Safer Internet Program – Youth Panel

A hazánkban 2009 óta futó Safer Internet Program Youth Panel csapata új tagok jelentkezését várja. Olyan fiatalok jelentkezését várják, akik szeretnének hangot adni a véleményüknek, átadni tudásukat kicsiknek és nagyoknak, megosztani a tapasztalataikat az internet világáról!

A jelentkezés feltételei: magyar és angol nyelvű motivációs levél, hogy miért szeretnének részt venni a programban.

A jelentkezés határideje: 2017. szeptember 30., éjfél a sip@gyermekmento.hu email címen. A jelentkezést kérjük jelezni Borókának vagy Piroskának is!

 

2 fő IKSZ-es diákot vár a Budapesti Operettszínház

A Budapesti Operettszínház Szervezési Csapata várja 2 fő lelkes diák jelentkezését közösségi szolgálatra a 2017/18-as tanévre.

Olyan tanulók jelentkezését várják, akik valamennyire ismerik a Budapesti Operettszínházat, jártak már ott, esetleg közel áll hozzájuk az operett, illetve a musical világa!

Jelentkezni lehet érkezési sorrendben a 039-es irodában Borókánál.

Rendőrségnél végezhető nyári IKSZ

Azon 16. évüket betöltött diákok jelentkezését várjuk június 1., csütörtökig, akik a BRFK-nál a nyár folyamán, Budapesten szeretnének tevékenykedni.

A tanév utolsó BRFK kötelező 5 órás felkészítő képzése (elméleti és önvédelmi oktatás) várhatóan június 10-én kerül megrendezésre.

Ellátható feladatok a BRFK-nál:

 1. idegen nyelv tudással rendelkező diákok számára: a főváros területére látogatott turisták információval történő ellátása, valamint a külföldiek részére megelőzési kiadványok és tájékoztató füzetek terjesztése;
 2. idegen nyelvet nem beszélő fiatalok az elméleti képzés során elsajátítottakat a rendőrség bűnmegelőzési feladatokat ellátó munkatársaival közösen, interaktív módon, előadások keretében adhatják tovább saját kortársaiknak, illetve idősotthonokban és nyugdíjas klubokban szervezett rendezvényeken az idősebb generációnak.

Jelentkezés Piroskánál és Borókánál.

IKSZ lehetőség a Természettudományi Múzeumban

Aki a természettudományok területén szeretne tevékenykedni, vagy csak bepillantást szeretne kapni egy múzeum programszervezési életébe, választhatja a Természettudományi Múzeum által ajánlott IKSZ tevékenységet.

Jelentkezni a 039-es irodában lehet.

A közönségszolgálati, közművelődési részlegen meghirdetett feladatok:

 • látogatók fogadása, irányítása,
 • kézműves foglalkozások előkészítése,
 • részvétel a kézműves foglalkozások lebonyolításában,
 • részvétel az ismeretterjesztő programok lebonyolításában,
 • rövid tárlatvezetések tartása,
 • részvétel a középiskolás korosztálynak szóló programok tervezésében és kivitelezésében.

A gyűjteményekben végezhető feladatok:

 • segítségnyújtás a gyűjteményrendezésben, gyűjteményi konzerválási / preparálási munkában
 • számítógépes adatrögzítés, egyéb digitalizálás
 • segítségnyújtás a gyűjteményi fogyóeszközök nyilvántartásában
 • segítségnyújtás látványgyűjtemények kialakításában.

MIKULÁSGYÁR FIÚKNAK!

Dec. 6-21-ig több helyszínen várnak közösségi szolgálatra 3-6 diákot, akik segítenek a Mikulásgyárba érkező csomagok lepakolásában. A csomagok nehezek, ezért fiúk jelentkezését várjuk.
A szervezők tájékoztatása szerint:
“Ezeknél a lepakolásoknál az idő nagy részében készenlétben lesznek a tanulók, nem tudjuk, mikor érkezik a szállítmány. Előfordulhat, hogy a 3 óra során nem érkezik meg az autó.Természetesen az órákat pakolástól függetlenül igazoljuk.”

Az érdeklődők alkossanak csoportokat és teljes létszámban jöjjenek le a 039-es irodába időpontot egyeztetni. A helyeket a többi iskola is feltölti párhuzamosan, aki szeretne, jelentkezzen mielőbb!

Független Diákparlament rendezvényének segítése

Kedves Diákok!

November 18-20. között lehet IKSZ tevékenységgel segíteni a Demokratikus Nevelésért és Tanulásért Közhasznú Egyesületet a Független Diákparlament rendezvényén!

Időpontok: pénteken (11. 18.) 15:00 és 21:00, szombaton (11. 19.) 8:30 és 20:30, vasárnap (11. 20.) 8:30 és 17:30 között.

Várhatóan egy budapesti iskolában lesz a rendezvény.

A várható feladatok: regisztráció, szövegek begépelése, jegyzőkönyv-vezetés, adminisztráció, szavazatszámlálás, rendezvénybiztosítás, teremrendezés, pakolás, asszisztensi feladatok – mindezek kiosztásáról előzetes beosztást készítenek majd, ehhez fontos tudni, hogy ki mely időszakban tud részt venni.

Jelentkezni lehet Borókánál.

IKSZ a Bálnában

SEGÍTŐ VÁSÁRLÁS DESIGN RANDI KIÁLLÍTÁSRA kerül sor 2016. október 7-től 14-ig a Bálnában.

A kiállítás nyitva tartási ideje hétfő-péntek 10.00-18.00 óráig, szombat: 10.00-16.00 óráig.

Ezekre az alkalmakra (akár fél, akár egész napokra) keresnek olyan önkéntest, IKSZ diákot, aki segítene a kiállításról információt adni az érdeklődőknek, természetesen megfelelő felkészítést követően.

A Segítő Vásárlás program koordinátora a Salva Vita Alapítvány (www.salvavita.hu); a program támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A Segítő Vásárlás rendezvények célja, hogy bemutassa és megismertesse a nagyközönséggel azokat a kiváló minőségű magyar termékeket, melyeket megváltozott munkaképességű emberek gyártanak. A rendezvénysorozat hozzá kíván járulni ahhoz, hogy hazánkban tovább növekedjen a fogyatékkal élők társadalmi elfogadottsága és beágyazottsága.

Jelentkezni lehet az iskolai kapcsolattartóknál.

BAGÁZS IKSZ

Kedves Leöveys!

Ha még nem tudod hol teljesítsd az Iskolai Közösségi Szolgálatot, válaszd a BAGázs IKSZ-et!
Október elején induló IKSZ programukhoz várjuk olyan diákok jelentkezését, akik: - nyitottak és határozott kiállásúak – készek részt venni egy kihívásokkal és hatalmas élményekkel teli programban.
Vállalják, hogy:
- heti egy alkalommal, 15 héten keresztül (októbertől januárig) kreatív fejlesztő foglalkozást tartanak Bagon a cigánytelepen élő gyerekeknek,
- részt vesznek az október 1-2. tartandó két napos felkészítő foglalkozáson.
Amit nyújtani tudnak neked:
- együttműködést Magyarország egyik legeredményesebb roma integrációval foglalkozó civil szervezetével;
- rengeteg új élményt, tanulást a cigánytelepen élőktől és az önkéntesektől, biztonságos és felügyelt keretek között.
Ha érdekesnek találod ezt a lehetőséget, bővebb információt a szervezetről és a programról a www.bagazs.org illetve a www.bagazs.org/projektjeink/gyerek-projektek/iksz/ oldalon találsz.

JELENTKEZNI LEHET AZ ISKOLAI KAPCSOLATTARTÓKNÁL SZEPTEMBER 30., PÉNTEK 12 ÓRÁIG.