Korrepetálás az Egyszülős Központban

Iskolánktól 1 metrómegállónyira működik az Egyszülős Központ, ahol nagy örömmel várják olyan gimnazisták jelentkezését, akik szívesen segítenének általános iskolás gyerekeknek a délutáni tanulásban.

Jelentkezni a plakáton megadott e-mail címen lehet.

Az Egyszülős Központ tájékoztatója :

“A 2018 óta működő Egyszülős Központ azért jött létre, hogy egyenlő esélyt teremtsen a több mint félmillió egyszülős gyereknek és támogató közegként segítse az egyszülős családok mindennapjait. Központunk többféle gyakorlati segítséget, támogatást, közösségi programokat nyújt.

A jelenlegi járványügyi helyzetben az eddigieknél még nagyobb igény jelentkezett a felzárkóztatásra, az elmaradások pótlására, ezért igyekszünk a tanulásban segítők körét bővíteni. Szeretnénk felajánlani a szociálisan érzékeny középiskolai tanulóik körében azt a lehetőséget, hogy általános iskolásoknak tartott felzárkóztató órákkal is ledolgozhatják az önkéntes órakeretüket. Ez a tevékenység számukra mindössze heti 1 óra lekötést jelentene. Annyit kérünk csak, hogy legalább fél éves időtartamra vállalják, a korrepetálást. A személyes foglalkozások helyszíne az Egyszülős Központ, de természetesen a mostani viszonyoknak megfelelően online is történhet. A közös tanulás koordinálását a Központunk munkatársa végzi.

Meggyőződésünk, hogy a diákok számára is hasznos lenne ez a felelősségteljes segítő munka. A gyerekek számára pedig külön élményt jelentene, ha gimnazistákkal tanulhatnának együtt.”

Írj történetet!

Írj rövid történetet a Szentendrei ÁRVÁCSKA Állatvédő Egyesületnek!

Az egyesület 3 óra közösségi szolgálatot igazol, ha az állatvédelem témájába illő bármilyen megélt, tapasztalt élményedet rövid, olvasmányos történetben leírva, fotóval kiegészítve megküldöd nekik.

Írásodat az egyesület felteszi a honlapjára, ahol az érdeklődők olvashatják. Az egyesület a szüleidtől fog hozzájárulást kérni a honlapon való megjelenéshez.

Több történetet is küldhetsz, mindegyikért 3 órát igazolnak.

Az email-címet, ahová írásaidat küldheted Borókától vagy Piroskától kaphatod meg.

Kertrendezés a IX. kerületben


A Ferencvárosi Intézményüzemeltetési Központ szívesen fogad diákokat a nyári szünidő folyamán közösségi munka keretében végezhető kertrendezési munkákra. A kerület óvodái, bölcsődéi, és művelődési központja körüli gyomlálást, kerítésmázolást, stb. lehet végezni.

Jelentkezni Pusztaszeri Bianka ügyintézőnél kell e-mailben a pusztaszeri.bianka@intezmenyuzemeltetes.hu címen.

Élelmiszeradomány pakolása

Az EMMI jóvoltából nagyobb mennyiségű tartós élelmiszeradományt kap az Egyszülős Központ alapítványa, melyet karácsonyig a rászoruló családok között osztanak majd szét. A szállítmány december 15-én, szombaton érkezik az Üllői úti központjukba, de nincs elegendő kapacitásuk arra, hogy a teherautóról le is pakolják az adományokat, ezért szükségük lenne 4-5 lelkes fiatalemberre, aki segít nekik ebben. Még nem tudják pontosan mikor érkezik a szállítmány, de az már biztos, hogy 9.30 után lenne szükség a segítségre.

Az érdeklődők kereshetik közvetlenül az Egyszülős Központ munkatársát, Szőke Katalint szoke.katalin@egyszulo.hu; 06 1 400 92 17 vagy jelezhetnek a Belső-Pesti Tankerületi Központ sajtó és kommunikációs referensénél, Serfőző Andreánál, az andrea.serfozo@kk.gov.hu címen is.

 

Karate verseny

50 segítő jelentkezését várják a fogyatékkal élők karate világversenyére.

Ha szeretnél belelátni abba, hogy hogyan tudnak sportolni a vakok, autizmus spektrum zavarral élők, a mozgássérültek, és az értelmi akadályozottak, akkor gyere és segítsd Te is a versenyüket április utolsó hétvégéjén a Soroksári Sportcsarnokban. Szombaton délelőtt kötelező felkészítést tartanak számotokra a szervezők. Vasárnap, a versenyen többféle feladat közül választhattok.

Részletek és időpontok az online regisztrációs űrlapon: https://goo.gl/forms/kVTkjQGs2Hwhpf4e2

IKSZ Para-karate 04.28-29 plakátmagyar

A Ludwig Múzeum újdonságai

A Ludwig Múzeum idén néhány újdonsággal is vár Benneteket a közösségi szolgálatra. A múzeumi munka során a múzeum gyűjteményének jobb megismerése mellett a megszerzett nyelvtudás gyakorlására is van lehetőség több területen.
Jelentkezni az alábbi jelentkezési lap segítségével lehet:
Múzeumshop
Feladat:
árcédula készítés és árazás, a könyvek ellenőrzése (megfelelő árcédula van-e rajtuk)
szerződések szkennelése, képfájl javítása, jpg pdf-be konvertálása
raktárban a könyvek abc-sorrendbe tétele, pakolás
különböző termékek csomagolása
átvett áru mennyiségének ellenőrzése
mobiltelefonnal fotózás termékekről (árukészlet nyilvántartásba kép csatolás)
könyvborító szkennelés, képfájl javítása (webshopba feltöltés céljából)
​​​​​​
Amit megtanulhatsz:
Elsajátíthatod a pénztárgép kezelését, a bankkártya leolvasását, a vonalkód készítést, a számlázást, az árukészlet nyilvántartó program kezelését (A múzeumshop vezetőjének felügyelete mellett.)
Múzeumpedagógiai osztály
Feladat:
múzeumpedagógiai foglalkozások anyagainak, eszközeinek előkészítése
rendezvényeken vendégek fogadása, segítése
adminisztratív feladatok, adatbázisok ellenőrzése
esetenként foglalkozásokon asszisztencia
Amit megtanulhatsz:
megismerheted, hogy hogyan épül fel egy foglalkozás, bepillanthatsz egy rendezvény (konferencia, pedagógus szakmai program stb) szervezésének és lebonyolításának hátterébe
10-Minute Talk
Mi az a 10-minute talk? 
Olyan különleges interpretációs aktivitás, melyben 10 percig csak egy műalkotásról mesél a talk tartója a kiállítótérben aktuálisan jelen levő és érdeklődő látogatóknak magyar illetve minimum aktív középfokon beszélt idegen nyelven.
Talk témája? 
A Ludwig Múzeum Westkunst–Ostkunst. Válogatás a gyűjteményből című állandó kiállításából a hallgató által kiválasztott műtárgy.
Mikor vannak a 10-minute talkok? 
Hétköznap 16 és 17 órakor, hétvégén (szombaton és vasárnap) 13.00 és 17.00 között óránként (kezdési időpontok: 13.00, 14.00, 15.00, 16.00, 17.00). Érdemes egy embernek min. 2 időpontot vállalni egymás után. A „fennmaradó időben” a múzeumshopban és az infópultnál segítenek a talk tartói.
Milyen nyelven kell tartani a talkokat?
Mivel a Ludwig Múzeum nemzetközi hírű intézmény, látogatóinak jelentős része is külföldi. A talkokra elsősorban angol nyelven kell felkészülni, de minden más tanult nyelven is, látogatói igény szerint megtarthatók (tehát, ha te kiválóan beszélsz spanyolul és van spanyol érdeklődő, akkor spanyolul tarthatod a talkod).
Hogyan készüljek fel a talkokra?
A múzeum munkatársai minden rendelkezésükre álló információt megadnak, de a múzeum könyvtára is használható. A talkot tartó diák felkészülése során kétszer ingyenesen tekintheti meg a gyűjteményt.
Csak művészeti iskolások jelentkezhetnek?
Szeretettel várunk minden jelentkezést erre a feladatra. Egy-egy mű megismerése és megismertetése során sok tudományterület adatai segítenek minket, így bármilyen tudás értékes lehet.
Hány órát számolhatok el egy talkkal?
A felkészülésért művenként/talkonként 5 órát tudunk jóváírni, ebben már benne van a próba alkalom is (amikor meghallgatunk).
Javasoljuk, hogy egy tanuló minimum két órát (azaz két talkot) vállaljon egymás után. Érdemes minimum két műtárgyból felkészülni és egy talkot minimum kétszer-háromszor megtartani, hogy gyakorlatot tudjatok szerezni. Az egyes időpontokra két héttel az időpont előtt jelentkezni kell, időpont lemondása 24 órával a talk időpontja előtt lehetséges.
Amit megtanulhatsz:
önálló műelemzések, rövid prezentációk, beszédek tartásának képessége; ez után garantáltan nem jössz majd zavarba, ha meg kell szólalnod nagyobb közönség előtt; gyakorolhatod a művészettörténeti (és más tanórákon tanult) ismereteidet éles helyzetekben, sokszor anyanyelvi beszélgetőpartnerrel gyakorolhatod nyelvtudásod.

Deák17 Galéria

A Deák17 Galéria továbbra is szívesen fogadja a közösségi szolgálatra jelentkező fiatalokat ezekre a tevékenységekre: fotózás, gyerekfoglalkozás tartása/asszisztencia, honlapfeltöltés, fordítás, social media felületekre tartalom generálása, rövid cikkek írása blog oldalukra.

Honlapjukon részletes tájékoztatás olvasható a jelentkezés módjáról és az időpontokról: http://www.deak17galeria.hu/pedagogusoknak/kozossegi-szolgalat- a-deak17- galeriaban

Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria
1052, Budapest, Deák Ferenc utca 17. I. emelet; +36-1- 266-0482
www.deak17galeria.hu
www.facebook.com/deak17galeria

muzeumpedagogia@deak17galeria.hu