Ha szeretnéd érteni a kortárs képzőművészetet…

… gyere el 2013. december 20-án , pénteken 16-18 óráig a Műcsarnokba, ahol az aktuális kiállítás kapcsán középiskolásokkal és egyetemistákkal beszélget Zsinka Gabriella, a kiállítás kurátora és Duliskovich Bazil képzőművész a művészi koncepcióról, a műalkotások elkészítéséről, valamint a kiállítás rendezéséről. A program ingyenes azoknak, akik már végeztek közösségi szolgálatot a Műcsarnokban, a többieknek 400 Ft. Az érdeklődőknek felkészítő foglalkozásként igazoljuk a részvételt a közösségi szolgálat keretében.  Rajztagozatosoknak erősen ajánlott! Nálunk jelentkezz előzetesen!

 

 

Pályázati felhívás – “Segítő diákok”

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet nyílt pályázatot hirdet Magyarországon a középiskolákban nappali képzésben 2016. január 1-jét követően érettségi vizsgát tevő tanulók; valamint az iskolai közösségi szolgálat programot koordináló pedagógusok (például: osztályfőnökök) számára az iskolai közösségi szolgálat programok széles társadalmi körben való megismertetése céljából.

A pályázat kategóriái:

„A” kategória: A középiskolákban nappali képzésben tanuló diák(ok) által készített 2-4 perces film, videoklip.

„B” kategória: A középiskolákban az Iskolai Közösségi Szolgálat programot koordináló pedagógus(ok), osztályfőnök(ök) által a megvalósított (megvalósuló, folyamatban lévő) program 2-3 oldalnyi szöveges-képes ismertetése.

Jelen pályázati felhívásra egy pályázó csak egy kategóriában pályázhat, de egy kategóriában több (maximálisan 3 db.) pályázat is beadható.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2014. január 08. 24.00 óra.

További információ:

http://www.ofi.hu/hirek-aktualitasok/segito-diakok

 

Mindenkinek sok sikert kívánunk a pályázáshoz!

 

Diákfilmes találkozó és alkotóműhely

A „MEDÁLIÁK” Művészeti, Kulturális és Oktatási Egyesület Diákfilmes találkozót szervez ferencvárosi diákok számára.

Akinek van filmje, és megmutatná, jelentkezzen Pató-Jánki Zsuzsa tanárnőnél, vagy Borókánál.

A találkozón való részvétel beszámít a közösségi szolgálati tevékenységbe!

Helyszín: Ferencvárosi Művelődési Központ (1096 Budapest Haller u 27.)

Időpont:  2013. december 10., kedd 15 órától

Ferencvárosi diákok filmjeit nézzük meg és beszélgetünk róluk.

Várjuk a filmezés iránt érdeklődő ferencvárosi diákokat.

További információ: medaliak@gmail.com

www.medaliak.hu

 

A program támogatója Budapest Főváros, IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata

Kortárssegítő képzés INDUL: nov. 12-én, 15-től

A Kortárs képzésre jelentkezett 9. évfolyamos diákoknak a képzés első alkalma 2013. november 12-én 15 órától a 221-es teremben lesz.

A képzés gyakorlati foglalkozásait az alagsori Q kabinetben tartjuk.

A képzésről néhány kedvcsináló kép megtekinthető Galériánkban.

A Leöveyben tartandó ingyenes személyiségfejlesztő képzésekre jelentkezhettek nálunk a közösségi szolgálat keretében. A foglalkozásokat a Kortárs Segítő Műhely Alapítvány munkatársai tartják.

A képzést 8 héten át (kivéve a Téli szünet) keddenként 15 órától 3×45 perces alkalmakkal tartjuk meg a 221-es teremben.

Várunk mindenkit, aki jelentkezett, és minden érdeklődőt!

“Magadért-Egymásért” – témakörei:

Kommunikáció, önismeret,
deviancia-másság,
szenvedélybetegségek,
drogok,
szexuális kultúra-fejlesztés,
krízis, kríziskezelés,
agresszió-, és konfliktuskezelés,
személyközpontú kommunikáció

Adj 1 élményt!

Csatlakozz az „Élményalap” elnevezésű országos programhoz és ajánlj fel egy élményt fogyatékkal élők számára. Lehet ez valamilyen közös tevékenység, kirándulás, filmklub, közös zenélés, kézműveskedés, bármi, amit szívesen csinálnál. Vegyél részt rajta az osztályoddal vagy csak a barátokkal, de tehetsz felajánlást egyénileg is. Budapesten a Motiváció Alapítvány segít a szervezésben. Ha megvan az ötlet, e-mail-ben írd meg az Alapítvány munkatársainak, akik eljuttatják a fogyatékkal élőkhöz, így találhatsz jelentkezőt a programodra.  
E-mail cím: motivacio@motivacio.hu
Facebook oldal: https://www.facebook.com/elmenyalapbudapest

(A Motiváció Alapítvány tagjai részt vettek a tavalyi Leövey-napon, amikor a fogyatékkal élők helyzete volt a diáknap témája.)

élményalap

E-napló adminisztráció

Kedves Diákok!

Kérjük, hogy az X-es teljesítési naplótokat, minden hónapban (ha van benne új tevékenység) adjátok át az osztályfőnökötöknek, hogy az e-naplóba regisztrálni tudja a közösségi munkátokat!

Abban az esetben, ha ez megtörténik, személyesen követhetitek, hogy hol tartotok, és hogy rendben van-e a nyilvántartás. Aki nem adja át az osztályfőnökének havonta a naplóját, annak év végén nem fogjuk tudni visszamenőleg igazolni a tevékenységeket!

Köszönjük a megértést!

MikulásGyár időpontok

A MikulásGyár elfogadta jelentkezésünket. A névsor és a közösségi szolgálat pontos időpontja a Letöltések/Diákoknak menüpontban található, tanulmányozzátok!

Fontos tudnivalók: 

Az 56-osok terén álló „Gyár” sátorában a Vöröskeresztes önkéntesek dolgoznak, ők szortírozzák, kategorizálják és csomagolják az ajándékokat.  A Ti feladatotok az lesz, hogy az ajtóban átvegyétek a látogatók által hozott adományokat és cserébe apró ajándékot adjatok nekik; az érkező gyerekcsoportokkal játsszatok; az érdeklődőknek információval szolgáljatok a MikulásGyár munkájával és az adományokkal kapcsolatban; valamint osztogatnotok kell a Mikulásgyár szórólapját

Mindezt a sátoron kívül, szabadtéren fogjátok végezni, ezért öltözzetek melegen! (Lesz egy hely, ahol lepakolhattok, de átöltözésre nem nagyon lesz lehetőség, így kérünk mindenkit, hogy már úgy jöjjön, hogy át van öltözve.) Önkéntes mellényt és mikulássapkát biztosítanak számotokra.

20 perccel kezdés előtt érkezzetek a helyszínre, hogy eligazítást kaphassatok és beoszthassanak Benneteket a különböző feladatokra.

Diákigazolvány és IKSZ-es napló legyen nálatok!

Ha fényképeztek, és elkülditek nekünk, feltesszük a honlapra képes élménybeszámolónak. 🙂