendezik elő a diákok. Az előrendezéshez minimális ismeret szükséges, ugyanakkor a könyvek kézbe vételével megismerhetik a könyvtári állományt a középiskolások.

 

Információ- és segítség nyújtása a könyvkiadásnál. A könyvkiadással kapcsolatban mindig akad olyan olvasó, akinek segítségre, tanácsra lehet szüksége. A diákok folyamatosan figyelemmel kísérhetik a kölcsönző olvasókat és szükség esetén segítséget nyújtanak. Számukra ez kommunikációs lehetőséget ad a használók széles körével.

 

Sajtókivágatok szkennelése a Budapest gyűjteményben. A megfelelően előválogatott és rendezett dokumentáció szkennelése mechanikus munka, ugyanakkor a diákok a cikkek tartalmának megismerésével helyismereti tudásra tesznek szert.

 

Raktári kérések teljesítése a Zenei gyűjteményben. A könyvek, kották stb. kiszedésével párhuzamosan a diákok megismerhetik a különgyűjtemény állományát.

 

Közreműködés különböző rendezvények, gyerekfoglalkozások szervezésében és lebonyolításában.

Mondj mesét!

Meseolvasással segítheted a kórházban fekvő beteg gyerekek gyógyulását.  “Gyógyvarázs mesedoktornak” a program weboldalán jelentkezhetsz, ahol rövid regisztráció után kiválaszthatod a számodra megfelelő helyszínt is. Három ferencvárosi kórház is fogad önkéntes olvasókat. December 20-ig lehet időpontot foglalni.

A honlapon olvasható: „A meseolvasás mind a beteg gyerekek, mind az önkéntesek számára feledhetetlen élmény. Az elsőnek megkönnyíti a kórházban eltöltött időt, feledteti vele a fájdalmat, a keserűséget, felvidítja lelkét, felgyorsítja gyógyulását. Önkénteseink ugyanakkor egy életre szóló élménnyel gazdagabban, pozitív tapasztalatokkal térnek haza a sok csillogó szempárnak köszönhetően.”