Deák17 Galéria

A Deák17 Galéria továbbra is szívesen fogadja a közösségi szolgálatra jelentkező fiatalokat ezekre a tevékenységekre: fotózás, gyerekfoglalkozás tartása/asszisztencia, honlapfeltöltés, fordítás, social media felületekre tartalom generálása, rövid cikkek írása blog oldalukra.

Honlapjukon részletes tájékoztatás olvasható a jelentkezés módjáról és az időpontokról: http://www.deak17galeria.hu/pedagogusoknak/kozossegi-szolgalat- a-deak17- galeriaban

Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria
1052, Budapest, Deák Ferenc utca 17. I. emelet; +36-1- 266-0482
www.deak17galeria.hu
www.facebook.com/deak17galeria

muzeumpedagogia@deak17galeria.hu

TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

Vegyél részt szeptember 16-án, szombaton 9-14 óráig az országos környezetvédelmi programban, a Földművelésügyi Minisztérium által szervezett TeSzedd! akcióban, és segíts Te is megszabadítani a szeméttől környezetünket.

Jelentkezni a biológia előadó tanárijában Gerséné Varga Ildikónál, a program felelősénél kell, illetve a 9.-eseknek a gólyavezetőknél is lehet.

Ez a program remek alkalom, hogy 5 óra közösségi szolgálatot teljesíts!

Gyülekező 9.00-ig a  Leöveyhez közeli Kerekerdő park Vendel utca-Márton utca sarkán. 9.00-kor: regisztráció, kesztyűosztás mindenkinek, gyűjtőzsákok osztása 5 fős csoportonként, balesetvédelmi oktatás, tudnivalók ismertetése (pl.: mit nem szedhetsz).

Legyen nálad: osztálypóló, enni- innivaló, kézfertőtlenítő, ragtapasz

A programon a résztvevőkről fotó készülhet az iskola honlapja és az önkormányzati dokumentáció számára.

 

Kerékpárverseny

Szeptember 24-én, vasárnap a kamaraerdei kerékpárverseny szervezői pályarendezői feladatokra várnak 3-5 diákot. Jelentkezni Mile Lajos tanár úrnál kell e-naplós üzenetben, vagy a tornacsarnokban személyesen (5 óra igazolás jár érte).

„Fogadjunk örökbe egy parkot!” ÚJ IDŐPONT!

Tisztítsuk meg a Haller parkot az eldobált hulladékoktól a zord április 20. helyett a remélhetőleg sokkal napfényesebb május 17-én, szerdán 15-17 óráig!

A programot a Ferencvárosi Önkormányzat támogatja és a FEGYIÖK szervezi. A takarításhoz eszközöket és védőfelszerelést biztosítanak.

A részvétel iskolai kötelezettség alól nem mentesít, tehát csak olyan diákok jelentkezését várjuk, akiknek ebben az időben nincs tanórájuk, fakultációs órájuk, sem sportkörük. Megértéseteket köszönjük.

Jelentkezni a 039-ben lehet a kapcsolattartóknál.

 

Kerékpárverseny

Az április 9-én, vasárnap Nagykovácsiban rendezendő kerékpárversenyre várunk segítőket pályarendezői, szervezői feladatokra. X-igazolás jár érte!

Eligazítás: március 28- helyett április 4-én, kedden a 3. óra utáni szünetben (10:40-kor) Mile Lajos tanár úr igazgatóhelyettesi irodájában!

Egymásra lépni tilos!

Ismerd meg az “Egymásra lépni tilos!” című társasjátékot! Ha tetszett, jelentkezz a játékmesteri képzésre a Budapest Esély civil szervezethez, és szervezz a Leöveyben legalább két közös játékot a barátaiddal! Mindezért akár 6×3 óra X igazolást is kaphatsz.

Jelentkezési határidő: 2017. május 15.

További információk a plakáton!

felhívás diákok részére iskolai közösségi szolgálat

Deák 17 Galéria

2017-ben is lehetőség van a diákok számára közösségi szolgálat teljesítésére a Deák 17 Galériában. A közösségi szolgálat során a diákok megismerhetik a Galéria működését, sokszínű programjait, diáktársaik és fiatal kortárs művészek alkotásait, projektjeit, pályázatait.

Az alábbi teendőkben kapcsolódhatnak be a közösségi szolgálat során:

-       programok lebonyolításában részvétel

-       kiállítások installálása

-       művészeti foglalkozásokra előkészülés

-       segédkezés múzeumpedagógusnak

-       adminisztráció

-       részvétel külsős rendezvényeken

-       nyári tábor

-       hétvégi matinék

-       hétköznap az iskola után a Galéria mindennapi teendőiben segédkezés.

A Fővárosi Önkormányzat fenntartásával működő Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria fókuszában a 3 és 23 év közötti fiatalok tehetséggondozása és művészeti nevelése áll. A Deák17 Galéria egyben közösségi tér és művészetpedagógiai centrum is, célja képző-és iparművészeti időszaki kiállítások rendezése, különböző alkotóműhelyek és szervezetek közötti szakmai párbeszéd, művészetpedagógiai tevékenységek biztosítása és szervezése.

Az érdeklődők a kapcsolattartóknál jelentkezzenek facebookon vagy a 039-ben.

Mikulásgyár

Iskolánkból 4 diákot fogad a Lurdy Házban működő Mikulásgyár december 2-21. között, akik az érkező adományok elpakolásában, számolásában és csomagolásában vehetnek részt. További feltétel, hogy a 4 diák közös időpontban menjen. Az alábbiak közül választhattok:

Hétköznapokon délutánonként 15:00-18:00-ig vagy 18:00-21:00-ig

Hétvégéken 9:00-12:00-ig, 12:00-15:00-ig, 15:00-18:00-ig, 18:00-21:00-ig.

Az lesz a “befutó”, aki leghamarabb elküldi nekem a 4 nevet és a választott időpontot a piroska@leovey.hu címre (“Mikulásgyár” tárggyal).

 

 

 

Pályázat

Készíts filmet vagy fotót a közösségi szolgálati tevékenységedről, és küldd el az OFI pályázatára! A pályázatoddal bemutathatod az általad végzett segítő tevékenységet, a fogadóhelyet, az élményeidet, és megnyerheted a 300 000 forint összértékű díjat és ajándéktárgyakat.

A pályázatokat 2016. november 30. 24:00 óráig lehet benyújtani elektronikus formátumban a kozossegi.szolgalat@ofi.hu  címre.

További részletek az közösségi szolgálat hivatalos honlapján olvashatók.

 

„A” téma: 2-4 perces kisfilm az Iskolai Közösségi Szolgálatról. (Mobiltelefon felhasználásával készített alkotással is lehet pályázni.)

„B” téma: 3-10 db digitális fotó az Iskolai Közösségi Szolgálatról (min. 300 dpi felbontásban.

 

Segítséget a kapcsolattartóktól, Borókától és Piroskától kaphattok.