IKSZ tanév végi kérdőív

Kedves Diákok!

Minden évben igyekszünk felmérni, hogy mik a nehézségek és pozitívumok az IKSZ végzésével kapcsolatban.

Kérjük, hogy a kérdőív NÉV NÉLKÜLI kitöltésével járuljatok hozzá ahhoz, hogy információkat gyűjtsünk, és a jövőben még többet tudjunk segíteni az IKSZ végzésében.

A kérdőívet ITT tudjátok kitölteni.

Segítségeteket köszönjük!

Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár – nyáron

A Központi Szabó Ervin Könyvtár (VIII. Szabó Ervin tér 1.) nyáron már várja IKSZ végzésére VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL rendelkező diákok jelentkezését. (A könyvtárban a dolgozókon kívül csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők tartózkodhatnak.)

Aki kedvet érez IKSZ tevékenységre sok-sok könyv között, jelentkezhet Holicsné Gémes Borókánál a boroka@leovey.hu címen.

Segítsd kérdőív kitöltéssel a Hivatal munkáját

Kedves Diákok!

Az Oktatási Hivatal adatgyűjtésében segíthettek, ha kitöltitek a diákok számára készült ezévi iskolai közösségi szolgálati kérdőívet.

A kérdőív ezen a linken érhető el: http://felmeres.ofi.hu/v2/index.php/814331?lang=hu

Kitöltési határidő: 2018. június 15.

A tavalyi évben végzett kutatás eredményei tanulmány formájában a következő linken érhetők el: http://folyoiratok.ofi.hu/uj-pedagogiai-szemle/az-iskolai-kozossegi-szolgalat-a-9-es-12-evfolyamos-diakok-velemenye-tukreben.

Segítségeteket ezúton is köszönjük!

“Segítő diákok – És neked mit adott?” pályázat

Pályázati felhívás – „Segítő diákok 2017.” „És neked mit adott?”

Pályázati felhívás diákok számára

A pályázat célja olyan videóknak/képeknek/élménybeszámolóknak a közreadása, amelyek segítségével a diákok megosztják a legfontosabb élményeiket és benyomásaikat, amelyek a közösségi szolgálat teljesítése során szereztek.

A pályázat témája

Olyan képes beszámolókat várnak a pályázat keretében, amelyek a közösségi szolgálat megvalósítását mutatják be a diák szemszögéből, és amelyek képi világa ki tudja fejezni a közösségi szolgálatra jellemző értékeket: segítségnyújtás, szolidaritás, összefogás stb.

 „A” téma: Film az Iskolai Közösségi Szolgálatról

2-4 perces kisfilm, amely a közösségi szolgálat megvalósítását a film eszközeivel mutatja be. Mobiltelefon felhasználásával készített alkotással is lehet pályázni.

 „B” téma: Fotók az Iskolai Közösségi Szolgálatról

Digitális fotók, amelyek a közösségi szolgálat megvalósítását a fotóművészet eszközeivel mutatják be. Egy pályázatban minimálisan 3, maximálisan 10 darab fotó nyújtható be. A fotók lehetőleg 300 dpi felbontásban, jó minőségben, nyomtatásra alkalmas méretben készüljenek.

A fotókhoz egy rövid szubjektív élménybeszámolót is kell csatolni max. 1 oldal terjedelemben, amely kommentálja, értelmezi a képeket.

 Kik pályázhatnak?

A középfokú iskolákban nappali érettségit adó képzésben tanuló diák(ok).

Jelen pályázati felhívásra egy pályázó két témában maximum egy-egy pályaművel pályázhat.

A pályamunkák díjazása

A szakmai értékelésen legmagasabb pontszámot elért pályamunkák (a két témában együttesen maximum 5 pályázat) a kiíró és az Új Európa Alapítvány által a „Diákok” pályázat összes díjazottja számára felajánlott, 200 000 forint összértékű díjakat nyerhetik meg, illetve az evopro által felajánlott ajándéktárgyakat.

1.    díj 100 000 Ft

2.    díj 75 000 Ft

3.    díj 25 000 Ft

 

A pályázatok beadási határideje: 2017. november 30. 24.00 óráig, elektronikus formátumban.

A pályázat részletes kiírását lásd a www.kozossegi.ofi.hu oldalon. (Minden további részlet és információ itt érhető el!)

+ 1 szendvics akcióhoz szervező diákokat keresünk

Kedves Diákok!

Segítsünk együtt a rászorulókon!

Neked nem nagy dolog, de iskolai szinten már nagyon sokat tehetünk, ha pl. minden héten egy nap egy szendviccsel, gyümölccsel több tízórait hozol az iskolába.Ezeket az adományokat a Budapest Bike Maffia elszállítja, és szétosztja a rászorulók között.

Ehhez az akcióhoz keresünk 3-4 szervező diákot, melyért egyeztetés alapján IKSZ igazolás is jár.

Az érdeklődők jelentkezhetnek Piroskánál vagy Borókánál.

IKSZ lehetőség a Magyar Vöröskereszt konferenciáján

Április 21-24. között a Magyar Vöröskereszt konferenciáján angolul kommunikálni tudó (alapfokú tudás elengendő) diákok jelentkezését várják IKSZ végzésére.

A rendezvény időpontja: 2016 április 21-24.

A rendezvény helyszíne: Kongresszusi központ

Feladatok:

21-én csütörtökön, a délutáni órákban kezdve, a regisztrációban, megérkezésben való segédkezés. Kb 19 órakor befejezés.

22-23-24 napokon, reggel kb 7 órás kezdéssel a konferencia segítése, a vendégek segítése, útbaigazítása, a reggeli teendőkben (termek felszámozása, feliratok kiragasztása, stb) való segédkezés. Délutáni-esti befejezés.

A tanulóknak NEM szükséges minden napot vállalni. Továbbá fél napok vállalása is megoldható, bár nyilván jobb, ha egész nap ott tudnak lenni.

 

Jelentkezni lehet névvel és elérhetőséggel a 039-es szobában.

Segítő Diákok pályázat diákok és pedagógusok számára

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet nyílt pályázatot hirdet Magyarországon, a középfokú iskolákban nappali képzésben 2016. január 1-jét követően érettségi vizsgát tevő tanulók; az iskolai közösségi szolgálat program lebonyolításában részt vevő pedagógusok (például: IKSZ koordinátor, osztályfőnök) számára az iskolai közösségi szolgálat programok széles társadalmi körben való megismertetése céljából.

Jelen pályázat azzal a céllal kerül kiírásra, hogy az Iskolai Közösségi Szolgálat működő programjait minél jobban megismerhessék az intézmények, diákok, pedagógusok és szülők.

További információk a pályázatról és a benyújtásáról a következő oldalakon találhatók:

http://kozossegi.ofi.hu/Contents/ShowContentById/105

http://www.ofi.hu/palyazat/segito-diakok-2015

 

Diákfilmes találkozó

Kedves Diákok!

November 18-án 15 órától a Ferencvárosi Művelődési Központban a Medáliák Egyesület szervezésében Diákmédia találkozó lesz.

A filmek, és filmezés iránt érdeklődő segítő és résztvevő diákok jelentkezését várjuk a 039-es szobában november 14-ig!

 

Pályázati felhívás – „Segítő diákok 2014.”

A fenti cél érdekében az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (továbbiakban: OFI) nyílt pályázatot hirdet Magyarországon, a középfokú iskolákban nappali képzésben 2016. január 1-jét követően érettségi vizsgát tevő tanulók; az iskolai közösségi szolgálat program lebonyolításában részt vevő pedagógusok (például: IKSZ koordinátor, osztályfőnök), valamint a közösségi szolgálatot teljesítő diákokat fogadó intézmények számára az iskolai közösségi szolgálat programok széles társadalmi körben való megismertetése céljából.

A pályázat diákok, pedagógusok és fogadóintézmények számára került kiírásra különböző kategóriákban. A szakmai értékelésen legmagasabb pontszámot elért pályamunkák (kategóriánként maximum 1–5 pályázat, azaz összesen legfeljebb 15 pályázat) a kiíró által a pályázat összes díjazottja számára felajánlott 300 000 forint összértékű díjakat nyerhetik meg. A pályázatokat 2014. július 30. 24.00 óráig lehet benyújtani, elektronikus formátumban.A határidőn túl, vagy nem megfelelő formátumban érkezett pályázat szakmai bírálat nélkül elutasításra kerül.

A pályázathoz kapcsolódó dokumentumok letölthetőek az alábbi linkekre kattintva:

http://www.ofi.hu/hirek-aktualitasok/segito-diakok-2014-140423

Ismét “Te szedd!” akció

Kedves Diákok!

Május 10-én, szombaton indul az újabb “Te szedd” akció! Május 8-án, csütörtökön az osztályfőnököknél kell jelentkezni!
(Ha véletlenül nem vagy a listán, akkor is mehetsz, majd felkerülsz.)

Gerséné Varga Ildikó tanárnő viszi a csoportot!

Találkozás:

Május 10., szombat 8:15-ig a Népliget metrókijáratnál, az aluljáróban.
Aki a Lurdy-házhoz jön: 9-re a parkolójába kell jönnie. Ott majd csatlakozik a leöveys csapathoz.
A program kb. 13:30-14:00 óráig tart, rossz idő esetén is lesz!

A programért 3 óra X számolható el!

Légy Te is önkéntes a tiszta Magyarországért!

A programról bővebben: http://www.teszedd.hu/

További információ: Gerséné Varga Ildikó tanárnőnél

Gyertek minél többen!