Mikulásgyár Lurdy Ház

A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete idén is várja segítők jelentkezését a Lurdy Házban lévő Mikulásgyárba adományok fogadására, szortírozására.

Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehetséges. Kérjük, hogy jelentkezésedről minden esetben tájékoztasd az iskolai kapcsolattartókat is!
https://forms.gle/x4wy9qXDf1JvYYLGA
A jelentkezés november 18-án indul és az első kör november 25-én zárul. 
INFORMÁCIÓK A JELENTKEZÉSRŐL ÉS AZ IKSZ VÉGZÉSÉRŐL:
“A kitöltéskor rövid bevezető után, kérünk néhány adatot tőled a kapcsolattartás és a gördülékeny kommunikáció érdekében.
Ezután következnek a műszakok napi bontásban.
  1. Egy nap, csak egy műszakra lehetséges jelentkezni
  2. A műszakok hétköznap 3, hétvégén 4 órásak. Ez alól a hétköznap 10:00-15:00-ig tartó sáv képez kivételt, iskolaidőben ugyanis közösségi szolgálatot nem tudunk igazolni, de ottlétedről iskolai igazolást tudunk kiállítani
  3. Amelyik nap nem szeretnél a Mikulásgyárban önkénteskedni, ott elég a kérdést üresen hagynod.
  4. A “cimboráim” szekcióba be tudod írni azon ismerőseid nevét (maximum kettőt), akikkel mindenképp együtt szeretnél jönni hozzánk. Jelentkezniük nekik is külön kell, de így könnyebben tudjuk kéréseiteket a beosztásnál figyelembe venni. Kérjük ide is teljes nevet írjatok!
  5. Változó, hogy melyik napon hány önkéntest tudunk fogadni (ez 2 és 10 között bármekkora szám lehet), a korábbi évek tapasztalatai alapján igyekszünk úgy összeállítani a beosztást, hogy senki ne unatkozzon, de azért senki ne vesszen el az adományhalmok alatt sem.

A jelentkezés november 18-án indul és az első kör november 25-én zárul. Az addig beérkezett jelentkezéseitek alapján össze fogjuk állítani a Gyár első 10 napjának beosztását és annak alapján értesítünk Téged is legkésőbb november 26. estig, hogy mely napokon várunk szeretettel a Lurdy házban.

Az űrlap azonban november 25 után is folyamatosan üzemel és várja a jelentkezéseket. Ez a határidő csupán azért szükséges, hogy időben tudjuk értesíteni azokat, akik már a Mikulásgyár nyitásakor szeretnének az elsők között segíteni.

Amint egy időpontra elegen jelentkeztek, azt törölni fogjuk a lehetőségek közül. Tehát, ha nem találsz egy lehetőséget az adott dátumnál, az azért van, mert már nem tudunk abban az idősávban önkéntest fogadni.
Válaszaidról automatikusan generált üzenetet fogsz kapni. (Nézd meg levelező rendszered mappáit, illetve a spamek között is) Figyelj rá, hogy jól add meg e-mail címed (javasoljuk a gmail-es címeket), mert úgy fontos információkról maradhatsz le. Ha úgy gondolod jól adtad meg e-mail címed, és rákattintottál az űrlap végén a küldés gombra is, de mégsem kaptál megerősítő e-mailt akkor keress nyugodtan alábbi elérhetőségeimen, semmiképpen se töltsd ki kétszer az űrlapot.”
Szakál Péter, ifjúsági szervező
Mobil: +36 (70) 933 8552 | E-mail: szakalpeter@voroskeresztbp.hu

Nagycsaládosok Országos Egyesülete IKSZ

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete karácsonyi tartós élelmiszer adománygyűjtéshez, valamint kézműveskedéshez (koszorúkészítés) keres közösségi szolgálatos diákokat.

Egyéni jelentkezés a linkeken lehetséges, de kérjük, hogy a jelentkezésről tájékoztassátok az iskolai kapcsolattartókat is.

November 8-9-10. és november 15-16-17. péntektől vasárnapig
CBA Príma adománygyűjtés (tartós élelmiszer)
Helyszínek:  egyeztetés alatt, valószínűleg
Príma Corvin Átrium (Corvin negyed)
Péntek: 13-22 óráig
Szombat: 7-20 óráig
Vasárnap: 8-20 óráig
és
Újbuda Központ Príma Élelmiszer (Fehérvári úti Vásárcsarnok)
Péntek: 13-18 óráig
Szombat: 7-15 óráig
Vasárnap: 7-14 óráig
Feladatok mindkét helyszínen: 
- szórólap átadása és 1-2 mondatos tájékoztatás az érkező vásárlóknak a bejáratnál 2 fő
- adomány átvétele a pénztárak utáni területen 2 fő
- adományok felügyelete, rendszerezése 1-2 fő
November 22-23-24. adománygyűjtés (tartós élelmiszer)
Helyszín: egyeztetés alatt, de valószinűleg valamelyik Aldi
Péntek, szombat és vasárnap, egész nap.
Feladatok: 
- szórólap átadása és 1-2 mondatos tájékoztatás az érkező vásárlóknak a bejáratnál 2 fő
- adomány átvétele a pénztárak utáni területen 2 fő
November 29. péntek, Adventi koszorú készítés
Helyszín: 1056 Bp., Március 15. tér 8. NOE központ
Egy pici fantázia, egy pici kézügyesség, ennyi kell csak :) 5-6 fő
12-17 óráig

IKSZ az Élet Menete Alapítványnál

Az Élet Menete Alapítvány, a holokauszt történelmi korszakának feldolgozásával, megismertetésével foglalkozik.

Az Alapítvány fogad közösségi szolgálatra diákokat, akik feladatot vállalhatnak az Alapítvány rendezvényein, vagy a témával kapcsolatos képzéseken vehetnek részt, vagy tárlatvezetőként (képzés után) van lehetőség diákokkal megismertetni az Alapítvány vándorkiállításait iskolai helyszíneken (Elhurcolt életek; Válaszutak; Párhuzamos sorsok; Embernek maradni; Cinkos, aki néma).

A történelem iránt érdeklődő diákoknak ajánljuk az itt végzett közösségi szolgálatot. Jelentkezni lehet az iskolai kapcsolattartóknál.

Idén is vár a Deák17 Galéria

A Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria idén is rendszeresen fogad közösségi szolgálatra diákokat.

Feladatok: fordítás, fotózás, gyerekfoglalkozás tartása/asszisztencia, gyerekfoglalkozások és programok előkészítése, honlapfeltöltés, social media felületekre tartalom generálása, rövid cikkek írása blog oldalukra.

A feltételekről és időpontokról IKSZ oldalukon lehet tájékozódni.

Kérjük, ha a a Deák17-ben töltöd a közösségi szolgálatod, erről tájékoztasd az iskolai kapcsolattartókat is. Köszönjük!

Cirkuszfesztivál 2020

2020. január 8 és 13 között megrendezésre kerülő Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválra keres iskolai közösségi szolgálatos diákokat a Fővárosi Nagycirkusz.

Feladatok: az irodai adminisztratív munkától a pörgős közönségkapcsolati szolgálatig sokféle területen kipróbálhatod magad. Cél, hogy mindenki megtalálja a személyiségéhez illő feladatot.

Jelentkezni lehet ezen az oldalon.

Kérjük, hogy a jelentkezésedet minden esetben jelezd az iskolai kapcsolattartóknak!

Kérdés esetén itt érdeklődhetsz: a 06 1 343 8300 telefonszámon, vagy az info@fnc.hu e-mail címen!

Szemétszedési akció: április 15.

A Ferencvárosi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat (FEGYIÖK) a Föld Napja alkalmából a „fogadjunk örökbe egy parkot” akciót hirdeti meg.

2019. április 15. napján 14.00-16.00 óráig tisztítsuk meg a József Attila lakótelepi Nyúldombot, nagyjátszóteret és környékét az eldobált hulladékoktól. 

A rendezvényre várják  a kerület általános- és középiskolás tanulóit, akik segítenek a takarításában, amelyhez eszközöket és védőfelszerelést az Önkormányzat biztosít.

Középiskolásoknak IKSZ igazolás jár a részvételért.

Jelentkezni a 039-es irodában Holicsné Gémes Borókánál vagy a boroka@leovey.hu oldalon kell legkésőbb április 10-ig!

 

“TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akció

TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció keretében a Wekerletelep és a József Attila lakótelep között húzódó Kiserdő területén közösségi szemétszedési nap lesz március 23-án, szombaton 9-14 óra között.

A középiskolás diákok részvételéért 5 óra közösségi szolgálatot tudnak igazolni.

A helyszínen kesztyűket, zsákokat, és eligazítást biztosítanak.

Bővebb információ a Facebook eseményben olvasható: Nagytakarítás a Kiserdőben

Kérjük a jelentkezőket, hogy az iskolai kapcsolattartóknál is adják le a jelentkezést.

LKG Könyvtár újévi lehetőségei

Kedves Diákok!

A régi könyvtári állomány leltározásához és rendezéséhez keresünk 2-3 fős diák segítő csoportot (akár együtt, akár egyéni jelentkezéssel). Jelentkezni lehet Jakab Juditnál a könyvtárban, nyitvatartási időben. Időpont egyeztetés és megbeszélés szintén  itt.

Segítségeteket köszönjük!

Nemzetközi színházi előadás – iskolai közösségi szolgálat

Nemzetközi színházi program indul középsikolásoknak Budapesten a 2018 december-2019 januári időszakban a holland Theater na de Dam támogatásával. Az előadás a második világháború idejéből származó valós történetek alapján születik, a program középiskolás résztvevői által készített interjúk alapján. A próbafolyamatot Linda Bosch-Kallós Viola holland-magyar rendezőpáros vezeti angol munkanyelven.
Az előadást január 27-én mutatjuk be, a Nemzetközi Holokauszt Emléknapon, további 6 nemzetközi produkcióval egy időben: Berlin (Németország), Prága (Csehország), Brüsszel (Belgium), Madrid (Spanyolország), Koppenhága (Dánia), Carrara (Olaszország). A budapesti előadás tehát egy nemzetközi programsorozat részeként mutatkozik be, amely a holland Theater na de Dam produkció támogatásával és társszervezésével valósul meg.

A programon való részvételért összesen 30 óra iskolai közösségi szolgálatot igazolunk.

Ezt a programot neked találták ki, ha

 Szívesen dolgozol színházzal, akkor ha nincs korábbi színházas tapasztalatod
 Szívesen dolgozol angol nyelven egy nemzetközi projekt részeként
 Érdekel a világháború témája és szívesen hallasz róla első kézből
Szeretnéd kreatívan eltölteni iskolai közösségi szolgálatos óráid egy részét

 A pontos dátumokat alább olvashatod, amennyiben szeretnél részt venni az alábbi linken tudsz regisztrálni: https://goo.gl/forms/ziju68NWwca3cf1n1

A próbafolyamat munkanyelve angol, ezért a részvételhez szükséges, hogy folyékonyan kommunikálj angolul és jól értsd a beszélt nyelvet. Az előkészítő találkozók és az interjúk magyar nyelven zajlanak.

✌A program két decemberi találkozóval indul, amelyek célja: ismerkedés egymással és a témával. Január első hetében elkészítjük az interjúkat, találkozunk egy feldolgozó alkalomra, majd kezdetét veszi egy tíz napos intenzív próbafolyamat, amelynek során elkészül az előadás.

☝A programon való részvételhez szükséges, hogy minden találkozóra elgyere. Ha bármilyen kérdésed van keress telefonon: +36703632233, messengeren Kallós Viola, vagy e-mailben a szemelyes.tortenelem@gmail.com címen!

A részvételről értesítsd az iskolai kapcsolattartókat is!