Kertrendezés a IX. kerületben


A Ferencvárosi Intézményüzemeltetési Központ szívesen fogad diákokat a nyári szünidő folyamán közösségi munka keretében végezhető kertrendezési munkákra. A kerület óvodái, bölcsődéi, és művelődési központja körüli gyomlálást, kerítésmázolást, stb. lehet végezni.

Jelentkezni Pusztaszeri Bianka ügyintézőnél kell e-mailben a pusztaszeri.bianka@intezmenyuzemeltetes.hu címen.

Újra él!

Kedves Diákok!

Többen észrevettétek, hogy sajnos XL oldalunk sokáig gyengélkedett. Örömmel jelentjük, hogy nyárra meggyógyult, és olvashatjátok a híreket, tudnivalókat.

Néhányan a karantén alatt is végeztek tevékenységet, de tudjuk, hogy többen tervezik a nyári teljesítést. Mielőtt a nyári IKSZ tevékenységhez hozzákezdetek, kérjük, hogy olvassátok el újra az X=? részt, valamint néhány pontban összefoglaltuk, mire kell figyelni a nyári teljesítés során.

Együttműködési megállapodás megkötését a törvény az egészségügyi terület fogadó helyeivel, a rendőrséggel, katasztrófavédelemmel és a szociális területen belül a hajléktalanellátás intézményeivel írja elő kötelezően számunkra.

Egyéb esetekben nincs törvényi kötelezettség megállapodás megkötésére, de azt a fogadóhelyek előírhatják. A tevékenység elkezdésének megkönnyítése és az adminisztrációs terhek csökkentése érdekében el szoktunk tekinteni az írásbeli megállapodástól, ha a diákok olyan fogadóhelyre mennek, amelyet személyesen régről ismernek, például: általános iskolájukba, sportegyesületükhöz vagy régi óvodájukba.

fogadóhelyek menüpontban található a szerződéssel már rendelkező partnereink folyamatosan bővülő listája.

KÉRJÜK, HOGY MINDENKI, AKI NYÁRON SZERETNE TEVÉKENYKEDNI, KÜLDJE EL NEKÜNK NEVÉT, OSZTÁLYÁT ÉS HOGY HOL TERVEZ TEVÉKENYSÉGET VÉGEZNI. Szükséges az iskola hozzájárulása minden esetben! Jelezhettek a boroka@leovey.hu vagy a piroska@leovey.hu címen, vagy a facebookon.

Amennyiben együttműködési megállapodást igénylő helyre mentek, annak elintézését mielőbb kezdjük meg, mert júliusban már nem tudunk megállapodásokat kötni.

Nyáron (tanítási időn kívül) 1-5 óra közötti IKSZ tevékenység végezhető naponta. Kérjük, hogy a teljesítési naplód minden esetben legyen nálad, melyet szeptember elején adj le az osztályfőnöködnek, hogy beírhassa a végzett órákat.

Kellemes nyári IKSZ élményeket kívánunk!

„Segítő diákok 2018-19” – pályázati felhívás

Kiírásra került a 2018-2019-es évi Iskolai Közösségi Szolgálat – Segítő Diákok pályázat.

A) Pályázati felhívás diákok számára

„A” téma: Film az Iskolai Közösségi Szolgálatról → pár perces kisfilm

„B” téma: Fotók az Iskolai Közösségi Szolgálatról→ min. 3, max.10 darab digitális fotó egy rövid szubjektív élménybeszámolóval.

A pályázatok benyújtásának módja és határideje:

Beküldési cím: kozossegi.szolgalat@ofi.hu

Határidő: 2019. február 25. hétfő 24.00 óra

A pályázat pontos kiírása és egyéb dokumentumai   a kozossegi.ofi.hu weboldalon találhatóak.

Élelmiszeradomány pakolása

Az EMMI jóvoltából nagyobb mennyiségű tartós élelmiszeradományt kap az Egyszülős Központ alapítványa, melyet karácsonyig a rászoruló családok között osztanak majd szét. A szállítmány december 15-én, szombaton érkezik az Üllői úti központjukba, de nincs elegendő kapacitásuk arra, hogy a teherautóról le is pakolják az adományokat, ezért szükségük lenne 4-5 lelkes fiatalemberre, aki segít nekik ebben. Még nem tudják pontosan mikor érkezik a szállítmány, de az már biztos, hogy 9.30 után lenne szükség a segítségre.

Az érdeklődők kereshetik közvetlenül az Egyszülős Központ munkatársát, Szőke Katalint szoke.katalin@egyszulo.hu; 06 1 400 92 17 vagy jelezhetnek a Belső-Pesti Tankerületi Központ sajtó és kommunikációs referensénél, Serfőző Andreánál, az andrea.serfozo@kk.gov.hu címen is.

 

Karate verseny

50 segítő jelentkezését várják a fogyatékkal élők karate világversenyére.

Ha szeretnél belelátni abba, hogy hogyan tudnak sportolni a vakok, autizmus spektrum zavarral élők, a mozgássérültek, és az értelmi akadályozottak, akkor gyere és segítsd Te is a versenyüket április utolsó hétvégéjén a Soroksári Sportcsarnokban. Szombaton délelőtt kötelező felkészítést tartanak számotokra a szervezők. Vasárnap, a versenyen többféle feladat közül választhattok.

Részletek és időpontok az online regisztrációs űrlapon: https://goo.gl/forms/kVTkjQGs2Hwhpf4e2

IKSZ Para-karate 04.28-29 plakátmagyar

A Ludwig Múzeum újdonságai

A Ludwig Múzeum idén néhány újdonsággal is vár Benneteket a közösségi szolgálatra. A múzeumi munka során a múzeum gyűjteményének jobb megismerése mellett a megszerzett nyelvtudás gyakorlására is van lehetőség több területen.
Jelentkezni az alábbi jelentkezési lap segítségével lehet:
Múzeumshop
Feladat:
árcédula készítés és árazás, a könyvek ellenőrzése (megfelelő árcédula van-e rajtuk)
szerződések szkennelése, képfájl javítása, jpg pdf-be konvertálása
raktárban a könyvek abc-sorrendbe tétele, pakolás
különböző termékek csomagolása
átvett áru mennyiségének ellenőrzése
mobiltelefonnal fotózás termékekről (árukészlet nyilvántartásba kép csatolás)
könyvborító szkennelés, képfájl javítása (webshopba feltöltés céljából)
​​​​​​
Amit megtanulhatsz:
Elsajátíthatod a pénztárgép kezelését, a bankkártya leolvasását, a vonalkód készítést, a számlázást, az árukészlet nyilvántartó program kezelését (A múzeumshop vezetőjének felügyelete mellett.)
Múzeumpedagógiai osztály
Feladat:
múzeumpedagógiai foglalkozások anyagainak, eszközeinek előkészítése
rendezvényeken vendégek fogadása, segítése
adminisztratív feladatok, adatbázisok ellenőrzése
esetenként foglalkozásokon asszisztencia
Amit megtanulhatsz:
megismerheted, hogy hogyan épül fel egy foglalkozás, bepillanthatsz egy rendezvény (konferencia, pedagógus szakmai program stb) szervezésének és lebonyolításának hátterébe
10-Minute Talk
Mi az a 10-minute talk? 
Olyan különleges interpretációs aktivitás, melyben 10 percig csak egy műalkotásról mesél a talk tartója a kiállítótérben aktuálisan jelen levő és érdeklődő látogatóknak magyar illetve minimum aktív középfokon beszélt idegen nyelven.
Talk témája? 
A Ludwig Múzeum Westkunst–Ostkunst. Válogatás a gyűjteményből című állandó kiállításából a hallgató által kiválasztott műtárgy.
Mikor vannak a 10-minute talkok? 
Hétköznap 16 és 17 órakor, hétvégén (szombaton és vasárnap) 13.00 és 17.00 között óránként (kezdési időpontok: 13.00, 14.00, 15.00, 16.00, 17.00). Érdemes egy embernek min. 2 időpontot vállalni egymás után. A „fennmaradó időben” a múzeumshopban és az infópultnál segítenek a talk tartói.
Milyen nyelven kell tartani a talkokat?
Mivel a Ludwig Múzeum nemzetközi hírű intézmény, látogatóinak jelentős része is külföldi. A talkokra elsősorban angol nyelven kell felkészülni, de minden más tanult nyelven is, látogatói igény szerint megtarthatók (tehát, ha te kiválóan beszélsz spanyolul és van spanyol érdeklődő, akkor spanyolul tarthatod a talkod).
Hogyan készüljek fel a talkokra?
A múzeum munkatársai minden rendelkezésükre álló információt megadnak, de a múzeum könyvtára is használható. A talkot tartó diák felkészülése során kétszer ingyenesen tekintheti meg a gyűjteményt.
Csak művészeti iskolások jelentkezhetnek?
Szeretettel várunk minden jelentkezést erre a feladatra. Egy-egy mű megismerése és megismertetése során sok tudományterület adatai segítenek minket, így bármilyen tudás értékes lehet.
Hány órát számolhatok el egy talkkal?
A felkészülésért művenként/talkonként 5 órát tudunk jóváírni, ebben már benne van a próba alkalom is (amikor meghallgatunk).
Javasoljuk, hogy egy tanuló minimum két órát (azaz két talkot) vállaljon egymás után. Érdemes minimum két műtárgyból felkészülni és egy talkot minimum kétszer-háromszor megtartani, hogy gyakorlatot tudjatok szerezni. Az egyes időpontokra két héttel az időpont előtt jelentkezni kell, időpont lemondása 24 órával a talk időpontja előtt lehetséges.
Amit megtanulhatsz:
önálló műelemzések, rövid prezentációk, beszédek tartásának képessége; ez után garantáltan nem jössz majd zavarba, ha meg kell szólalnod nagyobb közönség előtt; gyakorolhatod a művészettörténeti (és más tanórákon tanult) ismereteidet éles helyzetekben, sokszor anyanyelvi beszélgetőpartnerrel gyakorolhatod nyelvtudásod.