IBD világnapi IKSZ

A Magyarországi Crohn-Colitises Betegek Egyesülete nagyszabású IBD világnapi programot szervez május 20-ára az NKE Oktatási központban, az Orczy-kertben. A programon várhatóan 300-400 fő vesz részt. Ehhez keresnek hostess feladatokat ellátó IKSZ segítőket délelőttre, 5 órás időtartamra.

Várható feladatok: regisztráció, információ nyújtás, épületen belüli eligazodás segítése, karszalag felhelyezés, szendvics-ásványvíz osztás, pólóosztás stb.

A rendezvényre összesen 20 fő segítőt várnak. Jelentkezni lehet a boroka@leovey.hu címen március 30-ig (érkezési sorrendben tudom fogadni a jelentkezéseket!). A jelentkezőkkel az iskolai ímélcímen veszik fel a kapcsolatot a szervezők!

Nyári táboroztatás

A Funside Egyesület nyári táboraihoz vár IKSZ-es diákokat.

16 éves kor feletti diákok jelentkezését várják, akik szívesen töltenének a nyáron június 19. és augusztus 25. között legalább egy hetet a budapesti Funside nemzetközi gyerektáborainak lebonyolításával.

Ez vár rád önkéntesként:

  • segíteni a Funside Budapest táborok óráinak és foglalkozásainak, valamint szabadidős programjainak lebonyolításában,
  • segíteni a tábor napi szintű működését, például olyan feladatok elvégzésével, amely kiterjed például dekorációra, rendrakásra, beszerzésre, egyszerűbb szervezési teendőkre és az étkezések előkészítésére,
  • tanárok munkájának segítése.

Ha szeretsz gyerekekkel foglalkozni, és szeretsz segíteni és pörgős programokon részt venni, jelentkezz!

Jelentkezni lehet az online jelentkezési lap kitöltésével, valamint a boroka@leovey.hu címre történő ímél elküldésével (tájékoztatás a jelentkezésről).

Adományosztás ukrán menekülteknek

JCC Budapest – Bálint Ház zsidó közösségi ház az ukrajnai háború kitörése óta szerepet vállal a menekültek segítésében. Február 15-18. között szervezik 5. nagy adományosztásukat.

Az adománygyűjtésünk előtt és alatt közösségi szolgálatos diákokat keresnek, az alábbi időpontokban:

·        Február15. 10:00 – 16:00 között, 2 idősávban

·        Február 16. 10:00 – 15:00 között, 2 idősávban

·        Február 17. 10:00 – 17:00 között, 2 idősávban

·        Február 18. 09:00 – 20:00 között, 3 idősávban

A pontos időpontok, a regisztrációban olvashatók.

Feladatok:

·        Február 15-17.: beérkezett adományok átnézése, kipakolása, rendszerezése.

·        Február 18.:  adományok kiosztása, rendben tartása, újratöltése, logisztika segítése.

Jelentkezni a LINKEN lehet. Felhívjuk a figyelmet, hogy a tanítási időben lévő tevékenység NEM igazolható IKSZ-ként! Kérjük, hogy jelentkezésedről írj ímélt a boroka@leovey.hu címre!

Kreatív Műhely Ferencvárosban

A Mester Galéria és Közösségi Tér Montage Műhely című heti kreatív workshopján IKSZ órák is szerezhetők. 

Februárban és márciusban ezekre számíthattok: beltéri falfestmény készítése (a Mester Galéria előtti járdafestmény előkészítése), beltéri dekorációk készítése a Mester Galéria és a Ferencvárosi Tanoda számára. A közös alkotás során a kerület fontos intézménye, találkozóhelye kap új külsőt a középiskolás résztvevők projektmunkájának köszönhetően.

A rendszeres részvételért iskolai közösségi szolgálatos (IKSZ) órákat számolnak el.

Időpont: kedd, 16-18 óráig

A műhelyt vezeti: G. Szabó Sarolta.

Jelentkezés és további információ: mestergaleria@gmail.com. Kérjük, hogy a jelentkezésről írj bejelentő ímélt a boroka@leovey.hu címre is.

Baleset-szimulációs képzés

A Magyar Vöröskereszt Budapesti Ifjúsági csoportja baleset-szimulációs képzést indít.

Jelentkezés 

A jelentkezési határidő 2023.02.19. (vasárnap)  

Jelentkezni az alábbi linken megadott kérdőív kitöltésével lehet: https://forms.office.com/e/uRp8aEDWCH

Kérjük, hogy a jelentkezésről küldj ímélt a boroka@leovey.hu címre is, Holicsné Gémes Boróka iskolai kapcsolattartónak.

A jelentkezés feltételei: 

Részvétel a képzés minden napján (ettől eltérni csak egyeztetés alapján lehetséges) 

A képzés időpontja – a képzés két egymást követő hétvégén valósul meg 

2023. február 25-26. 10:00-17:30 (szombat-vasárnap) 

2023. március 4-5. 10:00-17:30 (szombat-vasárnap) 

Tervezett helyszín:  

1085 Budapest, Somogyi Béla u. 9-15. 

(4-6-os villamossal, vagy 2-es metróval Blaha Lujza tér megállóig, onnan további 5 perc séta.) 

Költségek 

A részvétel ingyenes 

Minden jelentkezőnek az Országos Elsősegélynyújtó Verseny legalább 2 általa választott területi fordulóján, valamint a Budapesti döntőn szükséges frissen megszerzett tudásával imitátori feladatokat vállalnia. Természetesen minden teljesített óra elszámolható iskolai közösségi szolgálatként.

Létszámkorlát 

Összesen 20 fő jelentkezését tudjuk fogadni.

A bekerülésről a jelentkezési sorrend dönt. 

Egyéb FONTOS tudnivalók 

  1. Napi egyszeri hideg étkezést biztosítunk.
  2. Váltóruhát (olyat, amiért nem kár, ha koszos lesz és/vagy elszakad) hozni kötelező, földön is fogunk dolgozni, valamint a ruha festékes is lehet. 
  3. Egy jegyzetfüzet hasznos lehet a képzés során, de a program gyakorlatorientált. 
  4. A hétvégék időtartamából is beszámítható 5 óra közösségi szolgálati órának. 

IKSZ az Atlétikai Világbajnokságon

16 év feletti diákok jelentkezését várják önkéntesnek. Szükség esetén IKSZ órákat is tudnak igazolni. A jelentkezésről írj a boroka@leovey.hu címre bejelentést is!!!! Jelentkezni február 20-ig lehet! 18 év alatt szülői hozzájárulás szükséges!

‘Legyél te is önkéntes a 2023-as Budapesti Atlétikai Világbajnokságon!

Augusztus 19-27. között Budapesten rendezik meg Magyarország történetének eddigi legnagyobb eseményét, az atlétikai világbajnokságot. Több mint 200 országból 2000 atléta érkezik Magyarországra, hogy a sportok királynőjét ünnepelje, és részt vegyen a világ harmadik legnagyobb sporteseményén. Egy ilyen hatalmas rendezvény nem valósulhat meg
önkéntesek nélkül.

GYERE és LÉGY TAGJA te is a 2023-as Budapesti Atlétikai Világbajnokság ÖNKÉNTES CSAPATÁNAK:
https://volunteers.wabudapest23.hu/
Jelentkezés határideje: 2023. február 20.

Ha a pálya mellől figyelnéd az atlétika szuperhőseit vagy bepillantanál egy világesemény kulisszái mögé, netán nyelvtudásod kamatoztatnád a külföldi vendégek mellett, akkor jelentkezz te is önkéntesnek a világbajnokságra! Nem gond, ha még nem voltál önkéntes korábban, várjuk egyéni, de akár csoportos jelentkezéseiteket is. Oszd meg a hírt családi, baráti körben, egyesületeddel és légy része a csodának!
Az önkéntesektől minimum 7 nap (műszak) vállalását kérjük az eseményen. Önkéntes feladatok ellátására már a világbajnokság előkészítő időszakában és a vb utáni napokban is lesz lehetőség. Természetesen olyan lelkes önkéntesek jelentkezését is várjuk, akik egyetlen percet sem akarnak elmulasztani 2023 legnagyobb eseményéből.
További részletes tudnivalók a jelentkezés feltételeiről: https://wabudapest23.hu
A világbajnokság önkéntesei számára a felejthetetlen élmények mellett formaruhát és napi egyszeri étkezést is biztosítunk. Itt kell lenned neked is, hogy átéld a szuperhősök összecsapását a pályán.
A jelentkezés feltétele, hogy az önkéntes a közreműködése kezdete előtt betöltse a 16. életévét. Kiskorú önkéntesek esetén az érvényes jelentkezéshez a szülő/törvényes képviselő hozzájárulása is szükséges.
Jelentkezz önkéntesnek és légy csapatunk tagja: https://volunteers.wabudapest23.hu/

Jelentkezés határideje: 2023. február 20.
További információkért látogass el a https://wabudapest23.hu oldalra!

Ne feledd: mindenki lehet önkéntes!


A 2023-as Budapesti Atlétikai Világbajnokság Önkéntes Program csapata”

Dec. 10. – emberi jogi nap

IKSZ segítőket keresnek az Emberi jogi nap 2022 rendezvény programjain, amelynek lebonyolítását segítik pl. a következő feladatokkal:

·       résztvevők és előadók regisztrációja

·       tombolánál segítés

·       műhelyekhez házigazda (előadóknak segítség, pl. bekísérni őket a terembe, van-e szükségük bármire stb.)

Jelentkezni lehet Lakatos Ildikónál a 70/321-5683-as telefonszámon. (Kérjük, a jelentkezésről küldj e-mailt Holicsné Gémes Borókának a boroka@leovey.hu címre.)

Ferencvárosi faültetés

A 10 Millió Fa Alapítvány most szombaton, december 3-án Ferencvárosban 2 helyszínen várja a közösségi szolgálat keretében segíteni akaró diákokat faültetésre.

1.  Lenhossék utca 4. Szombat, 9:00-14:00 – kerítésépítés, mulcsolás, ültetés    Részletek a következő linken: Kerítésépítés, ültetés és mulcsolás a Lenhossék u. 4. alatt | Facebook    Aki részt tud venni, a következő linken jelentkezzen: Kerítésépítés és mulcsolás a Lenhossék u. 4-ben (google.com)    Hozni kell: közösségi szolgálat igazoló lap, akinek van, érdemes kesztyűt, ásót, lapátot is hozni    A szervezők elérhetőségei: Dajka Ilona 06 30 484 8166 ,  Kovács Anna 06 70 701 32 05


2. Madaras József tér, Szombat, 9:00-13:00 – utómunkálatok (mulcsozás, gereblyézés, fatányérok kialakítása) Részletek: (1) Utomunkálatok a Madaras Parkban | Facebook   Jelentkezés: Mulcsozás a Madaras József téren (google.com)     Hozni kell: közösségi szolgálat igazoló lap, akinek van, érdemes kesztyűt, gereblyét, lapátot is hozni. Szervezők: Jánosi Károly 06 30 466 04 21, Kovács Anna 06 70 701 32 05    

A jelentkezésről kérjük, hogy küldj e-mailt a boroka@leovey.hu címre is (bejelentés).

Vidéki faültetés

‘Több mint ezer kicsi és nagyobbacska fát ültetünk el november végén önkéntesek, azaz a Ti segítségetekkel. Az ültetés a 10millió Fa, a One Tree Planted és az Xforest szervezetek hozzájárulásával és együttműködése keretén belül valósul meg Dombfalván.

Részletes ismertető a facebook eseményben található.

Helyszín: Dombfalva

Időpont:  november 26-27-én délelőtt 10-től nap közben másnap 16 óráig (akár ottalvás is megoldható, ezt a szervezőkkel egyeztetni szükséges!)

Részvételi szándékot kérjük e-mailben jelezzék a dombfalva@gmail.com címen! A részvételi szándékot jelezd a boroka@leovey.hu címen is!

Lesznek könnyű és közepesen nehéz feladatok is. Mindenki megtalálhatja a neki megfelelő kihívást jelentő munkát. Ha az egész család érkezne, a kisebb tesót is lehet hozni! “