Vidéki faültetés

‘Több mint ezer kicsi és nagyobbacska fát ültetünk el november végén önkéntesek, azaz a Ti segítségetekkel. Az ültetés a 10millió Fa, a One Tree Planted és az Xforest szervezetek hozzájárulásával és együttműködése keretén belül valósul meg Dombfalván.

Részletes ismertető a facebook eseményben található.

Helyszín: Dombfalva

Időpont:  november 26-27-én délelőtt 10-től nap közben másnap 16 óráig (akár ottalvás is megoldható, ezt a szervezőkkel egyeztetni szükséges!)

Részvételi szándékot kérjük e-mailben jelezzék a dombfalva@gmail.com címen! A részvételi szándékot jelezd a boroka@leovey.hu címen is!

Lesznek könnyű és közepesen nehéz feladatok is. Mindenki megtalálhatja a neki megfelelő kihívást jelentő munkát. Ha az egész család érkezne, a kisebb tesót is lehet hozni! “

IKSZ a MikulásGyárban

A MikulásGyár 19 éve elkötelezetten gyűjt adományokat mélyszegénységben élő családok és gyerekek számára.

Idén november 30-tól december 22-ig lesz nyitva a MikulásGyár a belváros szívében, a Városháza Téren. Reggel 9-től este 9-ig, háromórás időszakokra bontva várják az önkénteskedni vágyó jelentkezőket minden korosztályból.

Feladatkörök: adományok átvétele, csoportosítása, rendezvénysátrak gördülékeny működésének segítése, gyermeksátorban kreatív feladatok ellátása, információ szolgáltatás.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is várnak Titeket egyénileg vagy osztályközösségként egy jó hangulatú csapattal. Amennyiben legalább 15 fő egyszerre jön, abban az esetben tudnak egy kizárólagos időszakot biztosítani, amikor csak az adott osztály képezné az önkéntes segítséget. Tudják igazolni a kötelező közösségi szolgálatot, ha viszitek az IKSZ naplótokat.

Jelentkezéseteket az onkentes@mikulasgyar.hu email címen várják! Kérjük, hogy a jelentkezésről írj ímélt a boroka@leovey.hu címre is.

Faültetés a IX. kerületben

A 10 Millió Fa Alapítvány november 12-én szombaton a 9. kerület Lenhossék utca 4. szám előtti területen faültetést szervez (6 nagyobb fát és egy úgynevezett Miyawaki minierdőt ültetnek). Ehhez várják közösségi szolgálatos fiatalok segítségét is.

Helyszín: Budapest 9. kerület, Lenhossék utca 4. 

Időpont: november 12. szombat 10:00-15:00 (természetesen a létszám és lelkesedés függvényében a befejezés időpontja változhat)

Hozni kell: közösségi szolgálat igazoló lapot, (munkás)kesztyűt, időjárásnak, feladatnak megfelelő ruhát, cipőt, egy kis enni-, innivalót, ha van, akkor ásót, vödröt.

Jelentkezés és információk ITT. Kérjük, hogy a jelentkezésről írj ímélt a boroka@leovey.hu címre is.

Természetvédelem

“A Zöldövezet Társulás izgalmas önkéntesprogram-sorozatra készül a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága megbízásából! Ezúttal a szemléletformálást kivisszük az erdőbe, és a Nemzeti Park területén dolgozunk, amivel egy kicsit kiszakadhatunk a stresszes mindennapok pörgéséből. Jól tudjuk, hogy a természetben végzett munka kikapcsol, megnyugtat, az pedig külön öröm, ha közben még jól is szórakozunk.

Az első két alkalom várhatóan a Nagy-szénás tanösvényen lesz, majd a munkálatokat a Pilis-tetőn folytatjuk. Két fős csapatokban fogunk cserjeírtást* végezni, természetesen szakemberek felügyelete és segítsége mellett.

Helyszín: Nagy-szénás tanösvény és Pilis-tető
Időpont: November 5, 12, 19 és december 3, 10:00-15:00
Odajutás: Hűvösvölgyből 63-mas busszal Nagykovácsi, községháza megállóig. Igény szerint találkozhatunk 9:30-kor a buszmegállóban, hogy együtt sétáljunk a tanösvényhez.
Találkozó: 10 órakor a Nagy-szénás tanösvény kiindulópontjánál (2094 Nagykovácsi, Gémeskút utca 25)

Napközben párokban fogunk dolgozni, az invazív cserjéket fogjunk gyéríteni, a munkavégzéshez természetesen minden eszközt (kesztyű, munkavédelmi szemüveg, zsák, metszőolló) biztosítunk.

A részvétel iskolai közösségi szolgálatként igazolható!

Ha Te is szeretnéd aktívan kivenni a részed a természetvédelemben, csatlakozz az önkéntescsapatunkhoz!
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi űrlap kitöltésével lehet: https://forms.gle/emfdWjp4Z4s6ARoK7
(Regisztrálni a szabad helyek erejéig (24fő/alkalom) vagy az eseményt megelőző nap 10 óráig lehet.)

Szeretettel várunk!

*Az invazív cserjék írtása a biológiai sokféleség megőrzése és élőhelymegóvás miatt fontos tevékenység. Egy újabb lehetőség, hogy a “cselekvő természetvédelem” részesei lehessünk!”

Hétvégi IKSZ segítés kegyeleti helyszíneken

“A Budapesti Temetkezési Intézet a közelgő kegyeleti ünnepek kapcsán közösségi szolgálatos diákok segítségét keresi az alábbi időpontokra, helyszínekre és feladatokra:

Időpont:

  •  2022. október 29-től (szombattól) – 2022. november 1-ig (keddig)
  • mindegyik napon 12 és 17 óra közötti időszakra

Helyszínek:

  • Új Köztemető: 1108 Budapest, Kozma u. 8-10.  
  • Óbudai temető: 1037 Budapest, Bécsi út 365-371.  
  • Farkasréti temető: 1124 Budapest, Németvölgyi út 99.   

Feladatok:

  • egyedülálló idősek kísérése és segítése (pl.: sír körüli teendők ellátása, vázák feltöltése vízzel, elszáradt virágok összegyűjtése, a sírra hozott kiegészítők elhelyezése)

Ruházat, megjelenés:

  • a kegyeleti ünnephez méltó, de kényelmes, időjárásnak megfelelő, (inkább) sötét ruházat és kényelmes cipő
  • kitűző  – ezt mi biztosítjuk a diákok részére”

Jelentkezni lehet a név, iskola, e-mail cím, telefonszám, választott helyszín és időpont megadásával Botika-Kovács Andreánál a BotikaKovacsA@fkf.hu címen, vagy a  +36 20 330 1481 telefonszámon. Kérjük, hogy a jelentkezésről írj a boroka@leovey.hu címre bejelentést is Holicsné Gémes Borókának.

Magyar korrepetálásra keresünk

8. osztályos diák mellé felkészítőt keresünk, aki a középiskolai központi felvételire vállalna heti szintű feladatátnézést, segítést. Helyszín: KONKÁV Közösségi Tér (sulitól 3 sarokra).

Jelentkezni lehet Holicsné Gémes Borókánál a 033-as irodában vagy a boroka@leovey.hu címen.

Kreatív IKSZ a Mester Galériában

Idén is meghirdetik a Montage Műhely című kreatív workshopot a IX. kerületi Mester Galéria és Közösségi Térben.

Az ősz folyamán maga a galéria válik kiállítási tárggyá: a projekt középpontjában az épület kirakatablakai állnak majd, az üvegablakok adottságait felhasználva ezeken fogják elhelyezni az elkészült alkotásokat.

A rendszeres részvételért iskolai közösségi szolgálatos (IKSZ) órákat számolnak el a közös program megvalósítására.

A közös alkotás során a kerület aktív kulturális találkozóhelye kap új külsőt a középiskolás résztvevők projektmunkájának köszönhetően.

Időpont: október 11., 18., 25., november 8., 15., 22., 29., december 6., 13. (kedd, 16-18 óráig). 

A műhelyt vezeti: G. Szabó Sarolta. Jelentkezés és további információ: mestergaleria@gmail.com. Kérjük, hogy a jelentkezésről küldj e-mailt a boroka@leovey.hu címre is Holicsné Gémes Borókának.

IKSZ a Margitszigeten

A Fővárosi Önkormányzat 2022. október 7-9-e között kérdőíves közvéleménykutatást végez a Margitsziget használatával és megítélésével kapcsolatosan. 
A kérdőív lakossági kitöltésének elősegítésére várnak közösségi szolgálatos diákokat. A feladatra űrlap kitöltésével lehet jelentkezni. 

Közösségi szolgálat időitartama: 
2022. október 7. péntek – 09:00-11:00 (érkezés: 08:45) és 15:00-17:00 óra (érkezés: 14:45).
2022. október 8. szombat – 09:00-11:00 (érkezés: 08:45) és 15:00-17:00 óra (érkezés: 14:45).
2022. október 9. vasárnap – 09:00-11:00 (érkezés: 08:45) és 15:00-17:00 óra (érkezés: 14:45).

Találkozás helyszíne:
Margitszigeti Atlétikai Centrum bejárata.

Feladat:
Kérdőívek kiosztásának segítése.
Járókelők bevonása a véleményformálásba.
Kitöltött kérdőívek összegyűjtése.

Öltözet:

A kültéri feladatra való tekintettel, időjárásnak megfelelő öltözet.

Egyéb információ:
A közösségi szolgálat idejére étkezés nem biztosított. 
További eligazítás a Margitszigeti Atlétikai Centrum bejáratánál történik a szolgálati idő kezdete előtt. 

Jelentkezni az ŰRLAP kitöltésével lehet. Kérjük, hogy a jelentkezést jelentsd be Holicsné Gémes Borókánál a boroka@leovey.hu címen is.

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=jOv7ZTsve0WM5FeU6z78TKku3mZDsNdFjX8Makut1tVUNjFRVDVNTk9DRTdGNTNRVjhIM0M3SFFHWi4u

IKSZ a Kutatók éjszakáján

Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karán szeptember 30-án 14-21 óra között a Kutatók éjszakáján lehet a józsefvárosi telephelyükön (1084 Budapest, Tavaszmező u. 15-17.)  közösségi szolgálatra segítőnek jelentkezni, többféle feladatra.

Érdeklődni és jelentkezni lehet: Lábasné Grega Ildikónál
grega.ildiko@kvk.uni-obuda.hu
06-30-452-9999

Kérjük, hogy a jelentkezésről írj Holicsné Gémes Borókának a boroka@leovey.hu címre is.

37. SPAR Budapest Maraton

2022.10.09 -én  vasárnap IKSZ diákok jelentkezését várják a 37. SPAR Budapest Maraton futásra. Szervező a BSI.

Jelentkezni lehet a boroka@leovey.hu címen vagy a 033-as irodában Holicsné Gémes Borókánál szeptember 27-ig.

verseny munkabeosztása a 40. héten kerül kiküldésre és onnantól kezdve a frissítőállomások vezetőivel lehet majd direktben (telefonon, e – mailben) egyeztetni.

Korai kezdésre lehet számítani és 4-5 órás munkavégzéssel az állomások többsége ebéd idő környékére be is fogja fejezni a munkát. A rendezvényen a diákok jelenléti ívet töltenek ki, mely alapján történik majd az igazolásuk a későbbiekben. Az igazolás a BSI Sport Kft. 1138. Bp. Váci út 152-158. 1em. pénzügy csengő H-P- ig. 9:30-17 óráig EGYÉNILEG, UTÓLAG történik a diák IKSZ naplójába.