IKSZ a MikulásGyárban

A MikulásGyár 19 éve elkötelezetten gyűjt adományokat mélyszegénységben élő családok és gyerekek számára.

Idén november 30-tól december 22-ig lesz nyitva a MikulásGyár a belváros szívében, a Városháza Téren. Reggel 9-től este 9-ig, háromórás időszakokra bontva várják az önkénteskedni vágyó jelentkezőket minden korosztályból.

Feladatkörök: adományok átvétele, csoportosítása, rendezvénysátrak gördülékeny működésének segítése, gyermeksátorban kreatív feladatok ellátása, információ szolgáltatás.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is várnak Titeket egyénileg vagy osztályközösségként egy jó hangulatú csapattal. Amennyiben legalább 15 fő egyszerre jön, abban az esetben tudnak egy kizárólagos időszakot biztosítani, amikor csak az adott osztály képezné az önkéntes segítséget. Tudják igazolni a kötelező közösségi szolgálatot, ha viszitek az IKSZ naplótokat.

Jelentkezéseteket az onkentes@mikulasgyar.hu email címen várják! Kérjük, hogy a jelentkezésről írj ímélt a boroka@leovey.hu címre is.

Faültetés a IX. kerületben

A 10 Millió Fa Alapítvány november 12-én szombaton a 9. kerület Lenhossék utca 4. szám előtti területen faültetést szervez (6 nagyobb fát és egy úgynevezett Miyawaki minierdőt ültetnek). Ehhez várják közösségi szolgálatos fiatalok segítségét is.

Helyszín: Budapest 9. kerület, Lenhossék utca 4. 

Időpont: november 12. szombat 10:00-15:00 (természetesen a létszám és lelkesedés függvényében a befejezés időpontja változhat)

Hozni kell: közösségi szolgálat igazoló lapot, (munkás)kesztyűt, időjárásnak, feladatnak megfelelő ruhát, cipőt, egy kis enni-, innivalót, ha van, akkor ásót, vödröt.

Jelentkezés és információk ITT. Kérjük, hogy a jelentkezésről írj ímélt a boroka@leovey.hu címre is.

Hétvégi IKSZ segítés kegyeleti helyszíneken

“A Budapesti Temetkezési Intézet a közelgő kegyeleti ünnepek kapcsán közösségi szolgálatos diákok segítségét keresi az alábbi időpontokra, helyszínekre és feladatokra:

Időpont:

  •  2022. október 29-től (szombattól) – 2022. november 1-ig (keddig)
  • mindegyik napon 12 és 17 óra közötti időszakra

Helyszínek:

  • Új Köztemető: 1108 Budapest, Kozma u. 8-10.  
  • Óbudai temető: 1037 Budapest, Bécsi út 365-371.  
  • Farkasréti temető: 1124 Budapest, Németvölgyi út 99.   

Feladatok:

  • egyedülálló idősek kísérése és segítése (pl.: sír körüli teendők ellátása, vázák feltöltése vízzel, elszáradt virágok összegyűjtése, a sírra hozott kiegészítők elhelyezése)

Ruházat, megjelenés:

  • a kegyeleti ünnephez méltó, de kényelmes, időjárásnak megfelelő, (inkább) sötét ruházat és kényelmes cipő
  • kitűző  – ezt mi biztosítjuk a diákok részére”

Jelentkezni lehet a név, iskola, e-mail cím, telefonszám, választott helyszín és időpont megadásával Botika-Kovács Andreánál a BotikaKovacsA@fkf.hu címen, vagy a  +36 20 330 1481 telefonszámon. Kérjük, hogy a jelentkezésről írj a boroka@leovey.hu címre bejelentést is Holicsné Gémes Borókának.

Kreatív IKSZ a Mester Galériában

Idén is meghirdetik a Montage Műhely című kreatív workshopot a IX. kerületi Mester Galéria és Közösségi Térben.

Az ősz folyamán maga a galéria válik kiállítási tárggyá: a projekt középpontjában az épület kirakatablakai állnak majd, az üvegablakok adottságait felhasználva ezeken fogják elhelyezni az elkészült alkotásokat.

A rendszeres részvételért iskolai közösségi szolgálatos (IKSZ) órákat számolnak el a közös program megvalósítására.

A közös alkotás során a kerület aktív kulturális találkozóhelye kap új külsőt a középiskolás résztvevők projektmunkájának köszönhetően.

Időpont: október 11., 18., 25., november 8., 15., 22., 29., december 6., 13. (kedd, 16-18 óráig). 

A műhelyt vezeti: G. Szabó Sarolta. Jelentkezés és további információ: mestergaleria@gmail.com. Kérjük, hogy a jelentkezésről küldj e-mailt a boroka@leovey.hu címre is Holicsné Gémes Borókának.

IKSZ a Margitszigeten

A Fővárosi Önkormányzat 2022. október 7-9-e között kérdőíves közvéleménykutatást végez a Margitsziget használatával és megítélésével kapcsolatosan. 
A kérdőív lakossági kitöltésének elősegítésére várnak közösségi szolgálatos diákokat. A feladatra űrlap kitöltésével lehet jelentkezni. 

Közösségi szolgálat időitartama: 
2022. október 7. péntek – 09:00-11:00 (érkezés: 08:45) és 15:00-17:00 óra (érkezés: 14:45).
2022. október 8. szombat – 09:00-11:00 (érkezés: 08:45) és 15:00-17:00 óra (érkezés: 14:45).
2022. október 9. vasárnap – 09:00-11:00 (érkezés: 08:45) és 15:00-17:00 óra (érkezés: 14:45).

Találkozás helyszíne:
Margitszigeti Atlétikai Centrum bejárata.

Feladat:
Kérdőívek kiosztásának segítése.
Járókelők bevonása a véleményformálásba.
Kitöltött kérdőívek összegyűjtése.

Öltözet:

A kültéri feladatra való tekintettel, időjárásnak megfelelő öltözet.

Egyéb információ:
A közösségi szolgálat idejére étkezés nem biztosított. 
További eligazítás a Margitszigeti Atlétikai Centrum bejáratánál történik a szolgálati idő kezdete előtt. 

Jelentkezni az ŰRLAP kitöltésével lehet. Kérjük, hogy a jelentkezést jelentsd be Holicsné Gémes Borókánál a boroka@leovey.hu címen is.

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=jOv7ZTsve0WM5FeU6z78TKku3mZDsNdFjX8Makut1tVUNjFRVDVNTk9DRTdGNTNRVjhIM0M3SFFHWi4u

IKSZ a Kutatók éjszakáján

Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karán szeptember 30-án 14-21 óra között a Kutatók éjszakáján lehet a józsefvárosi telephelyükön (1084 Budapest, Tavaszmező u. 15-17.)  közösségi szolgálatra segítőnek jelentkezni, többféle feladatra.

Érdeklődni és jelentkezni lehet: Lábasné Grega Ildikónál
grega.ildiko@kvk.uni-obuda.hu
06-30-452-9999

Kérjük, hogy a jelentkezésről írj Holicsné Gémes Borókának a boroka@leovey.hu címre is.

37. SPAR Budapest Maraton

2022.10.09 -én  vasárnap IKSZ diákok jelentkezését várják a 37. SPAR Budapest Maraton futásra. Szervező a BSI.

Jelentkezni lehet a boroka@leovey.hu címen vagy a 033-as irodában Holicsné Gémes Borókánál szeptember 27-ig.

verseny munkabeosztása a 40. héten kerül kiküldésre és onnantól kezdve a frissítőállomások vezetőivel lehet majd direktben (telefonon, e – mailben) egyeztetni.

Korai kezdésre lehet számítani és 4-5 órás munkavégzéssel az állomások többsége ebéd idő környékére be is fogja fejezni a munkát. A rendezvényen a diákok jelenléti ívet töltenek ki, mely alapján történik majd az igazolásuk a későbbiekben. Az igazolás a BSI Sport Kft. 1138. Bp. Váci út 152-158. 1em. pénzügy csengő H-P- ig. 9:30-17 óráig EGYÉNILEG, UTÓLAG történik a diák IKSZ naplójába.

Micve program

A JCC Budapest-Bálint Ház közösségi szolgálati lehetőséget kínál.
Az idei program témája a lakhatásidén hontalak emberek lakhatási kérdéseiben lehet civil szervezeteknek segíteni.

Micve névre hallgató program 16-20 év közötti fiatalokat toboroz.  A programra jelentkezők gyakorlati, helyszíni önkéntes munkát végeznek magyarországi civil szervezeteknél (az Utcáról Lakásba Egyesülettel és a Habitat for Humanity Magyarországgal), és a szerzett tapasztalatokra építve egy kétrészes storytelling mini-workshopon vesznek részt.

 jelentkezési határidő: szeptember 18, éjfél. Bővebb információ és jelentkezési link: https://www.balinthaz.hu/micve/micve-projekt/ Kérjük, hogy a jelentkezésről tájékoztasd Holicsné Gémes Borókát is a boroka@leovey.hu címen.

Ha érdeklődsz, nézd meg EZT A VIDEÓT is!

IKSZ az Országos Elsősegélynyújtó Versenyen

Szeptember 9-10. között a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete szervezésében az elsősegélynyújtó verseny országos döntőjére várják az IKSZ órákat gyűjtő fiatalokat segítőnek.
A gimnazistáknak csapatkísérő szerepkörben van lehetőségük segíteni a verseny lebonyolítását, ami a csapatok mozgásának koordinálását jelenti. Mivel a pálya idén kifejezetten nagy, ráadásul két részből áll, amik között metróval közlekednek a csapatok, ezért inkább 11-12. osztályos tanulók jelentkezését várják a feladatra.
A csapatkísérő önkéntesek együtt vonulnak a csapatokkal, segítik a versenyzők átvonulását egyik állomásról a másikra, mutatják az utat nekik, és figyelnek, hogy minden szabályosan történjen az állomások között is, valamint végignézhetik a versenyfeladatok megoldását.

2022. szeptember 9-én, péntek délután helyszínbejárást tartanak a verseny pályáján, a fő feladatvégzés szeptember 10-én lesz, reggeltől estig, így érdemes tehát számolni az időpontokkal.

Jelentkezni az alábbi linken lehet, szeptember 4. vasárnapig: https://forms.gle/qsdYvY3hNgjg63MNA

Kérjük, hogy a jelentkezésről küldj e-mailt a boroka@leovey.hu címre is Holicsné Gémes Boróka iskolai kapcsolattartónak.

Nyári korrepetálás hátrányos helyzetű gyerekeknek

Az e-Tanoda Program keretében még lehet jelentkezni (június 26-ig) mentornak 5 fő kárpátaljai roma menekült gyermek mentorálásására, korrepetálására. Aki kedvet érez ehhez a segítséghez a nyárra, írjon e-mailt Lukács Lillának a 21pedagogia@gmail.com címen. A jelentkezésről kérjük, hogy írj a boroka@leovey.hu címre is! Segítségedet várjuk és köszönjük!