Cirkuszfesztivál

A Fővárosi Nagycirkusz 2018. január 8-14. között tizenkettedik alkalommal rendezi meg a Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivált. A fesztivál egyben a 250 éves újkori cirkuszművészet jubileumi ünnepségsorozatának nyitóeseménye lesz, rengeteg külföldi művész, politikus, közéleti személyt részvételével.

Segíts Te is:

Olyan diákokat várnak, akik

 • érdeklődnek az előadó-művészetek iránt, különös tekintettel a cirkuszművészetre;
 • idegen nyelvet/nyelveket (elsősorban angol és/vagy orosz) beszélnek és szívesen vesznek részt egy nemzetközi esemény lebonyolításában;
 • jó kommunikációs készséggel rendelkeznek, feltalálják magukat rendkívüli helyzetben is;
 • türelmesek, rugalmasak, udvariasak;
 • jól tájékozódnak Budapesten.

A diákok feladata lenne többek között:

 • vendégek fogadása (magyar és külföldi artisták, zsűritagok, VIP-vendégek) repülőtéren, szállodában;
 • kommunikációs és közönségkapcsolati feladatok;
 • információszolgáltatás.

Amit nyújtani tudnak a Fővárosi Nagycirkusz önkéntesei számára:

 • mozgalmas és látványos egy hét egy különleges világban;
 • tapasztalat;
 • nyelvtanulási, fejlődési lehetőség;
 • alkalmanként kedvezményes jegyek az előadásokra;
 • sikeres együttműködés végeztével referencia.

Jelentkezni a
https://www.fnc.hu/fesztival/legyel-onkentes-a-cirkuszfesztivalon
oldalon lévő űrlapon keresztül lehet.

Jelentkezésedet add le a 039-es irodában is Borókának vagy Piroskának!

Mikulásgyár a Lurdy Házban dec. 1-22.

Az idei évben is biztosít lehetőséget közösségi szolgálat végzésére a Lurdy Mikulásgyár.

A helyszín a Lurdy Ház1095 Budapest, Könyves Kálmán Krt. 12-14. 

A gyár december 1-én nyit ki, és 22-én zár.

A jelentkezést az előző évekhez képest jelentősen módosították, a menete a következő: 

 • Idén azt szeretnék, ha a diákok saját maguknak választanának időpontot, és jelölnék be őket az alábbi űrlap kitöltésével: www.bit.ly/mikulasgyar2017
 • A jelentkezés két körös lesz, az első november 24-én zárul. Az addig beérkezett jelentkezésekből összeállítják az első 10 nap fix beosztását, és értesítik a fiatalokat legkésőbb november 27. estig.
  Fontos: a későbbi napokra is lehet jelentkezni már az első körben, azoknak a napoknak a beosztása mindössze később készül el. 
 • A jelentkező link természetesen november 24. után is üzemel, ez a határidő azért fontos, hogy időben tudják értesíteni azokat, akik már az elejétől szeretnének becsatlakozni.
 • A Mikulásgyár második felére jelentkező fiatalokat folyamatosan értesítik a beosztás elkészülésének ütemében.

Fontos információk a jelentkezéshez: 

 • Hétköznap 3, hétvégén 4 idősávban tudják foglalkoztatni a jelentkező diákokat.
 • Egy nap több sávot is lehet vállalni, de a szabályozásnak megfelelően csak hétköznap 3, és hétvégén 5 órát tudnak közösségi szolgálatként igazolni.
 • Idén lehetőség nyílik délelőtti műszakot is vállalni. Erről igazolást állítanak ki, azonban közösségi szolgálatnak az az idősáv nem számolható el, és csak igazgatói engedéllyel lehetséges.
 • Nem szabtak létszámlimitet az egyes idősávoknak, viszont a végső beosztást ők készítik el, az igényeket és az elvégzendő munka mennyiségét is figyelembe véve.
 • Egy tanuló annyi napra, és idősávra jelentkezhet, amennyire szeretne, de nem garantálhatják, hogy minden időpontban tudják fogadni, amiben jönni szeretne.

A jelentkező űrlap linkje még egyszer: www.bit.ly/mikulasgyar2017

Kérjük, hogy amennyiben a Mikuilásgyárban szeretnél IKSZ tevékenységet végezni, jelentsd ezt be Piroskának vagy Borókának is!

Rendőrségi bűn- és balesetmegelőzés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a rendőrségi terület iránt érdeklődő 16. életévét már betöltött diákok jelentkezését várja 5 órás felkészítő képzésén 2017. október 31-én 09 órától 14 óráig a 1139 Budapest Teve utca 4-6. szám alatti rendőrségi épületben.

Jelentkezni lehet október 25-ig Borókánál és Piroskánál név és személyi igazolványszám megadásával.

 

A program keretében a 16. életévüket betöltött résztvevőket három órás elméleti, valamint két órás önvédelmi tanfolyamon készítik fel a bűnmegelőzési feladatok végrehajtására.

A programban felkészített, azonban idegen nyelvet nem beszélő fiatalok az elméleti képzés során elsajátítottakat a rendőrség bűnmegelőzési feladatokat ellátó munkatársaival közösen, interaktív módon, előadások keretében adják tovább saját kortársaiknak, illetve idősotthonokban és nyugdíjas klubokban szervezett rendezvényeken az idősebb generációnak. Az előadásokat követő beszélgetések lehetőséget kínálnak egymás problémáinak megismerésére, az együtt gondolkodásra, illetve a bűnmegelőzési szempontból hasznos észrevételek tolmácsolására a rendőrség felé.

 1. A BRFK a diákok aktív idegen-nyelvi tudását a főváros területére látogatott turisták információval történő ellátásával, valamint a külföldiek részére megelőzési kiadványok és tájékoztató füzetek terjesztésével hasznosítja.
 1. A BRFK, mint fogadó szerv a Közösségi Szolgálatában részvételt biztosít a diákok részére a saját kezdeményezésű, vagy a köz- és közlekedésbiztonságért felelősséget vállaló szervezetek, egyesületek által szervezett bűn- és baleset-megelőzési tárgyú programokon, rendezvényeken, különösen:

a)         BRFK Bűnügyi Szervek Bűnmegelőzési Osztály (a továbbiakban: BMO) által szervezett interaktív „police road show” rendezvényeken,

b)         BMO által bevezetésre kerülő új bűnmegelőzési programokon kortárs-segítőként,

c)         BRFK, valamint a rendőrkapitányságok által szervezett rendőrségi napokon,

d)         az időskorúak által látogatott helyeken (klubok, otthonok) tartandó bűnmegelőzési tárgyú rendezvényeken,

e)         a Fővárosi Balesetmegelőzési Bizottság által szervezett közlekedésrendészeti tárgyú vetélkedőkön, rendezvényeken, programokon,

f)          az időskorúak sérelmére elkövetett jogsértő cselekmények megelőzésére indított rendőrkapitánysági programok keretein belül a bűnmegelőzési látogatásokon.

A BRFK-n töltendő közösségi szolgálat feltétele a diákok és szüleik által kitöltött nyilatkozat.

“Lapról hangra” – idén is

Levél a Lapról hangrá-ról a közösségi szolgálatra készülő diákoknak

Eltelt egy hónap az iskolából, de úgy érzed, mintha a nyári szünet a világon sem lett volna? Nem elég a rengeteg házi feladat és különóra, de még azon is törnöd kellene a fejed, hogy milyen közösségi szolgálatot végezz? Mindjárt nyakadon az érettségi, és még nincs meg a kötelező óraszámod az iskolai közösségi szolgálathoz? Vagy szeretnéd már időben elkezdeni az önkéntes munkát, de még nem találtad meg ehhez a megfelelő helyet?

Bármelyik is legyen rád igaz ezek közül, nálunk a helyed, ha egy bármikor és bárhol végezhető önkéntes munkát keresel.

Mi, az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány munkatársai azt tűztük ki célul, hogy az informatika minden eszközével segítsük a vak és gyengénlátó embereket. Lapról hangra kezdeményezésünk célja, hogy látó önkéntesek felolvasásában, az interneten keresztül meghallgathatóvá és letölthetővé tegyünk a vak és gyengénlátó érdeklődők számára olyan újságcikkeket, amelyek csak nyomtatásban jelentek meg. Ahhoz, hogy cikkállományunk gyarapodhasson, pont az általad végzett közösségi szolgálatra, vagyis a te hangodra és idődre van szükségünk.

Természetesen tudunk igazolást adni a nálunk végzett közösségi szolgálatról, sőt… Nálunk duplán számít a munkád, ugyanis minden felolvasott újságcikk időtartamát kétszeresen számítjuk be a közösségi szolgálatba. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogyha egy öt percnyi cikket felolvasol, azt tíz perc közösségi szolgálatnak ismerjük el.

Hogyan csatlakozhatsz hozzánk?

Egyeztess az iskolai közösségi szolgálatot koordináló tanároddal, majd regisztrálj felolvasóként a www.laprolhangra.hu oldalra! Olvasd el figyelmesen az ott található információkat! Ha kérdésed van, írj bátran a laprolhangra@infoalap.hu e-mailcímre!

Várunk szeretettel a Lapról hangra felolvasói közé!

Safer Internet Program – Youth Panel

A hazánkban 2009 óta futó Safer Internet Program Youth Panel csapata új tagok jelentkezését várja. Olyan fiatalok jelentkezését várják, akik szeretnének hangot adni a véleményüknek, átadni tudásukat kicsiknek és nagyoknak, megosztani a tapasztalataikat az internet világáról!

A jelentkezés feltételei: magyar és angol nyelvű motivációs levél, hogy miért szeretnének részt venni a programban.

A jelentkezés határideje: 2017. szeptember 30., éjfél a sip@gyermekmento.hu email címen. A jelentkezést kérjük jelezni Borókának vagy Piroskának is!

 

2 fő IKSZ-es diákot vár a Budapesti Operettszínház

A Budapesti Operettszínház Szervezési Csapata várja 2 fő lelkes diák jelentkezését közösségi szolgálatra a 2017/18-as tanévre.

Olyan tanulók jelentkezését várják, akik valamennyire ismerik a Budapesti Operettszínházat, jártak már ott, esetleg közel áll hozzájuk az operett, illetve a musical világa!

Jelentkezni lehet érkezési sorrendben a 039-es irodában Borókánál.

Rendőrségnél végezhető nyári IKSZ

Azon 16. évüket betöltött diákok jelentkezését várjuk június 1., csütörtökig, akik a BRFK-nál a nyár folyamán, Budapesten szeretnének tevékenykedni.

A tanév utolsó BRFK kötelező 5 órás felkészítő képzése (elméleti és önvédelmi oktatás) várhatóan június 10-én kerül megrendezésre.

Ellátható feladatok a BRFK-nál:

 1. idegen nyelv tudással rendelkező diákok számára: a főváros területére látogatott turisták információval történő ellátása, valamint a külföldiek részére megelőzési kiadványok és tájékoztató füzetek terjesztése;
 2. idegen nyelvet nem beszélő fiatalok az elméleti képzés során elsajátítottakat a rendőrség bűnmegelőzési feladatokat ellátó munkatársaival közösen, interaktív módon, előadások keretében adhatják tovább saját kortársaiknak, illetve idősotthonokban és nyugdíjas klubokban szervezett rendezvényeken az idősebb generációnak.

Jelentkezés Piroskánál és Borókánál.

IKSZ lehetőség a Természettudományi Múzeumban

Aki a természettudományok területén szeretne tevékenykedni, vagy csak bepillantást szeretne kapni egy múzeum programszervezési életébe, választhatja a Természettudományi Múzeum által ajánlott IKSZ tevékenységet.

Jelentkezni a 039-es irodában lehet.

A közönségszolgálati, közművelődési részlegen meghirdetett feladatok:

 • látogatók fogadása, irányítása,
 • kézműves foglalkozások előkészítése,
 • részvétel a kézműves foglalkozások lebonyolításában,
 • részvétel az ismeretterjesztő programok lebonyolításában,
 • rövid tárlatvezetések tartása,
 • részvétel a középiskolás korosztálynak szóló programok tervezésében és kivitelezésében.

A gyűjteményekben végezhető feladatok:

 • segítségnyújtás a gyűjteményrendezésben, gyűjteményi konzerválási / preparálási munkában
 • számítógépes adatrögzítés, egyéb digitalizálás
 • segítségnyújtás a gyűjteményi fogyóeszközök nyilvántartásában
 • segítségnyújtás látványgyűjtemények kialakításában.